| PorumbRodica1965 a întrebat:

Considerati ca,, Eu-l " nostru ar trebui sa ne domine viata? Sau Dumnezeu "? Bine-nteles, straduindu-ne sa facem voia lui Dumnezeu, admirand creatia Sa, participand la realizarea scopului Sau pe pamant, nu uitam de noi, doar ne ocupam locul nostru. Nu?

12 răspunsuri:
| RandyMarsh a răspuns:

In primul rand, ce este un "Eu-l"?

| PorumbRodica1965 explică (pentru RandyMarsh):

Persoana launtrica.De obicei se caracterizeaza prin dorinte egoiste cum ar fi :,, Eu"- sa fiu ales primul, eu sa fiu cel mai bine platit, eu sa fiu cel mai bine vazut, eu sa ocup locul 1, eu sa fiu pus in fruntea tarii caci am merite deosebite, eu cunosc cel mai bine lucrurile x, eu sunt mai destept decat ei, eu merut sa fiu cel mai mare,... nimeni nu-i ca mine ( un mare goz) Sinele lui trebuie sa domine orce situatie. Ai inteles? Dar Isus a spus :,, Cine vrea sa ma urmeze, trebuie sa se renege pe sine..."

| neutrino a răspuns:

Pana la Dumnezeu ne mananca sfintii, dar ar fi minunat sa traiesti astfel incat sa nu incalci Decalogul.

| PorumbRodica1965 explică (pentru neutrino):

Biblia ne invata ca Dumnezeu este aproape de cei ce-l cauta staruitor. Se lasa gasit. Sigur, Isus a simplificat decalogul prin doua porunci : 1,, Sa-l iubesti pe Dumnezeu cu toata fiinta ta; 2. Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti ". Daca doresti sa faci ceea ce Dumnezeu pretinde de la tine, mai intai trebuie sa stii ce pretinde Dumnezeu. Iar daca doresti lucrul acesta dintr-o inima sincera, cu siguranta, bazandu-te pe ajutorul lui, El te va ajuta.

| neutrino a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Dumnezeu fiind cine?

Dumnezeul atotputernic, care a creat universul, si pe noi oamenii. Fiinta spirituala invizibila ochilor nostri. Dumnezeu ne-a creat intr-un mod admirabil si infricosator. Priveste-te. Ne-a creat cu un scop > Ne-a creat din iubire. Dumnezeu este Iubire. Vointa de bine.

| neutrino a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Te rog sa nu vorbesti prostii.

De ce ti se pare ca vorbesc prostii? La varsta mea nu prea mai tine.

| T0T a răspuns:

Nu știu. Ceea ce ne domină viața suntem noi într-o oarecare măsură și mai mult circumstanțele... Putem spune că circumstanțele sunt reprezentate de Dumnezeu? Câte sensuri poate căpăta Dumnezeu? Uneori ne este mai la îndemână să alegem varianta simplă dar poate este și mai bine așa...

| AliGab a răspuns:

Dumnezeu nu ne domina viata. Nu ne-a dat-o ca sa ne-o domine ci ca sa o fructificam ca atare. Daca fiecare stie sau nu ce si cum face cu viata sa, tot responsabilitatea propriei persoane ramane pentru sufletul sau.

| Mariiiiiiiii a răspuns:

Ar fi frumos sa creadă toți si sa-l pună mai presus pe Dumnezeu.

| PorumbRodica1965 explică (pentru Mariiiiiiiii):

Da. Acest lucru va fi posibil intr-o lume noua.