|

Consumul excesiv de religie (cel putin inteleasa gresit), nationalism, etc. dauneaza grav sanatatii mintale?

"Imagini revoltătoare: un elev evreu, forţat să sărute încălţămintea unui coleg de clasă musulman. Reacţia şcolii"https://adevarul.ro/international/in-lume/imagini-revolt atoare-elev-evreu-fortat-sarute-incaltamintea-unui-coleg -clasa-musulman-reactia-scolii-1_5d986695892c0bb0c64777d 2/index.html"Australian Jewish boy forced to kiss Muslim classmate’s shoes, drawing outcry"https://:///......ng-outcry/

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Tind sa cred ca au regizat ei toata povestea ca sa mai tina vrajba aprinsa intre religiile Abrahamice care de fapt au acelasi Dumnezeu, cel al lui Israel, insa cu nume si viziuni diferite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A fost fortat sa o faca. Prostia dauneaza grav sanatatii, nu religia. Deci, creierul este de vina, nu religia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia inteleasa gresit duce la dezbinare intre oameni si in numele religiei s-au comis multe atrocitati in istoria acestei planete.
Eu religia niciodată nu am considerat că te învaţă de rău. Există azi în lume peste 4000 de religii, estimează unii cercetători. De milenii, cultura umană e dominată în mare măsură de credinţa în „ceva" religia descoperă lucruri deștepte care trec dincolo de paginile cărților pe care le citim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate nu stiai dar musulmanii nu suporta evreii, si evreii la randul lor au omorat arabi si musulmani cu milioanele de-a lungul istoriei.

Ce zici tu acum este un simplu mizilic, treburile sunt mult mai serioase de atat.

Iar nationalismul nu este rau sau gresit. Este perfect normal sa nu suporti oamenii care iti invadeaza tara, de asta nationalismul este etichetat in media americana (evreiasca) drept "terorism domestic".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru VulturulDesertului):

"...omorat arabi si musulmani cu milioanele de-a lungul istoriei."
Te-ai referit la conflictul dintre israelieni si palestinieni? Nu cred ca au fost milioane.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează