| Th3AbSinTh3 a întrebat:

Cei cu numele de Adrian sau Adriana isi serbeaza azi si ei ziua de nume? Eu stiam ca nu, dar cativa prieteni de-ai mei fac asta.

Răspuns Câştigător
| GrizzlyRO a răspuns:

Adrian nu are nicio legatura cu Andrei.Si pe mine ma cheama Adrian si m-am interesat pe net : Adrian este nume masculin de origine latină, de la "hadrianus", face referire la familia romană originară din Hadria (în apropierea Mării Adriatice), iar semnificația lui este „Cel care vine de la mare" sau „Cel care stă în apropierea "Mării Adriatice"
Pe cand Andrei : Numele de baiat Andrei este un nume romanesc si are semificatia de barbatie, temerar, curajos, luptator. Numele Andrei deriva de la substantivul de origine greaca andreia - barbatie, curaj.

Deci Adrian nu are legatura cu Andrei. Poate daca te cheama ANDRIAN laughing Dar asa nu are legatura happy

6 răspunsuri:
| sandra2012 a răspuns:

Nu e si ziua lor, dar poate ei cauta motive sa sarbatoreasca. Lasa-i si pe ei in pace.

| 141414 a răspuns:

Da, isi serbeaza ziua. La multi ani!

| 141414 a răspuns:

Vreau sa adaug, pentru ca vad ca sunt in inferioritate, ca sunt sigur de raspunsul meu! Am avut si eu odata de pus aceasta intrebare si mi-a raspuns un Sfant parinte. Ar trebui sa nu mai cautam pe internet lucruri referitoare la traditi, ci in carti, caci acolo sunt mai exacte si mai plauzibile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si pe mine ma cheama adrian si nu are nici o treaba cu sfantul Andrei stii tu poti sa stai cumine parerea mea happy

| adam13 a răspuns:

Azi este Sf. Andrei, iar Sf Adrian este pe 26 august

| Adrian_Mocanu_1954 a răspuns:

Cei cu numele Adrian isi serbeaza ziua pe data de 26 august, de sfantul Adrian si Natalia.