Matei 28
18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.
19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin.
Ultima "porunca" data inainte de a se ridica la cer de catre Isus Hristos a fost ca ucenicii sa fie MARTORI pentru Hristos pe pamant pana la revenirea acestuia. Faptele Apostolilor 1, 8.
Hristos le-a dat oamenilor doar pilde, ferindu-se pe buna dreptate concreteturilor explicabile de oamenii diavolului. Fara sa citez versetul sau alte interpretari, a zis doar sa-i urmeze invatatura! A propos de nedepartarea de Ierusalim, care nu se referea la orasul fizic ci doar la zona unde si-a adunat apostolii si si-a raspandit invatatura.Pe Cruce a mai spus cate ceva si celor doua categorii de oameni, hotii cinstiti si criminalii inraiti si anume, le-a comunicat in felul Lui, inca o data Calea.Este adevarat si faptul ca i-a ales pe Apostolui ca sa fie martori, in sens divin, nu in sensul propovaduit deturnant de secta aia cu acest nume.
Doar ca sa fie clar Entheos și toți cei cu o gândire ca el, care iau în derâdere lucrurile spirituale calcă degeaba pământul
Fapte 1:4 Pe cand Se afla cu ei, le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui, „pe care", le-a zis El, „ati auzit-o de la Mine.