Eu nu cred in zeii, ce intrebare e asta? tu daca nu crezi in zeus in ce crezi? eu nu cred in nimic =parere persoanala
Cred ca Biblia este o carte de basme istorice.
Cred ca biserica cauta doar bani si putere.
Cred ca 90% dintre preoti sunt atei.
Cred ca tehnicile de manipulare ale religiior sunt foarte puternice.
Cred ca cei care se bazeaza doar pe existenta materiei sunt la fel de ca indoctrinatii religiosi care cred intr-un zeu inexistent.
Lista este foarte lunga.
Dar in acelasi timp nu ti se pare ciudat ca te numesti Entheos. Sau poate ti-ai spus asa la misto?
Am specificat ca lista este lunga.
Cred ca adevarata divinitate se afla in fiecare dintre noi.
Lista ta se refera exclusiv la ce a facut omul din religie, nu ce a facut religia din om. In esenta, daca simplifici lista ta, tot acolo ajungi, unde am spus eu: "omul e masura tuturor lucrurilor". Cel care Il cunoaste pe Dumnezeu spune:" Dumnezeu e masura tuturor lucrurilor". Divinitatea pe care o vezi tu in fiecare om pare mica si amarata, daca nu crezi ca are putere peste om.
Cred ca YHWH a fost un amarat de extraterestru de profesie militar(savaoth domnul ostirilor), care a mostenit poporul evreu incepand cu discendentii lui Iacob.
Cred ca era macinat de invidie de teritoriile mult mai vaste detinute de colegii sai Elohim mai puternici si mai influenti.
Drept este ca a incercat prin toate mijloacele marsave cu putiinta sa mai fure sau sa cucereasca cate un petic de pamant de la unul si de la altul.
Cand ma gandesc ca 67% din populatia globului(evrei, musulmani, crestini, etc) se roaga acestui impostor imi vine sa emigrez pe alta planeta.
Spuse "en theos" (adica "cel care e in Dumnezeu")
Sau Dumnezeu înauntru.
Chiar si evreul Isus a afirmat ca imparatia lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru.
Sau asa. Oricum ar fi, e vorba de Dumnezeu, care exista si este dupa toate evidentele viu. Daca Iisus a spus asa inseamna ca a spus adevarul, si prea putin conteaza daca era evreu sau nu. Mie mi se pare ca tu nu prea stii despre ce vorbesti. Adica, sa ma explic - atunci cand vorbesti despre un subiect, trebuie sa il fi studiat destul de bine. Tu pari ca ai citit doar literatura contra religiei: pe internet, cativa filozofi asa-zis "rationali" sau ai citit Biblia si ai luat-o exact asa cum e scrisa, fara sa stii sau sa te gandesti ca poate, fiind o scriere spirituala, are mai multe niveluri de intelegere. Dar din literatura ortodoxa nu cred ca ai citit nimic: Filocaliile traduse de Parintele Staniloaie, Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca, scrierile Sf Maxim Marturisitorul care e totusi unul din cei mai mari teologi din toate vremurile. Poate iti e frica sa citesti asa ceva ca nu cumva sa incepi si tu sa crezi ca e ceva real acolo.
Se pare ca intelegi foarte putin din ceea ce citesti.
Nu intamplator esti crestina.
Am senzatia ca am discutat cu un bolovan.
Eu ca persoana care nu crede in Dumnezeu, cred in dopul de la sticla si in telecomanda de la TV, pentru ca sticla fara dop prin rasturnare isi pierde continutul, ceea ce este foarte rau atat pentru mine cat si pentru covor, si in telecomanda cred din cauza ca intodeauna cand apas pe un buton imi apare canalul TV pe care-l doresc, si asta DA minune Dumnezeiasca, mai ales in comparatie cu minunea penala a facerii vinului din apa chioara pe care o practica penalul Christos fara sa stie ca acest lucru este interzis prin lege!
Pai nu credem nici in satana nici in mos craciun/zana maseluta etc.
eu ma bazez pe stiinta.
Stiinta in ziua de azi admite ca "lumea e vrajita" ca sa ma exprim asa. Ca un electron poate exista in acelasi timp in doua locuri diferite, si ca in functie de un observator sau lipsa de observator, electronul se comporta ca particula sau unda. Repet - in mod stiintific, obervatorul comteaza, schimba realitatea. Dar in acelasi timp, ca un om de stiinta strict ce te afli, consideri probabil ca efectul placebo este asa, o anomalie si nu e real, nu?
Asta e dovata da pentru existenta lui dumnezeu? Efectul placebo? )
Nu am spus asta - asta ai interpretat tu, conform cunoasterii tale. Nu e vina mea si nu mi-o asum.
Daca nu ai spus asta e vina ta ca nu sti sa explici.
Cei car enu cred in Dumnezeu cred, in mod obligatoriu, in ei insisi, si atat. Nu se poate sa nu crezi in nimic. Daca te uiti la raspunsuri, o sa vezi ca asa e, ateul crede doar in el.
Nu cred in nimic, de ce ar trebui sa cred in ceva? Cu ce ma ajuta pe mine?
Lilia2621 întreabă: