| UnuPentruAltu a întrebat:

"Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este."
După părerea mea acest pasaj se referă la consimțământ. "Ceea ce este da" și "ceea ce este nu" nu este stabilit din oficiu, deoarece "da" și "nu" sunt răspunsuri (nu afirmații sau dogme). Întrucât "da" și "nu" sunt răspunsuri, "ceea ce este da" și "ceea ce este nu" este în funcție de cel care răspunde.
A răspunde "da" la "da" și "nu" la "nu" înseamnă de fapt a ajunge la un consens. Considerând "da" ca fiind + și "nu" ca fiind -, +1+1=+2 iar -1-1=-2; așadar ambele variante duc la un consens.
Întrebarea: "Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, de ce nu?" de la cine este?

10 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Radical din 4 = +2 sau -2, joac-o p-asta.

| laSoledad a răspuns (pentru Ineys):

Le ia numai cu modul, ca raspunsul sa-i dea ce vrea elwinking

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Ca sa pui o întrebare cu da sau nu mai intai trebuie sa explici ceva.Aceasta explicație trebuie sa fie da sau nu adică adevăr.Adevărul se spune ca e gol, goluț.In timp ce minciuna este împopoțonata, si asta ca sa para credibila.De aceea Biblia ne sfătuiește ca sa nu adăugam explicații in plus atunci când spunem un adevăr. Daca suntem crezuți sau nu asta nu contează, Dumnezeu cunoaște adevărul.

| UnuPentruAltu explică (pentru TamplaruAnisoara):

"De aceea Biblia ne sfătuiește ca sa nu adăugam explicații in plus atunci când spunem un adevăr."
Întrebarea tocmai la asta se referă. Conform Bibliei când spui da este da și când spui nu este nu.

| Meme10Memu a răspuns:

Asa e regula corecta in matematica.

| laSoledad a răspuns:

"Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este." se refera sa fii un om dintr-o bucata, nu un om prefacut. Daca gandesti intr-un fel, sa actionezi in acel fel si nu una sa zici si alta sa faci. Prefacatoria nu este un lucru bun si nimanui nu-i place sa aiba de-a face cu un om prefacut, care una zice si alta face.
Oamenii dintr-o bucata, onesti o duc mai bine prin conduita lor.

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, Iisus nu ne-a dat lucruri complexe si formule matematice. Hai sa iti explic. Prin cuvintele ''da-ul vostru sa fie Da'' Iisus spune si sa nu juram si sa promitem, ci sa spunem da sau nu. Dar se refera la seriozitatea noastra, sa maturitate. Sa iti dau un exemplu. Seful tau iti spune '' Uite, maine va fi o sedinta mai importanta, crezi ca ai putea sa vii mai devreme cu 30 de minute?'' Tu ii spui ''da sefu'' si ajungi mult mai tarziu. Asta inseamna da-ul vostru sa fie da. Poate spui ''ce mare lucru ca spun ca vin la 7 fix si ajung la 7:20'' este mare lucru, pentru ca un copil al Lui Dumnezeu este serios, cand ai spus ''da'' tine-te de cuvant.

| UnuPentruAltu explică (pentru Irinel15123532):

Este valabilă și reciproca.

| Daniel323 a răspuns:

Esti prost facut gramada.Da?
Da.

| UnuPentruAltu explică:

"Ci cuvântul VOSTRU să fie"
Cuvântul ne aparține și putem să răspundem în orice limbă. Nu în toate limbile "da" poate fi și întrebare.