| LauraSpunePeFata a întrebat:

Considerati ca o persoana are o personalitate puternica.
Poate avea vocatia preotiei?
Argumentati-va raspunsul.

10 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Ai nevoie de o asa numita ''viziune'' in mintea ta.
Te veizi facand acest lucru? Cum te simti cand privesti aceasta ''viziune''? Ai face acest lucru stiind ca va trebui sa renunti la tot ce ai? Ai face acest lucru chiar daca poti sa ajungi muritor de foame? Chiar daca toti vor fi impotriva ta? Chiar daca toti iti vor intoarce spatele?

Daca raspunsul la aceste intrebari este da, atunci felicitari! Ti-ai gasit vocatia! Creaza valoare prin ea!
Urmatorul pas si poate cel mai greu este SA ACTIONEZI.

| LauraSpunePeFata explică (pentru OOOLEOOO):

Este bun raspunsul,,, dar nu este vorba despre mine happy

| anonimg a răspuns:

Nu este musai sa aiba vocatia preotiei. Daca chemarea nu este facuta de Dumnezeu si o face de la el, atunci mai rau face. Omul trebuie sa Il iubeasca pe Dumnezeu mai intai.
"Nimeni nu-si ia cinstea aceasta singur, ci o ia daca este chemat de Dumnezeu, cum a fost Aaron." (Evrei.5:4)

| milan9 a răspuns:

Greu de spus si subiectiv lucru este faptul acesta, de a considera cineva ca are vocatie sau nu. thinking

Multi din cei care constientizeaza responsabilitatile preotiei la adevarata lor dimensiune, se feresc de greutatea acestei misiuni (dusa cu cinste in toate privintele).
Varsta adolescentei la care poate incepe acest drum, al seminarului teologic, poate sa nu cuprinda intelegerea tuturor acelor responsabilitatilor.

Bineinteles, ele sunt intelese pe parcurs, dar cauza primara (a necunoasterii reale a responsabilitatilor) duce si la acele cazuri ale dezamagirilor. Cei din exterior (dar nu parintii, care sunt intotdeauna subiectivi) te pot ajuta sa te cunosti mai bine, daca se poate vorbi cu adevarat de o vocative sau nu happy (duhovnicul este cel care are un cuvant greu de spus).

| milan9 a răspuns:

Principala vocatie, si singura (cu adevarat relevanta) ar fi aceea a sacrificiului. Un sacrificiu al timpului tau, resurselor tale pentru toate sufletele celor din comunitate (bineinteles si ale celor ignoranti fata de misiunea ta).

Dar nici macar tu nu-ti poti cunoaste aceasta disponibilitate (spre implicare, daruire, sacrificiu, misiune) din moment ce persoana respective nu are inca o familie, sa poata intelege ce inseamna sa lucreze pe doua fronturi si sa se sacrifice pentru amandoua. Lucrurile sunt cu mult mai complicate decat ar putea parea… happy

| milan9 a răspuns:

Foarte multe persoane potrivite pentru a-si asuma cu vrednicie misiunea preotiei au refuzat acest lucru de teama responsabilitatii (in mod direct fata de niste Suflete). sad

| oprescudorin11 a răspuns:

Discutabil ce inseamna 'personalitate puternica'. Si Stalin avea, si Hitler si crminali dar si Sfantul Mina sau Sf.Necatarie sau Sfanta Ecaterina, Etc. Depinde in ce zona este acea personalitate dotata.Citeste vietile sfintilor, istoria si apoi vei gasi in ce sens iti este dotata personalitatea.

| ErrorFound a răspuns:

O persoana puternica poate face ce doreste...Dar isi risipeste potentialul ca preot.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Orice hot are vocatie de preot asta o stiu sigur laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nuuuu.nu are cum.preotii sant slaaaaaabi, nu prea inteligenti si le place baniii.deci nu au cum sa fie puternici, grasi si destepti ca interlopii. politicienii, ori sportivii.