|

Cine ştie să-mi explice cum de în Biserica noastră Ortodoxă se cinsteşte ca zi de sărbătoare Sfântul Ilie Tesviteanul? Întreb pentru că este un sfânt al legii vechi. Are legătură cu faptul că a fost ridicat la cer? Pentru că mă întrebam de ce nu se cinsteşte Moise si ceilalţi drepţi.Rog comentariile stupide să nu îşi aibă apariţia pe aici.

24 Raportează Evaluează
24 răspunsuri:
| a răspuns:

Datorită faptului că face legătura Vechii Legi cu Legea Nouă fiind precursor al aascetismului creştin.
" Personalitate marcanta a Vechiului Tesament, Sfantul Prooroc Ilie se detaseaza dintre ceilalti prooroci ai Legii Vechi prin modul de viata ascetica, prefigurand in acest fel trairea crestina, prin zel, virtute si asceza. Subliniate de Sfintii Parinti ai Bisericii noastre, trasaturile distinctive ale Sfantului Ilie s-au constituit intr-o paradigma a drumului spre desavarsire crestina. In acest sens, profetul biblic a fost prezent la Schimbarea la Fata a Mantuitorului Hristos. "

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biserica ii cinsteste ridicarea sa la cer, iar Moise are ca data de pomenire 5 septembrie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru victorasM):

20 Iulie.eu atunci m-am nascut si in 20 iulie este cinstit sfantul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

"20 Iulie..."

Atunci ia-l sprijinitor pe Sfântul în rugăciune, citește-i acatistul ca să-i înțelegi viața și mărturia.

Știi că fiecare casă are un ocrotitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ilie a fost ales de D-zeusa-i prezinte judecatile Sale drepte asupra poporului sau.A anuntat prabusirea regatului lui Israel si Iuda, ne convinge de impresionanta forta a judecati profetice rostita de Adevaratul dumnezeu care a fost consemnata in BIblie in Deuteronomul28:15_-29:28.CAND s-a aprins de manie D-zeu a distrus aceste regate. Deci prin ascultarea sa de D-zeu Ilie a anuntat mesajul lui, a fost supus, dar n-a fost primit ca profet in tara sa.Isus a vorbit despre Ilie si vaduva din Sarepta, apoi despre ex. lui Elisei si Naman, si Isus a aratat ca nici el n-a fost primit in patria lui la fel, si a marturisit urmasilor sai ca vor fi urati de toate neamurile pentru. el. Dar, nicaieri in Biblie nu scrie sa-l sarbatorim pe Ilie, sau pe alti profeti care au fost alesi sa transmita mesaje de la D-zeu. omului razvratit, au fost si ei oameni cu simtaminte ca ale noastre, dar ascultatori si astfel au primit favoare.Nu stiu de unde e si Tesviteanul/ in Biblie nu scrie. In Biblie singura sarbatoare care trebuie s-o tinem este Comemorarea mortii lui Isus. deci El a spus sa sarbatorim moartea Sa nu invierea. Consider ca nu v-am dat un raspuns stupid daca doriti mai vorbim si pe alte subiecte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

" Atunci Ilie Tesviteanul, prooroc din Tesba Galaadului, a zis către Ahab" Cartea 3 Regi cap 17 v 1

E Tesvitean pentru locul în care s-a născut.

Ilie Tesviteanu apare în Noul Testament și confirmă dumnezeirea lui Hristos la schimbarea la față

"1. Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte.
2. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina.
3. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El. " Matei 1-3

Evident că noi îl cinstim și pe Moise, la sărbătorile la care este menționat cum, ar fi Schimbarea la față.

http://ro.orthodoxwiki.org/Schimbarea_la_Fa%C5%A3%C4%83

Pe Ilie îl cinstim pentru că și Mântuitorul l-a cinstit, mai ales că Sfântul Ilie este un luptător desăvârșit împotriva idolatriei, schismelor și eresurilor.

Mai multe despre viața lui :

http://paginiortodoxe.tripod.com/vsiul/07-20-sf_ilie.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Nu am ce sa-ti raspund,daca nu cauti sa vezi care este vointa cea buna si placut lui Dumnezeu, nu am ce sa-ti fac, eu,doream sa cunosti adevarul daca pentru voi este mai importanta traditia si obiceiul decat vointa lui D-zeu asa sa faceti cum credeti,asta nu inseamna ca noi nu avem consideratie profunda pentru oameni alesi de D-zeu in serviciul sau,dar D-zeu nu ne-a zis sa-i comemoram, nici sa le aducem lor ove si ovatii si pe iehova nici macar sa nu-l cunoastem, atunci aducem mai mult laude creatiei decat creatorului,. Daca tu consideri ca trebuie sa tii diferite sarbator tine-le ca nu castigi dupa ele aprobarea lui d-zeu, doar popii au de castigat de pe urma voastra vezi cate sarbatori au mai ghicit sa tina orica sarbatoresc moastele (oare au fost la transatul celor pe care-i sarbatoresc si le-au impartit oasele )? Sau prin asa ceva crezi ca se primeste salvarea intr-o zi de razbunare a lui D-zeu,. Nici decum nu vorbiti lucrurile aprobate de D-zeu :ex; despre regatul Sau, despre inlaturarea guvernarii umane, a religiei care nu satisface necesitatile spirituale ale enoriasilor sai, va multumiti sa stati in intuneric spiritual in minciuna in dezonoare. Preferati sa platiti popii sa conduca cortegiu funebru la groapa, si sa-l invinuiasca pe D-zeu de moartea unei persoane dragi (cum ca el ar fi luat-o la el ca a iubit-o mai mult, si ne-a creat noua suferinta din egoismul lui )/? nu puteti accepta invatatura sanatoasa? Daca vreti cititi Isaia 1:1-22,big grineuteronom30 :19-20. sa aveti numai bine. Popii fac toate lucrurile impotriva vointei lui D-zeu, nimic din ce fac nu pot dovedi cu Biblia ca sunt in aprobarea lui d-zeu. Maleahi2:2.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

V-ați chinuit să scrieți atât, dar, nu văd rostul acesor denigrări nefondate.

Până la apariția "martorilor", lumea a continuat să se mântuiască foarte bine.

Noi creștinii urmăm Noul Testament, nu rămânem ancorați în Vechiul că, altfel nu văd rostul pentru care ne-am mai numi creștini.

Cine-i cinstește și ascultă pe Prooroci și pe Sfinți pe Dumnezeu îl cinstește și primește.

Tot "popii" au Canonizat Scriptura dintre sutele de apocrife al vremii.

Intervenția lui Dumnezeu nu s-a oprit la Scriptură, că altfel ar însemna să ștergem câteva sute de ani de creștinism cu buretele.

Sfânta Tradiție arată o continuitate neîntreruptă și cauzală cu prima Biserică din Ierusalim care a rămas alături de ortodoxie la schismă, la fel cum filiația unui om îi arată originile.

Credeți că Dumnezeu cel Adevărat are nevoie de un Turn de Veghe și de niște interpuși, care să-și terorizeze enoriașii cu Armageddonul și cu extincția prin politici gen Big Brother, dacă ies din rândul lor?

Hristos nu e un tiran el lasă omului libertate!

Turnul de Veghe și doctrina martorilor se poartă tiranic față de oameni, îi supune la munci neplătite și cotizații pentru a susține huzurul celor din SUA.

Mai nou au pus mâna și pe o fabrică de armament.

http://www.ziaristionline.ro/......-new-york/

Dumnezeu nu are nevoie de așa ceva, treziți-vă și adevărul vă va elibera!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Faci ce doresti, obligatia mea fata de orce semen, este sa-i spun adevarul, ap. Pavel, in2Timotei4:3,4 iti arata pozitia ta. Vrei nu vrei scopul lui Iehova Dumnezeu merge inainte, Isus spune in Matei 24:14 ca Evanghelia imparatiei lui D-zeu va fi propovaduita peste tot pamantul ca sa fie de marturie! In vremea lui Noe multi au auzit mesajul de salvare, dar putini au ascultat si au actionat prin credinta. Faci ce doresti.Satan sta impotriva lui Iehova cu minciuni si calomnii, dar fara succes, zilele lui si-a celor ce-l sustin sunt scurte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru PorumbRodica1965):

"Vrei nu vrei scopul satanei merge inainte". Draga doamna cu toata stima secta iehovista nu a existat nicioadata pe vremea bisericii primare ci este fondata de o minte omeneasca ratacita de la adevar.Iar ca dovada ca secta din care faceti parte este una care duce la id, va stau in fata propriile prezicer ale venirii Mantuitorului pe pamant, care s-au dovedit a fi false.Trebuie doar sa deschidem cartea sfanta la deuteronom unde zice „Dacă proorocul vorbeşte în numele Domnului, dar cuvântul acela nu se va împlini şi nu se va adeveri, atunci nu grăieşte Domnul cuvântul acela, ci-l grăieşte proorocul din îndrăzneala lui" (Deuteronom 18, 22)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Sa stiti ca Organizatia Martorii lui Iehova nu este o secta, este legal constituita se supune legilor statului, pana unde nu contravin legii lui D-zeu, este neutra din punct de vedere politic, invatatura si-o bazeaza pe Biblie.Iar despre ceea ce spuneti din deuteronom de ce n-ati citit din versetul 20 unde spune Iehova ca profetul fals va fi recunoscut prin neimplinirea profetiei facute si ca acela trebuie sa moara, ca s-a folosit de Numele lui Iehova. Biblia se studiaza nu doar se spicuieste si sa apostrofam punctele care nu ne suna noua bine. primul MARTOR AL LUI IEHOVA pe pamant a fost Abel, iar in Cer ISUS>Daca spuneti ca secta ne duce la iad, ce este iadul, si cine dintre multele religii de azi indeplineste Vointa lui D-zeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

După basme băbești, se iau tocmai "martorii", care își ghidează viața după broșurile sectei și după o versiune trunchiată, pentru a amăgi lumea.

Și spun sectă, pentru că tocmai fondatorii ei au creat o întreagă mitologie în jurul ei, profețind greșit sfârșitul lumii și inventând snoave cu vile de lux în care vor fi găzduiți patriarhii, pentru a justifica lăfăiala ștabilor care o conduc.

Orice cult care nu poate justifica o continuitate istorică și scripturală până în secolul I după Hristos, este o sectă, rătăcită de la adevăr.

Indiferent câte aprobări ar avea de la stat sau câte milioane de membrii, ar avea.

Faptul că dumneavoastră încercați să ne confundați pe noi cu potrivnicii lui Dumnezeu, deși noi am stat 2000 de ani în predania Bisericii, nu vă aduce nici cinste, nici nu vă dă dreptate.

Majoritatea cultelor "moderniste" sunt de fapt, înșelările vremurilor de pe urmă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Stimabile,_ Iehova D-zeu care a creat cerul si pamantul,sa ne aprobe, dor prin bunatatea lui nemeritata am cunoscut adevarul,,din iubire l-a trimis pe fiul sau Isus sa ne salveze din pacat si din moarte,popii i-au cautat vina si acuzand-ul de blasfemie l-au condamnat la moarte prin cea mai josnica metoda a romanilor,macar ca cei ce poarta astazi cu mandrie crucea pe piept se declara public ca sunt sustinatorii celor ce l-au rastignit pe Cristos, nicidecum nu sunt in iubirea lui d-zeu, nici nu-l iubesc pe Cristos dupa cum se lauda, nimic din ce a poruncit cristos nu fac, tin oamenii in intuneric spiritual pentru bani, tolereaza toate practicile carnii, ce predau enoriasilor se vede, caatare nici nu cunosc Biblia saraci, dar nici iubire de semeni nu este intre ei,.Nu vorbiti potrivit gandiri lui D-zeu daca spuneti ca sunteti in predania BISERICIDE2000de ani.cu atat mai mult ar tribui sa apropiati oamenii, nu sa cautati cum spune Biblia sa respingeti adevarul, oricum hotararile lui Iehova nu se schimba, El nu minte, ce seamana omul aceea culege. Pana aveti timp sa meditati ce este umilinta si iubirea de aproapele ...Cum va explicati faptul ca mai vine un Paste al natiunilor?! Nicidecum nu sarbatoriti ce a spus Isus,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

"macar ca cei ce poarta astazi cu mandrie crucea pe piept se declara public ca sunt sustinatorii celor ce l-au rastignit pe Cristos,"

Vedeți, acesta este unul din exemplele de diversiuni și manipulări sectare, Crucea aceea este sfințită de sângele lui Hristos.

Speculația sectei că, Hristos a fost răstingit pe stâlp nu e confirmată de Biblie și e contrazisă tocmai de romani, care practicau crucificarea în formă de T, cu mult timp înainte de Hristos, încă, de pe vremea lui Spartacus.

De abia, prin anul 70 după Hristos, e menționată metoda stâlpului în Israel, de Flavius Josephus, ca pedeapsă pentru insubordonarea evreilor față de imperiul roman, dovadă că nici moartea lui Hristos nu erau vrednici să o ispășească, similar.

"popii i-au cautat vina "

Fariseii evrei, de la care secta matale își trage inspirația l-au răstignit.

"popii i-au cautat vina"

Dacă, nu erau popii, matale nu aveai cele 4 Evanghelii ci, toate scrierile apocrife.

"Nicidecum nu sarbatoriti ce a spus Isus, "

Lumina de la Ierusalim vorbește de la sine, armata Israeliană, supraveghează an de an biserica Sfântului Mormânt și controlează Patriarhul să nu intre cu surse de foc- ignifuge.

Dacă, era un trucaj, nu era nimeni mai îndreptățit ca, armata israeliană, să "demaște" în presă "făcătura".

Noi nu căutăm să respingem adevărul ci, domniile voastre o fac atunci când șterg 2000 de ani de creștinism ca să justifice o minciună.

La fel cum au făcut și rabinii care au încercat să șteargă originea divină a lui Hristos, răstălmăcind proorocii, la fel încercați să ștergeți identitatea întru Hristos a ortodoxiei.

Timpul este tot darul lui Dumnezeu, intervenția lui Dumnezeu în ortodoxie a fost neîntreruptă în 2000 de ani.

Ceea ce nu se poate zice despre sectele fără trecut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Probabil ca sunteti educat teologic dar nu teocratic,sustineti cu tarie ortodoxia dar Biblia nu consemneaza nicaieri aceste forme de inchinare,vorbiti despre D-zeu dar il renegati in practici, nu folositi nudoar Numele Sau desi in rugaciunea Tatal Nostru -spuneti Safie Sfintit Numele lui?, cereti sa vina Imparatia sa si intrati in tot felul de partide politice, ce au de cautat slujitorii lui D-zeu in politica, Isus din ce partid a facut parte? pe cine a votat, pe cine a instigat la manie, cu ce securitate a colaborat/? si si-a tradat semeni? Isus prin ce se deosebea de oameni? Dupa tinuta /? DAR DE CE de 2000 de ani este ortodoxia? Mai sanatos este sa primim in mintea si-n inima noastra adevarul nu sa sustineti niste lucruri pe care nu le puteti dovedi biblic.Pana ce aveti timp favorabil supuneti-va de buna voie lui D-zeu si impotriviti-va Diavolului, doar el n-a stat in adevar. Faceti cum credeti a-ti primit marturie despre adevar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Nu am un bob de studiu teologic instituționalizat în seminarii B.O.R și nici vreo rudă, nici măcar îndepărtată, în tagma clericală.

Revelația NU S-A OPRIT LA Biblie, din păcate Biblia nu consemnează nici PREDANIA orală pe care Apostolii au transmis-o prin viu grai, față către față oamenilor pe care i-au întâlnit în misionariat nici, ce s-a petrecut după Apostoli.

Biblia e produs tot al predaniei bisericii, inițial învățăturile circulau în variante orale sau răsfirate prin Imperiu, după câțiva ani au fost adunate comprimate și canonizate de "popii" pe care-i huliți.

Dumneavoastră nu știți cum primește Dumnezeu rugăciunea ca să ziceți că Îl reneg.

În rugăciunea Tatăl Nostru nu menționează și la care acronim din zecile de variante în care e denominat Dumnezeu în Biblie trebuie să facem referire.

Ceea ce înseamnă că și IAHW și Shabaot și Adonai și toate denumirile care desemnează atributele lui Dumnezeu sunt bune ÎN CONTEXTUL LOR.

Limbajul omenesc nu poate cuprinde în câteva litere, necuprinsul, măreția lui Dumnezeu.

Neamurile căci noi succesorii lor suntem, au folosit termenul de Dumnezeu și atât, eventual cei care aveau origine iudaică foloseau IAHW.

Dacă foloseau Dumnezeu și atât nu se putea mântui?

Nu am văzut o variantă a Noului Testament în greacă sau română în care să fie menționat Dumnezeu ca IAHWE, dacă știți dv, chiar vă rog să-mi arătați.

Dar dacă se poate dintr-o sursă obiectivabilă DISTINCTĂ de materialele de promovare ale martorilor, indiferent în ce limbă sunt traduse.

La securitate au turnat membrii din multe culte religioase nu, doar din B.O.R dovadă stau arhivele.

Despre câti preoți ortodocși au înfundat pivnițele comunismului, nu vreți să știți nimic.

Ortodoxia- Dreapta Credință, este de 2000 de ani, primii martiri și mucenici ai creștinismului sunt cinstiți în Ortodoxie, tocmai ca dovadă a continuității...2011 - 2182 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

MEREU va abateti de la Biblie, desi Isus a spus in IOAN17; 17,, 2Timotei 3:16, 17; Dumnezeu nu doreste sa bajbaim inignoranta, El a spus ca doreste sa ajungem la cunostinta exacta a adevarului1TIMOTEI 2:3, 4;;;. UNDE se gaseste numele lui D-zeu in cele mai folosite traduceri? BIBLIA CORNILESCU(nerevizuita )apare in GENEZA 22; 14 si Exod17:15 nota de subsol, iar BC mentioneaza la nota introductiva;

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Doamnă, e ultima postare cu care vă deranjez,

Ediția Cornilescu nerevizuită, tocmai, pentru multele ei bube a fost revizuită de atâtea ori și tot e rigidă și pe alocuri necanonică.

Am cerut expres referințe din Noul Testament pentru că ea e Legea Creștinilor și ea a fost propovăduită neamurilor care NU ERAU INTERESATE DE ISTORIA IUDAICĂ deoarece, nu aveau tradiție comună monoteistă cu iudeii ci, politeistă și au fost luați de apostoli de la MATURIZAREA DUHOVNICEASCĂ LA CARE SE AFLAU ÎN ACEA EPOCĂ.

Prea multe legi mozaice i-ar fi îngreunat în exercițiul duhovnicesc făcându-i să PIARDĂ ESENȚA HRISTICĂ.

Doar la Proorocii care fac legătura cu Hristos se făceau referiri pentru a justifica filiația divino-profetică.

NU și la prescripțiile deuteronomice și denumirile pe care le foloseau iudeii pentru a se referi la Dumnezeu.

De aceea și Domminus Dei - Dumnezeul Atotputernic deasupra tuturor formelor incipiente de credință ce întruchipau patimile umane-idolii, pe care păgânii le foloseau până la Dumnezeu Fiul.

Părinții Bisericii s-au luptat tocmai cu mărturiile fragmentare de credință.

Eu n-am zis să "bâjbâim în ignoranță" ci, am invitat la studiu istoric, literal, canonic, scripturistic, comparat dinspre Biserica Primară până-n prezent.
Asta pentru a observa cum s-au manifestat habotniciile sectariste, ce au reprezentat ele și ce ECOU AU ÎN PREZENT.

Îmi cer scuze dacă v-am jignit cu ceva.

Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru PorumbRodica1965):

Biblia Iehovista este mult prea modificata. Oricum toate profetiile acestei secte ( si ii spun secta pentru ca nu exista la inceputul crestinismului ci a cum recent.Degeaba este ea acceptata de legea pamanteasca) cu privire la venirea Mantuitorului s-au dovedit a fi false. Iadul este imparatia mortii, salasul duhurilor necurate si locul acela unde se chinuiesc dupa dreptate lui Dumnezeu demonii si oamenii care au maniat pe Dumnezeu si au facut voia lor in aceasta viata.Biblia vorbeste multe despre iad.Chiar si Hristos ne spune multe despre acest loc.

O singura credinta pastreaza invatatura apostolica.Pentru ca Iisus a spus "Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor biruii ". Iata deci ca spune Biserica, nu "bisericile " si iata ca tot din acest verset aflam si de existenta iadului, printre multe altele cate sunt in biblie.Iar Biserica care pastreaza credinta propovaduita de apostoli este cea ortodoxa.In toata istoria crestinismului au existat fel si fel de secte "legalizate" care au pierit si azi nu mai exista insa Biserica Ortodoxa niciodata nu afost rapusa.Nici sectele din ziua de astazi nu mai au mult pentru ca acea credinta propovaduita de ele nu are nimic de a face cu voia lui Dumnezeu. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

NU m-ati jignit cu nimic,oricum,apreciez faptul ca aveti un punct de vedere, putini oameni sunt dispusi la dialog.
Eu mi-am exprimat dorinta de-a impartasi din canostinta pe care am dobandit-o, si altor persoane, dar interesate de gandirea lui Iehova,exprimata prin paginile Bibliei, carte, inegalabila, ne contestata de om indiferent cat de invatat ar fi; invatatura lui se bazeaza pe gandirea umana, ori intelepciunea umana n-a putut intrece intelepciunea lui Iehova Dumnezeu, insa nu avem ce sa facem, fiecare om dispune de libertate de exprimare, credinta si unii cu mai putin discernamant, nu au timp sa aprecieze toata biblia de folos si pe intelesul tuturor(2Timotei 3; 16, 17). Dar, stiti cum spune un proverb :,, fiecare pasare pe limba ei piere "... Lucrurile adevarate vor iesi la iveala cat de curand si cu multa claritate sa fie bine intelese,. S_aveti sanatate si toate cele bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evreii au deja copyright pe Moise.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa cum spune arthur, si mai ales ca nu a cunoscut moartea ci urmeaza a o cunoaste in confruntarea cu antihristul, ilie impreuna cu enoh.moise a gresit, dand apa evreilor din stanca fara a avea permisiunea sa o faca, abuzand de puterea data.astfel i-a fost oprita intrarea in tara promisa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat