Hei! Mă bucur să aud că vrei să te alături Bisericii lui Hristos.
În ceea ce privește botezul nu există un consens, depinde foarte mult de opțiunea episcopului. S-ar putea ca episcopul locului să hotărească că trebuie să fii botezată. În al doilea rând, preotul tău de botez NU trebuie să fie neapărat preotul tău duhovnic. Și nici faptul că n-ai format încă pe deplin o relație cu el nu e o problemă. Poate se va întampla în timp. Dar dacă nu se va întampla îți poți alege altul fără nicio problemă. Cât despre nași, nu știu dacă îți trebuie sau nu, dar ar trebui să vorbești asta concret cu preotul de botez. De asemenea, din moment ce te alături Bisericii ca adult s-ar putea să fie nevoie să treci printr-o perioadă de catehumen. Deci sfatul meu e să vorbești cu un preot lucrurile astea pentru că doar el te poate ajuta. Dacă ai și alte întrebări îți stau la dispoziție
Mulțumesc pentru răspunsul detaliat. Voi contacta un alt preot - preotul unui prieten și, în cazul nașului meu - în legătură cu chestiunea botezului pentru a obține clarificări și apoi a putea lua măsurile necesare. Dumnezeu să te binecuvânteze cu sănătate și fericire
Mai bine întreabă - L pe Mantuitorull Hristos unde vrea El sa fie locul tau in trupul Lui, El e capul autoritatea ultima "Daca mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn (Stăpân) vei fi mântuit" Romani 10:9
1. Oricine pleacă dintr-o altă biserică creștină este considerat ortodox. Biserica ortodoxa acceptă orice și pe oricine în rândurile ei.
2. Biserica ortodoxa nu te întreabă ce religie sau ce confesiune ai. O poate face doar daca te vede străin (de culoare sau limbă). Dacă cineva își face semnul crucii și sărută icoane, atunci nici diavolul nu are nicio treabă cu acea persoană.
"Confirmarea evanghelică luterană nu reprezintă creștinismul."
Pai si atunci, voi in ce credeti? Nu in Dumnezeu? Credeti in vreun divol, ceva?
Ma exaspereaza prostia asta cu mai multe religii desi toti se inchina la acelasi Dumnezeu. Chiar atat de putina minte au bisericosii?
Ești un pic arogant și s-ar putea să nu înțelegi la ce s-a referit persoana care a pus întrebarea.
Poate cineva ar trebui să se gândească mai întâi cât de bună ar putea fi limba română a unei persoane și dacă este o problemă de traducere, în loc să lanseze atacuri personale care arată o prostie reală.
Trebuie să te botezi prin scufundare ca să fie valabil botezul.
Poți lua legătura cu o mănăstire care iti va face si mirungerea.
Si ai nevoie de un naș.
Sau nașă.
Pai, uite, pe scurt: intreaba un alt preot, nu-ti fie teama.
Botezul luteran se recunoaste de obicei, da, deci doar mirul si marturisirea credintei ar trebui. Nașii... depinde de parohie, unii cer, altii nu. Daca nu te intelegi cu parohul tau, cauta un preot cu care rezonezi mai bine - important e sa fii sincer in intentie, restul sunt detalii. Succes!
alfons2390 întreabă: