| Fineness a întrebat:

Cica Adam a trait 930 de ani.So,cum se face ca noi, oamenii de acum, traim aproximativ 60-70 de ani? Nu inteleg...

Răspuns Câştigător
| Rapunzell a răspuns:

Oamenii care au trait cel mai mult pe acest pamant sunt mentionati in Geneza. Dintre ei, cel mai longeviv a fost Metushelah (Matusalem), care a trait pana la 969 de ani. Explicatia biblica este urmatoarea: inainte de potop oamenii erau mai apropiati de Dumnezeu, de creatie. In Geneza 6:3, Dumnezeu spune: "Spiritul Meu nu va mai salaslui in om atat de mult, pentru ca el nu este decat carne; zilele lui vor fi o suta douazeci de ani." Astfel, Dumnezeu limiteaza viata omului la 120 de ani. Vor mai exista ulterior persoane care au depasit aceasta varsta, dar numai din motive bine intemeiate (ex. Dreptul Simeon care a trait peste 350 de ani pentru a-L intampina pe Hristos).

Concluzia: Suntem mult prea pacatosi pentru a trai mult pe acest pamant. Mult traim, mult pacatuim. Asa ca Dumnezeu nu mai ingaduie.

46 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Din cauza pacatelor Dumnezeu a scurtat din zilele omului.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Cand si cine a facut pacatul Ema?

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Prin Adam si Eva a intrat pacatul in lume.

| MeGusta a răspuns (pentru EmaS):

In cazul asta eu trebuia sa nu fi trait mai mult de stadiul de embrion.

| EmaS a răspuns (pentru MeGusta):

Dumnezeu lasa soare si ploaie si peste cel bun, si peste cel rau. Apoi la judecata fiecare isi va lua rasplata pentru binele sau raul pe care l-ai facut pe cand traiam in trup.

Stiam raspunsul Ema, atunci cum de la faptuirea pacatului urmasi lui Adam si Eva a trait la fel de mult?

| MeGusta a răspuns (pentru EmaS):

You really really really need a hobby. serios.

Pai oamenii in loc sa renunte la pacat,au inceput sa pacatuiasca tot mai mult,sa isi faca alti dumnezei, sangele jertfelor nu mai reusea sa spele pacatele lor, si Dumnezeu s-a suparat pe ei.

Ca de obicei bati campii in afara subiectului, vezi Ema nu caile Domnului sunt incurcate ci incurcata e mintea ta in a intelege logic si rational. Intrebarea a fost "atunci cum de la faptuirea pacatului urmasii lui Adam si Eva a trait la fel de mult"? Si tu ce ai raspuns?

| ShowTim3 a răspuns (pentru EmaS):

Ema happy chiar crezi ca a trait 900 de ani?

Tocmai ca eu ti-am raspuns.Ca oamenii nu au incetat sa mai pacatuiasca, ci din contra au pacatuit tot mai mult.Esti atat de previzibil! Ma asteptam la un asemenea raspuns.Intotdeauna procedezi asa.Nu o sa iti mai raspund.

| EmaS a răspuns (pentru ShowTim3):

Da,sunt sigura.Si noi vom trai vesnic.Depinde unde ne pregatim un loc.

Pai daca a pacatuit mai mult, cum dracu' a trait la fel de mult? Deci Adam si Eva a pacatuit si viata oamenilor a fost scurtata de Dumnezeu, pai urmasi lui Adam, Facerea, cap: 5 de ce a trait la fel de mult pentru ca pacatul fusese faptuit inaintea nasterii lor? Cum te incurc cum zici ca nu mai raspunzi, asta e strategia ta de a iesi din incurcatura.

| Fineness explică (pentru Hombre):

Observ ca ai o gandire rationala.si care nu crede in orice povesti.

Pentru ca si ei au pacatuit si mai mult.Ce este greu de inteles? Deci nici ei nu au renuntat la modul lor de viata.

Ce grea de cap esti, problema se pune de ce urmasi directi a trait mult daca Dumnezeu scurtase viata de la Adm si Eva, nu daca a pacatuit ei insisi.O arzi aiurea cu pacatul acesta.

| Fineness explică (pentru Hombre):

Uff...te rog sa incetezi sa te mai certi cu Ema aici; altfel, iti raportez raspunsurile.

Nu esti tu in masura sa Il iei pe Dumnezeu la intrebari de ce unul traieste 100 de ani iar altul doar 12. El este suveran si face ce vrea.

| monstrulet a răspuns (pentru Fineness):

Dc sa le raportezi? Ti se par irelevante?

| Fineness explică (pentru monstrulet):

Da

| monstrulet a răspuns (pentru Fineness):

Dar nu se cearta pe tema intrebarii?

| Fineness explică (pentru monstrulet):

Aici ai si tu dreptatea ta, doar ca usherul Hombre abuzeaza de rabdarea utilizatorului Ema.

| Rapplex a răspuns (pentru EmaS):

In care lume a intrat pacatul? In geneza scrie ca D-zeu a creeat animale, plante, planete etc. pana aici e totul bine. Dupa aceea, au pacatui si au fost trimisi pe pamant, intrebarea e:care pamant? In geneza nu face precizarea ca ei sunt in rai sau pe pamant, ci spune doar ca au fost creeati din pamant.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns (pentru Hombre):

Dar tu daca ai fii primul om cat ai traii 10 ani?

| Adryan_Dan_1991 a răspuns (pentru EmaS):

Ema ai dreptate. din cauza caderii in pacat dumnezeu a scurtat zilele neamurilor si multi nu inteleg asta, sunt oameni care si in ziua de azi traiesc 100, 100 si si pe multi pe care ii vei intreba cum de au trait atat de mult iti va raspunde,, CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU'' nu o sa vezi pe vre unu ca zice CU AJUTORUL STIITEI. eu unu nu am auzit pe nimeni zicând asa

| Hombre a răspuns:

Nu a trait nimeni asa de mult, oamenii a inceput sa fie mai longevivi incepand din secolul 17 cand a inceput industrializarea, medicina a evoluat, omul a devenit mai igenic, si a inceput sa se hraneasca mai bine, chestiunea din biblie este o gogorita pentru naivi si habotnici.

| Hombre a răspuns:

Te rog sa ma ierti mamico ca am indraznit sa gandesc, mă cumintesc si promit solemn ca de acum inainte o sa citesc numai biblia ( desi sunt satul de ea ca de mere acre) si toate pe lumea asta din cele vii si cele nevii, marginite si nemarginite o sa le pun in fundul lui Dumnezeu si pe habotnici direct in anus.

| Minks a răspuns:

Unele rase de broaste testoase traiesc sute de ani. Cred ca saracele au ramas singurele broaste credincioase.

| Fineness explică (pentru Minks):

Buna asta laughing Chiar m-ai facut sa rad love struck

| Omulrational a răspuns:

Religia si gandirea rationala...

| AstralConfessor a răspuns:

Da asa este, dar pe vremea aceea natura era pura nu poluata ca acum, omul singur isi scurteaza viata si tot singur isi creaza probleme. Asa e omul...

| Fineness explică:

Va rog sa nu va mai certati la intrebarea mea. Daca vreti, puteti vorbi pe privat. Multumesc!

| Fineness explică:

Aici ai dreptate happy

| vreau1alint a răspuns:

De fapt 9700 din cate stiu eu. S-a scurtat viata pe pam mai intai datorita radiatiilor solare in timp a provocat o scadere a duratei vietii omului pe pam iar un al doile factor ar fi 'hrana' pe care o consumam astazi.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Adam a trait doua sute treizeci de ani si atunci i s-a nascut un fiu dupa asemanarea sa si dupa chipul sau 2 si i-a pus numele Set.
1Par 1:1, Lc 3:38, 1Co 15:49

4. Zilele pe care le-a trait Adam dupa nasterea lui Set au fost sapte sute de ani; si i s'au nascut fii si fiice.

5. Iar de toate, zilele vietii lui Adam au fost noua sute treizeci de ani; si a murit.

| Buggz a răspuns:

Sunt diferiti factori care au dus atat la modernizarea lumii, cat si la scurtarea vietii omului. Inainte, oamenii traiau mult mai mult(cu muuuult inainte) happy

Răspuns utilizator avertizat
| Rapplex a răspuns (pentru Buggz):

Tin sa te anunt ca modernizarea lumii a dus la marirea sperantei de viatawinking. Pentru cultura ta generala, prin sec.I cine prindea 30 de ani era batranwinking

| Buggz a răspuns:

@PataDeSperanta: Da vad ca te-ai pus pe citit biblia, ca ai mai pus o intrebare despre ea acum cateva minute laughing)

| Fineness explică (pentru Buggz):

Da, si e plictisitoare rau...sunt obligata s-o citesc happy

| Fineness explică (pentru EllaBlackEyes):

Ora de religie happy

| deakema a răspuns:

Pe atunci se calculau altfel ani...