|

Cineva a spus: "dovada de netagaduit in ce priveste imortalitatea sta in faptul ca nu suntem niciodata multumiti cu o alta solutie". Conform Scripturii, Dumnezeu "a pus vesnicia in inimile oamenilor" (Eclesiastul 3:11). Pentru a-si mentine opinia, ateul va trebui sa isi infranga intotdeauna simtamantul ca exista ceva dincolo de aceasta viata si de placerile ei trecatoare. Insa ateii au si alte probleme si dificultati.

Ateul trebuie sa nege orice vine din logica (s-au daca nu i se sustine parerea, apeleaza la negare chiar daca are logica)?

18 Raportează Evaluează
18 răspunsuri:
| a răspuns:

Esti baut bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema nu e la atei ci la voi credinciosii pentru ca voi sustineti si pentru asta trebuie sa si demonstrati ca dupa viata fizica limitata exista si o alta viata vesnica. Cat priveste logica in chestiunea de fata, ea nu exista, insa vreau sa vad logica credinciosilor atunci cand biblia spune ca Isus a hranit cu 5 paini si doi pesti 5 000 de oameni si copii cati or mai fi fost si a mai ramas 12 cosuri de frimituri. Daca cineva imi demonstraza logica aici renunt la ateism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa ce murim mergem in pamant, nu in alt loc.Dar Dumnezeu promite ca cei dragi care mor vor fi inviati pe un pamant paradiziac, dupa ce acest sistem rau de lucruri va fi distrus.Eclesiastul9:5,6,10,Ezechiel18:4,Psalmi37:9-11,Matei5:5

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Zi-mi un lucru care are logica din biblie si il voi accepta
logica mea are ca baza metoda stiintifica
eu nu neg, eu nu cred e o diferenta, eu nu cred ca exista dumnezeu, tu crezi tu demonstreaza ca exista eu n-am ce dovedi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca sa cred in dumnezeu ar insemna sa cred
1 ca un creator a aparut din nimic
2 un creator a creat totul din nimic
chesti pe care nu-mi permite logica sa le accept,nu se poate ca din nimic sa apare zeii asa ceva e imposibil
in scimb e posibil ca un punct mic cuantic sa se fi dezolvtat si sa fie creat materie si prin evolutie sa fie tot ce exista,big bang nu a creat universul, stele, planete, viata, oamenii, nu a creat nimic, el a fost o eliberare de energie atata tot

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste astea
1. Ateismul este ilogic deoarece este o negare absolută a unei existenţe despre care nu ne putem pronunţa. Afirmaţia, de altfel foarte răspândită, denotă lipsa de înţelegere a termenului de ateism sau ateu. Ateismul înseamnă pur şi simplu lipsa credinţei în zei sau dumnezei, cu toate variantele lor. Ateismul este poziţia naturală de a nu crede că o entitate există în lipsa dovezilor de orice natură care să o susţină direct sau indirect. Diferiţi atei pot atribui diferite grade de certitudine ideii că nu există zei. Unii susţin că există motive suficiente pentru a demonstra inexistenţa zeilor. În extrema opusă ar fi ateii care o consideră posibilă, dar ei personal nu pot să creadă aşa ceva. Trebuie făcută o distincţie clară între ceea ce crede individul (cred că există vs. nu cred că există) şi gradul de gnosticism pe care-l atribuie opiniei sale. Un ateu poate fi agnostic, în sensul că nu crede în zeităţi, dar acceptă această posibilitate şi crede că nu se poate afirma sau cunoaşte cu siguranţă realitatea existenţei zeilor. Exact la fel, un credincios poate fi agnostic, atunci când crede într-un oarecare zeu, dar consideră că nu sunt dovezi sau nu se poate cunoaşte cu certitudine dacă există o bază reală pentru ceea ce crede. Pe de altă parte, există anumite tipuri particulare de zei sau dumnezei care pot fi excluşi cu certitudine. Este vorba despre zei cărora li se atribuie proprietăţi contradictorii (de exemplu dumnezeul omniştient, omnipotent şi infinit de bun care permite suferinţa gratuită în lume), incompatibile între ele, sau despre zei care ar fi făcut anumite lucruri demonstrate ca false (un zeu care ar fi creat animalele sau adus un potop planetar). Când ateul se declară în categoria agnostică, se referă doar la o entitate creatoare de tip deist, cât mai vag definită, fără istoric, fără interacţiune cu oamenii. Despre aceea ateul agnostic spune...2004 - 2208 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare crede ce vrea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ateii daca nu inteleg ceva, nu inveteaza povesti stupide.
Ateii nu accepta realitatea indiferent daca le place sau nu
Ateii au incredere in ei, nu cersesc, nu astepta ajutor de la Mos Craciun.
Ateii nu fac lucruri bune doar ca sa ajunga in Rai si sa scape de Bau-Bau.
Etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Ateul trebuie sa nege orice vine din logica. El este precum un om care gaseste o enciclopedie pierduta in padure si care refuza sa creada ca acea enciclopedie este produsul unui creator inteligent. Insa, daca ateul accepta o astfel de posibilitate, el poate fi fortat sa concluzioneze ca o cladire are un constructor, un tablou are un pictor si, implicit pamantul are un creator. Fiintele vii sunt alcatuite din milioane de celule a caror activitate este controlata informational de ADN (fiecare celula continand informatie cat intr-o enciclopedie). Ateul nu isi poate permite sa accepte aceste argumente logice. De ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Eu cred ca stai prost cu logica rau de tot, ADN-ul si celula care contine informatie sunt desoperirile oamenilor de stiinta si nu ale lui Isus sau Sf. Petre, iar tu le dai conotatie biblica, du-te frate si ia-ti capre ca habar ai ce spui. Mai neica, nu mai lăbăriţi vrajeala asta, "o cladire are un constructor" pentru ca aceasta este un lucru mecanic facut de om, apoi asociezi ca si pamantul trebuie sa aiba un constructor. Are neica si pamantul un "constructor", iar acesta este universul cu legile lui pe care inca nu le cunoastem in totalitate. Voi in simplitatea voastra de neputinciosi in gandire considerati fara echivoc ca exista o forta divina care a creat universul si punct. Aveti vreo logica cand spuneti asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Totusi, in mod ironic, ateul trebuie sa creada in miracole fara sa creada in Dumnezeu. De ce? Pai, o lege pe care natura se pare ca o respecta in totul este aceea ca orice efect are o cauza. Ateul stie ca inceputul existentei universului este un efect si, cum universul este, dupa atei, totul, atunci chiar existenta universului pare sa fie o incalcare a legilor naturii, deci un miracol. Si este imposibil sa crezi in miracole fara sa crezi in Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Ai frustrari si vii si le spui pe site? De ce trebuie sa creada ateul in miracole? Ateii nu cred in Big-Bang, ateii sunt oamenii care nu cred in zei, nimic mai mult. Inainte sa razi de atei, sa-i ironizezi, ar trebui, in primul rand sa inveti sa scrii corect si in al 2-lea rand sa ai in cap notiunile de "ateu", "Big-Bang", notiuni de logica elementara.Chestia cu efect si cauza mi se pare stupida, mai ales ca o folosesti pentru a demonstra existenta zeului tau. Zeul tau cum a aparut? Datorita carui efect? Daca tu poti sa accepti ca el este infinit, fara un inceput, necreat, asa pot accepta si eu despre Univers.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thunderstruck):

Eu nu doresc sa rad sau sa ironizez pe cineva, ci doar intreb.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Miracolul pentru atei este un fenomen inca necunoscut, iar pentru credinciosi, fara echivoc, putere divina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Un ateu trebuie sa respinga orice idee legata de moralitate. El nu este in masura sa declare cum poate fi, din punct de vedere moral, superior altei persoane. Altfel, ar trebui sa implice un standard absolut in ceea ce priveste moralitatea si bunatatea. Fara acest standard, nici un ateu nu poate avea baza pentru a declara ca pacea este mai buna decat razboiul sau dragostea e mai buna decat ura. Acestea sunt alegeri alternative care nu presupun superioritate morala. Ateul este blocat in a crede ca moralitatea nu iti cere tie sau altora nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Pentru raspunsul de la 14; 50. rolling on the floor
Razboaiele religioase, cotropirea, jefuirea si supunerea populatiilor din america latina in numele religie, arsul vrajitoarelor, amenintarea si condamnarea in evul mediu a celor care avea alte puncte de vedere decat religia, numai moralitate avem aici.
Apropo, nu te bagi la o explicatie logica cu Isus, cele 5 paini si 2 pesti bla, bla, bla, de ce eviti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Daca voi crestini sunteti asa sfinti de ce sunteti asa rai?
ateii sunt 21000 de mii voi crestini sunteti 20 de milioane ce vede ce moralitate aveti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E o diferenta intre religie si Biblie! In Biblie omului i se spune sa nu se inchine la obiecte, cu toate astea majoritatea religiilor incalca porunca nr 2. Logic?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează