|

Cine imi poate povesti despre Dumnezeu? de ce permite atatea rautati in lumea asta? Dece nu face ceva?

Am crezut in Dumnezeu dar tata-l meu ma oblige sa merg dimineata cu el la biserica, iar din chestia asta a rezultat o ura mare fata de Dumnezeu.

24 Raportează Evaluează
24 răspunsuri:
| a răspuns:

Se putea si mai rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intrebarea nu este "de ce permite?", este : "Daca Dumnezeu ar exista de ce NU ar permite ca realitatea sa evolueze in concordanta cu legile sale?"
P.S.:Bunatatea este o caracteristica umana, probabilitatea sa regasim la Dumnezeu caracteristici umane, variaza in jurul unui zero, urmat de cel putin 100 de zerouri, si probabi la sfarsit un amarat de "1".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Cine imi poate povesti despre Dumnezeu? de ce permite atatea rautati in lumea asta? Dece nu face ceva?"

Pentru că nu există?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste, te rog, articolul acesta. Este adevarul pur pe care il ofera Biblia. Iar daca vei mai avea intrebari, nu ezita.

http://www.jw.org/......suferinta/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai gasesti informatii si aici:

http://www.jw.org/ro/publicatii/reviste/wp20130901/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aceasta intrebare trebuia sa o pui ateilor, macar stiau sa raspunda, fata de crestini.

Hai sa ti dau raspunsul pe langa faptul ca sant un simplu zeu.

1 de ce permite atatea rautati in lumea asta?

Raspunsul logic este NU II PASA. Din punct de vedere biblic Romani 8:19-21 ne spune, "De asemenea, si firea aateapta cu o dorinta infocata descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci firea a fost supusa desertaciunii-nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o-cu nadejdea insa, ca si ea va fi izbavita din robia stricaciunii, ca sa aiba parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu." Caderea omenirii in pacat a afectat absolut totul, chiar si universul in care noi locuim. Totul din creatie este supus „desertaciunii si stricaciunii." Pacatul este cauza la toate dezastrele naturale ca si la moarte, boala si suferinta.

Dece nu face ceva? Raspunsul este chiar in biblie. NU ARE DREPTUL sa intervina. Lumea asta nu este controlat de el. Stapanul acestei lumi este nimeni altu doar Dracu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GardianusVisum):

Diavolul este tot o creatie a lui Dumnezeu. De ce crezi ca ar avea el mai multa putere decat Dumnezeu? E adevarat, el conduce lumea, dar oare asta este motivul pentru care nu intervine? Nu are dreptul asupra propriei sale creatii? Si de ce a ajuns Diavolul sa conduca, lui cine i-a oferit acest drept?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnnaAnita):

1 "unul dintre puternicii fii spirituali a devenit Diavol"
2 Isus a spus in mod clar ca Satan este conducatorul acestei lumi (Ioan 12:31 14:30 16:11)
3 Biblia afirma ca Dracu e "dumnezeul acestui sistem de lucruri" (2 Corinteni 4:3, 4)
4 Ioan a scris "Intreaga lume zace in puterea celui rau" 1 Ioan 5:19


si iti mai dau un exemplu in care dumnezeu arata ca il iubeste mai mult pe Satan decat omenirea. exemplul lui Iov asa cum este prezentat in Iov, capitolele 1-2. Satan a dorit sa il distruga pe Iov, iar Dumnezeu i-a permis lui Satan sa ii faca orice rau doreste lui Iov, numai sa nu il omoare. doar ca sa ii dovedeasca lui Satan ca Iov era un om drept...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GardianusVisum):

Mersi pentru exemple, apreciez. Eu sunt de acord cu ce imi arati tu, si am zis, stiu ca Satan conduce lumea. Ceea ce nu ai inteles este faptul ca daca Satan are dreptul de a guverna, sau ca ne incearca integritatea cum a facut si in cazul lui Iov, nu inseamna ca Dumnezeu il iubeste pe Satan mai mult decat pe noi. De fapt, Dumnezeu doreste sa-l distruga. Ps. 37:10: "Inca putin si cel rau nu va mai fi, te vei uita la locul unde era si nu va mai fi."...si poti citi si urmatorul verset daca vrei. Ideea este ca Dumnezeu are un motiv destul de intemeiat pentru care ii permite lui Satan sa faca asta.
Mi-a placut ca ai scos in evidenta exemplul lui Iov, si mai ales ca el era drept. Dumnezeu nu a aratat astfel ca il iubeste pe Satan, ci a dovedit ca oamenii ii pot sluji lui din iubire, si nu din interes asa cum afirma Satan, chiar in primele capitole, dupa cum ai zis. Iov 1:9: "Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Dar acum intinde-ti mana, te rog, si atinge-te de tot ce are si ai sa vezi daca nu te va blestema in fata". Tu ce crezi? Daca Dumnezeu ar fi refuzat, ce ar fi putut insemna? Poate ca Satan ar fi dreptate? Intr-adevar ii slujea Iov lui D-zeu din interes? Dumnezeu a demonstrat ca nu avea dreptate, a aratat ca Iov era un om ireprosabil si drept.
Uite cum e in prezent. Totul a pornit de la o controversa...cea din Eden. Atunci cand Satan i-a vorbit Evei si a intrebat-o: "Este adevarat ca Dumnezeu a spus sa nu mancati din toti pomii din gradina?" (Ge. 3:1). Ce a facut aici Satan? Desi Eva stia porunca lui Dumnezeu de a nu manca din acel pom, cand Satan a intrebat-o, practic in Eva a aparut indoiala. Apoi, cand sarpele i-a raspuns din nou: "In mod sigur nu veti muri. Caci Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din pom vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul" (Ge. 3:4, 5), Satan ce a facut? Practic, spusese ca Dumnezeu e un mincinos. Si totodata, i-a contestat dreptul de a guverna. Ca de ce sa nu fie Adam si Eva ca Dumnezeu? Desi D-zeu...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai grija sa nu cazi in capcana martorilor lui Iehova. Crede in ce simti tu. Nimeni nu poate stii daca exista sau nu Dumnezeu, fiecare cum simte. Parerea mea e ca nu conteaza atat de tare daca mergi sau nu la biserica ci conteaza mai mult cum actionezi tu dpdv moral. Degeaba mergi la biserica si te spovedesti si toate cele daca mergi la bar sa te faci ca un porc si sa iti bati sotia acasa. Eu recunosc ca nu am capacitatea sa ma concentrez la slujba de la biserica asa ca nu se prea merita sa merg. Fa tu dpdv moral ce crezi ca e mai bine si atunci o sa fie bine. Nu cauta raspunsuri asa complexe pentru ca nimeni nu o sa-ti poata oferi raspunsuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"De ce permite atatea rautati in lumea asta?"

LIBERTATEA omului este răspunsul!

Nu, nu aşa se pune problema! Dumnezeu nu se "spală pe mâini" de iubirea pe care o poartă omului. Dar pur şi simplu este vorba de "convenţia" solicitată de om, a respectării libertăţii lui în mod desăvârşit. O libertate însă responsabilă!

Pentru că iubim atât de mult libertatea, Dumnezeu respectă în mod absolut libertatea omului iar omul este liber SĂ FACĂ BINE SAU SĂ FACĂ RĂU, şi consecinţa, să fie CAUZĂ A BINELUI sau CAUZĂ A RĂULUI pentru ceilalti, pentru "MOSTRA" de EXPERIENŢĂ care înseamnă viaţa umană.

Pentru că veşnicia, privită cu detaşare, rămâne adevărata miză!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Datorită LIBERTĂŢII lăsate omului, orice abatere orice îndepărtare morală, spirituală de Dumnezeu aduce după sine anumite riscuri ce se pot manifesta în pierderi, accidente, îmbolnăvire, scurtare a vieţii (din cauza viciilor, în accord cu "libertatea"omului), etc…

"Retragerea" lui Dumnezeu de pe scena directă a vieţii noastre, toleranţa sau "uitarea" din partea lui, are un singur raţionament:
– acela de a face loc Libertăţii noastre, şi din păcate de multe ori, orgoliului şi egoismului nostru şi viciilor noastre ale celor care îl îndepărtăm din vieţile noastre pe Cel care ne respectă în mod deplin alegerea…

Pierderile ce ţin de existenţa aceasta "în trup", sunt triste, dureroase, dar noi avem alături prin compasiunea Sa chiar şi pe Dumnezeu, Cel aflat alături de toţi cei în suferinţă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce-ti pot povesti despre d-zeu e ca a fost inventat de oameni si ca nu exista. Deci e doar in imaginatia noastra. Nu esti primul care e indepartat de religie datorita faptului ca a fost obligat de parinti sa mearga la biserica. Multi parinti nu inteleg ca nu e bine sa-ti fortezi copiii sa faca anumite lucruri. Daca nu-ti place la biserica si nu mai crezi in d-zeu, atunci sa nu te mai duci deloc. Asta ar fi spre binele tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E normala aversiunea si ura ta fata de tot ce inseamna religie si te inteleg. Totul din cauza fortarii sa mergi.
Orice lucru fortat se termina cu ura si distantare de acel ceva.

--Fii tare si curajos si spune-i tatalui tau verde-n fata ca nu vrei sa mergi de fiecare data. Spune-i sa te lase sa mergi cand simti sa mergi, asta daca mai simti.
Esti stapan pe tine, nimeni nu are dreptul sa te oblige la ceva impotriva vointei tale chiar daca e parinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

N-ar trebui sa urasti ceva iexistent. Tatal tau vroia sa faca si el ceva bine, dar intr-o societate de cac*t, ceva bun inseamna indoctrinare, frica, necunoastere... iarta-l pe taica-tu.

Vrei povesti despre ce lasa Dumnezeu sa se intample? Sau despre ce se presupune ca a facut Dumnezeu? Pai incepem cu Sodoma. Un oras in care cativa oameni erau desfranati si Dumnezeu a omorat fiecare cetatean din cauza catorva oameni prosti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toate rautatile ce sunt in lume se intampla datorita egoismului uman si indepartarii omului de Dumnezeu.Atunci cand omul face pacate si nu se teme de Dumnezeu si nu se pocaieste de faptele lui cele rele, Dumnezeu i-i trimite asupra lui necazuri ca sa se intoarca catre Dumnezeu si sa se pocaiasca.Toate le trimite Dumnezeu ca sa ne pedepseasca vremelnic pe pamant si sa fim partasi vesnic ai slavei Lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Ei nu-i nimic.ce? care e problema? de unde sa stie prostul de taicatu ce e mai bine pentru tine? e ciudat, ca dintr-un prost ca el a iesit asa o desteptaciune de copil, care ia atitudine impotriva cerului si a lui Dumnezeu pentru tot raul din lume. daca ar fi multi oameni asa de buni, ca tine, si nu rai si prosti precum tacto.altfel ar fi pe pamant.dar asaaaa! hai sa ne omoram parintii, si pe urma pe crestini. vrei? da nu inteleg de ce-l urasti pe Dumnezeu? ca el nu te obliga la nimic? esti liber ca pasarea cerului daca crezi ori nu in el?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fara rau nu ai mai avea nevoie de Dumnezeu.
Sunt cazuri multe,rele.dar asa oamenii se deosebesc intre ei,prin bine si rau.
Cei care fac bine,doresc sa fie alaturi de Dumnezeu,sa nu-L dezamageasca.

@ Chestia cu tatal tau,daca nu-i poti spune,du-te pur si simplu.
Ce ti se pare atat de rau? Stai acolo, eventual te rogi daca vrei daca nu, doar asculti.
Daca nu-ti convine, poti renunta la crestinism, depinde de varsta ta.
O seara buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nimeni nu te poate obliga să faci anumite lucruri.
Dumnezeu permite suferinţa deoarece Satan a contestat autoritatea sa spunând că "el ar fi un conducator mai bun" şi acum se vad rezultatele guvernării lui.
Dumnezeu manifestă o extraordinară stăpânire de sine ca să nu intervină atunci când noi suferim. Dar in curând v-a interveni şi pe Satan î-l v-a distruge...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, nu pot sa iti spun de ce Dumnezeu permite rautati pe pamant, dar legat de faptul ca tatal tau te oblige sa mergi la biserica, e intr-adevar greu de acceptat si iti poate da senzatia de ura, dispret. Incearca sa ai o discutie cu tatal tau, sa-l faci sa inteleaga ca trebuie sa simti tu ca vrei sa mergi sau nu la biserica. Din prea multa grija, uneori parintii iau decizii pripite, care pot schimba in rau viata copiilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este simplu atei orbi, Dumnezeu nu vrea sa te inflienteze, cum ar fi daca El ar face minuni zilnic iar de frica toti ar crede in el, Dumnezeu vrea sa-L iubim neconditionat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zurelin):

Incearca sa nu te contrazici cand scrii trei randuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poftim aici un site cu raspunsuri la foarte multe intrebari legate de tot ce tine de crestinism:http://www.gotquestions.org/Romana/ sper ca te-am ajutat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pilda neghinei: Un om a semanat samanta buna in tarina lui. In timp ce oamenii dormeau, un vrajmas a venit si a semanat neghina intre grau. Dupa ce au rasarit firele de grau, a rasarit si neghina. Robii stapanului casei au venit si L-au intrebat de unde vine neghina.

Acesta le-a raspuns ca un vrajmas a facut lucrul acela. Atunci, robii L-au intrebat daca vrea sa se duca si sa o smulga. Stapanul le-a spus sa nu se duca deoarece atunci cand vor smulge neghina s-ar putea sa smulga si graul. Le-a spus sa astepte pana ce va veni vremea secerisului si atunci, sa smulga mai intai neghina, s-o lege in snopi si apoi s-o arda, urmand ca dupa aceea sa ia graul si sa-l puna in granar.


Semnificatiile pildei

Stapanul il reprezinta pe Mantuitorul.

Samanta cea buna sunt "fii imparatiei".

Neghina sunt cei care fac fapte rele si care devin astfel "fii celui rau".

Tarina, campul este lumea.

Dusmanul este diavolul.

Secerisul este sfarsitul lumii si infricosatoarea judecata.


Datori suntem sa ne pregatim tarina sufletului, ca nu cumva sa vina vrajmasul sa semene neghina si sa ne puna in pericol Mantuirea.

Trebuie sa mergem la slujbele Bisericii ca sa auzim cuvantul Lui Dumnezeu, iar apoi sa punem in aplicare cele auzite acolo, facand fapte bune si ferindu-ne de rau. Biblia are toate raspunsurile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează