Toti suntem pacatosi, toti oamenii provin din Adam si Eva, toti am mostenit pacatul de la ei. Dar pentru ca sa devii crestin adevarat, mai intai trebuie sa crezi ca Dumnezeu exista, apoi, este necesara studierea Bibliei care este cartea scrisa de catre oameni(profeti) inspirati de Dumnezeu, pentru a transmite mesajul sau oamenilor de pretutindeni, fara deosebire de rasa, nationalitate, apartenenta sociala. Scrierile ei sunt demne de incredere si adevarate. Daca tu ai Biblia poti sa citesti in 2Timotei 3:1-5, este profetie facuta in urma cu 1980 de ani cu privire la zilele noastre.
Nu e pacat sa iti schimbi religia, chiar apostolul Pavel si-a schimbat-o.Important e sa analizezi Biblia si sa iti dai seama care e religia adevarata.
Nu ma refer sa o schimb, ci sa nu o schimb dar sa ma comport ca ea.
E o decizie care iti apartine, eu am vrut sa spun ca nu e pacat. Fapte9:1-19 arata cum Pavel sau Saul din Tars, s-a botezat.
Multe secte invită la studii biblice, DAR, "studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.
Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!
Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! Scriptura insa nu poate fi folosită si denaturată la fel. Din această cauză doar există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
E pacat sa schimbi Biserica mantuitoare cu una din cele 40000 de culte si secte. În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!
Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este una singura.
Numai creştinismul are vreo 39000 de culte, secte gresite si fiecare cuprinde teorii ce le exclude pe celelalte.
Nu Dumnezeu a lasat cele aproape 40000 de versiuni ale sectelor!
Crestinii adevarati, stiu bine ca, Biblia este cartea care ne invata numai si numai adevarul, ne invata sa-l cunoastem pe Dumnezeul adevarat, ne arata ce mod de viata si de inchinare trebuie sa practicam, ne invata ce inseamna iubirea de semeni si de Dumnezeu, si ce scop are Dumnezeu cu omul si cu pamantul. De asemenea ne invata de ce imbatranim si murim, de ce exista suferinta in lume, de ce un om asupreste peste alt om, in defavoarea lui, si cum se vor termina toate rautatile de pe pamant,. Te invata religia in care esti aceste lucruri? Ai vrea sa gasesti adevarul?
Eu vreau sa devin chiar crestin, dar nu pot sa ma fac oficial, e pacat daca eu sunt pe musulman dar ma comport ca un crestin?
Intrebarea mea e daca e pacat fooarte mare, cat sa ajung doar din cauza asta in iad, daca nu sunt crestin si fac chestiile astea.
Vezi tu, multi oameni sunt nedumeriti, in privinta aceasta ca :,, daca-mi las religia e mare pacat ". Cine a spus asa ceva? Dumnezeu spune :-,, veniti la mine, si va voi primi ", Tocmai de aceea este nevoie sa studiezi Biblia, vezi de exemplu ce stii despre iad? Nu stii ca de fapt cuvantul tradus din ebraica e hadess, si din greaca iad - in romana inseamna,, mormantul comun al omenirii " Asa ca nu este pacat sa studiezi Biblia si sa cunosti care este adevarul despre Dumnezeu si scopul sau cu privire la pamant si omenire. Pacat este sa-l respingi cand ti se ofera studierea Bibliei. Cuvantul lui Dumnezeu.
Multumesc. Si-ti doresc succes in gasirea adevarului!
Toti suntem pacatosi, toti oamenii provin din Adam si Eva, toti am mostenit pacatul de la ei. Dar pentru ca sa devii crestin adevarat, mai intai trebuie sa crezi ca Dumnezeu exista, apoi, este necesara studierea Bibliei care este cartea scrisa de catre oameni(profeti) inspirati de Dumnezeu, pentru a transmite mesajul sau oamenilor de pretutindeni, fara deosebire de rasa, nationalitate, apartenenta sociala. Scrierile ei sunt demne de incredere si adevarate. Daca tu ai Biblia poti sa citesti in 2Timotei 3:1-5, este profetie facuta in urma cu 1980 de ani cu privire la zilele noastre.
Religiile vad realitatea din unghiuri diferite.
Eu ma consider crestin in aceeasi masura in care ma consider hindus sau altceva.
Dumnezeu este Unul pentru toti si chiar nu-l intereseaza cum ajungi la El.
Important este sa-l cunosti fara sa te impiedici de maruntisuri.
Multi nu vad padurea din cauza copacilor.
Orice religie îşi susţine partea, fiecare religie spune că ea are dreptate şi restul sunt false. Acum tu alegi ce e mai bine pentru tine. Nimeni nu te obliga. În concluzie, da, e păcat.
Sincer nu prea inteleg. Imi zici ca e decizia mea dar imi zici si ca e rau.