| SimonaNW a întrebat:

Cine este Iov? Care sunt trasaturile lui?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu i-a permis lui Satan să îi facă orice rău lui Iov, cu condiţia să nu îl omoare. Care a fost reacţia lui Iov? "Chiar dacă mă omoară, eu tot în El voi spera" (Iov 13:15). "Domnul a dat, şi Domnul a luat, binecuvântat fie Numele Domnului!" (Iov 1:21). Iov nu a înţeles de ce a permis Dumnezeu acele lucruri în viaţa sa, însă el ştia că Dumnezeu este bun şi prin urmare a continuat să se încreadă în El. În esenţă, aceasta ar trebui să fie şi reacţia noastră. Dumnezeu este bun, drept, iubitor şi plin de îndurare. Ni se întâmplă totuşi adesea lucruri pe care pur şi simplu nu le putem înţelege.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Cu mult drag. Daca Iov omul cel mai neprihanit a fost incercat de Dumnezeu, si noi vom fi incercati.Dar este important sa ramanem statornici in credinta si El ne va rasplati.Lui Iov Dumnezeu i-a dat inapoi de zece sau de douazeci de ori mai mult decat a avut inainte.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru Komodo):

El s-a laudat cu omul acesta ca nu este nimeni asa de credincios ca Iov.Si satan cel rau l-a cerut la incercare. Apoi l-a binecuvantat mai mult decat avea inainte, si in vesnicie va fi in ceruri impreuna cu toti cei dragi!

Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru EmaS):

Sărut mîna doamna Ema S este adevărat tot ce a ți scris dumneavoastră despre fidelul Iov, pînă la un punct, și dacă
î mi permte ți aș dorii să îl corectez, Dumnezeu nu i a spus lui Iov că va fi în ceruri, ci el ca și ceilalti oameni fideli care au murit cum este fidelul Abel, vor trăii aici pe pămînt, Dumnezeu a creat pămîntul pentru a fi locuit stimată doamnă, Dumnezeu nu ne a promis viață veșnică în cer, decît doar unui mic număr de oameni cei care fac parte din clasa celor 144000 de oameni care vor guverna în cer alături de Isus Cristos, iar restul adică marea mulțime din care face m parte noi oamenii de pe pămînt adică alte oi, vom avea parte de înviere (cine rămîne fidel pînă la moarte) aici pe pămînt. Să nu amestecăm lucrurile.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Komodo):

Nu, nu Dumnezeu l a pus pe Satan să îi omoare familia lui Iov, așa cum nu Dumnezeu l a pus pe Satan să o mintă pe Eva în legătură cu pomul cunoștiinței binelui și răului din grădina Eden, Satan a vrut ca oamenii să îi aducă lui închinare, nu adevăratului Dumnezeu, și cu o minciună spusă lui Eva a reușit să aducă moarte suferință și boli asupra întregului pămînt locuit, dar în curînd adevăratul Dumnezeu va pune capăt bolii și morții.

| danut a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Draga cristidinbucuresti, ai o oarecare necunoastere in privinta "numerologiei" in scrierile apocalipotice. Numerele nu aveau in acea perioada de tim un sens numeric (cantitativ) ca astazi ci unul literal. De exemplu numarul 144000 (multiplu al numarului 12) inseamna astazi (in intelegerea de azi) FARA NUMAR sau NELIMITAT.

| EmaS a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Daca vei fii atent, in apocalipsa vei vedea cap.7:9,,După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini;,,

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru EmaS):

Da ave ți dreptate dar nu era vorba de iov, acolo este vorba de cei care fac parte din clasa celor unși adică a celor 144000

| EmaS a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

De ce nu citesti si mai departe?,, După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie,,

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru EmaS):

Da, dar acea gloată fac parte cei de pe pămînt, adică marea mulțime din care face m parte și noi, și ave m speranța pămîntească nu cerească.

| EmaS a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Domnul Isus cand S-a inaltat la cer a spus:,, În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Ioan 13.33-36;
3 Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.,,

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Cum a spus EmaS, Iov era un om credincios si Dumnezeu i-a permis celui rau sa ii omoare copii, sa distruga tot ce avea iar prietenii lui Iov au spus sa-l huleasca pe El dar nu a facut-o.A crezut in Dumnezeu chiar si in aceste imprejurari!big grin
Pacebig grin

| danay72 a răspuns:

A fost un om integru si drept care l-a iubit pe Dumnezeu si desi nu cunostea ca nu Dumnezeu e devina pentru necazurile sale, el a vrut sa-i ramana fidel pana la moarte.Iov1:7,8; Iov2:9,10

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sărut mîna, m ai josi ți scriu cîteva detalii despre cartea Iov, sper să te ajute. Scriitorul cărții Iov, este Moise, locul scrierii, deșert, scrierea încheiată 1473 î.e.n, perioada la care se referă peste 140 de ani între 1657 și 1473. Iov a trăit în țara Uț, situată în nordul Arabiei, în vecinătatea teritoriului ocupat de edomiți și la est de țara promisă descendențiilor lui Avraam. La sud de țara Uț erau situați sabeenii, iar la est caldeenii. Iov a fost un om desăvîrșit și drept care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău, Iov este fericit are șapte fii șitrei fiice, din punct de vedere material el este un bogat proprietar de pămînt avînd numeroase turme și cirezi. Are mulți slujitori și este mai mare decît toți fii răsăritului, cu toate astea el nu este un materialist, întrucît el nu își pune încrederea în lucrurile materiale, el este bogat în fapte bune, fiind gata să ajute pe oricine, ori să dea o haină oricui avea nevoie.În concluzie cartea Iov dovedește că nu Dumnezeu este vinovat pentru suferințele îndurate de Iov, și arată cu claritate principala cauză este Satan Diavolul, Dumnezeul acestei lumi. Iov în ciuda bolilor și suferințelor cauzate de Satan, a rămas integru și a perseverat cu răbdare dînd un exemplu demn de urmat. Sper că v am putut ajuta. O seară frumoasă vă dorește Cristi.

Întrebări similare