|

Cine l-a facut pe Lucifer...

Dumnezeu?

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Satan a fost creat ca înger sfânt. Isaia 14:12 ne oferă probabil numele dat lui satan înainte de cădere – Lucifer. Ezechiel 28:12-14 îl descrie pe satan ca fiind creat ca heruvim, fiind aparent cel mai de seamă dintre îngeri. El a devenit însă arogant datorită frumuseţii şi poziţiei sale şi astfel a decis să îşi dorească să stea pe un tron mai presus decât tronul lui Dumnezeu (Isaia 14:13-14; Ezechiel 28:15; 1 Timotei 3:6). Mândria lui satan l-a condus la propria cădere. Observaţi declaraţiile de tipul "Eu voi..." din Isaia 14:12-15. Datorită păcatului de a se răzvrăti împotriva lui Dumnezeu, satan a fost izgonit din cer.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
7. Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos".
8. Şi Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?"
9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!"
12. Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.
13. Şi într-o zi, când feciorii şi fetele lui Iov mâncau şi beau vin în casa fratelui lor mai mare,
14. A sosit un vestitor la Iov şi i-a spus: "Boii erau la arătură şi asinele păşteau pe lângă ei;
15. Atunci Sabeenii au năvălit asupra lor, au pus mâna pe vite, şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
16. Nu a sfârşit vorba bine şi altul a sosit şi a spus: "Focul lui Dumnezeu a căzut din cer şi a ars oile tale şi pe robii tăi şi i-a mistuit. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
17. Nu a sfârşit vorba bine şi altul a sosit şi a spus: "Caldeii, împărţiţi în trei cete, au dat năvală peste cămilele tale şi le-au ridicat şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
18. Nu sfârşise vorba bine şi altul a sosit şi a spus: "Feciorii ...2004 - 2251 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Şi iarăşi au venit într-o zi îngerii lui Dumnezeu să se înfăţişeze înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei să se înfăţişeze înaintea Domnului.
2. Şi Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos".
3. Şi Domnul a zis către Satan: "Ai luat tu seama la robul Meu Iov? Că nu este nici unul ca el pe pământ, fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău. El se ţine cu putere în statornicia lui şi tu M-ai întărâtat pe nedrept împotriva lui ca să-l prăpădesc".
4. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Cojoc pentru cojoc! Că tot ce are omul dă pentru viaţa lui.
5. Dar ia întinde-ţi mâna şi atinge-Te de osul şi de carnea lui! Să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!"
6. Şi Domnul a zis către Satan: "Îl dau în puterea ta! Numai nu te atinge de viaţa lui".
7. Atunci Satan a plecat dinaintea Domnului şi a lovit pe Iov cu lepră, din tălpile picioarelor până în creştetul capului.
8. Şi a luat Iov un ciob ca să se scarpine şi şedea pe gunoi, afară din oraş.
9. Atunci nevasta lui a zis către el: "Te ţii mereu în statornicia ta? Blesteamă pe Dumnezeu şi mori!
10. Dar Iov i-a răspuns: "Vorbeşti cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Dacă am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare şi pe cele rele?" Şi în toate acestea, Iov n-a păcătuit de loc cu buzele sale.
11. Iar trei prieteni ai lui Iov au aflat despre toate aceste nenorociri care dăduseră peste el şi au venit fiecare din ţara lui şi ei erau: Elifaz din Teman, Bildad din Şuah şi Ţofar din Naamah. Ei se înţeleseseră împreună să vină să împărtăşească durerea lui şi să-l mângâie.
12. Şi când ei şi-au ridicat ochii de departe nu l-au mai recunoscut. Atunci au slobozit glasurile lor, s-au tânguit şi şi-au sfâşiat fiecare veşmântul şi şi-au...2005 - 2191 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lucifer a fost creat de Dumnezeu, asa cum au fost creati si toti ceilalti ingeri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Robesi):

El nu a fost creat asa cum au fost creati ingerii, daca ar fi fost el creat ca toti ceilalti ingeri atunci el nu ar fi avut cum sa se razvrateasca si nici nu ar fi pacatuit. Ingerii nu au dreptul de a alege (vointa proprie) din cauza felului in care au fost creati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Personajul imaginar a fost creat de om, daca isi place sa citesti cartii mitologiile vei vedea cu ochii tai ca omul a incercat sasi explica natura lui prin miturii, apropo recomand sa citesti cartii stiintifice

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu - Tata a TOATA faptura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nonono):

Da da dumnezeu e miezu laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nup satana sa anpotrivit an potriva lui Dumnezeu ca dc sa conduca el pe oameni

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti tu sigur ca omu nu erea creiat atunci?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da... dar inca nu s-a identificat bagaboanta care l-a purtat in pantec

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează