|

Crdedeti ca adevarata Divinitate,stapanul intregului univers poate indemna la asa ceva? (biblia,, spune'')

Iosua10:40

... n-a lăsat să scape nimeni şi a nimicit cu desăvârşire tot ce avea suflare, CUM PORUNCISE DOMNUL Dumnezeul lui Israel.http://www.youtube.com/watch?v=TO-N5BpBpDE

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu,nu cred ca o Entitate blanda si iubitoare ar putea indemna vreodata la asa marsavii fara scrupule.

Sunt inventiile oamenilor happy de pe vremea aceea. Biblia era probabil vazuta ca o carte de capatai, ca o lege scrisa a popoarelor de atunci, asa cum avem si noi azi legi.
Se ghidau dupa ea.Mai mult, autorii si-au rasturnat in paginile ei tot naduful si toate reprimarile, frustrarile de care erau in stare in vremurile acelea barbare si atat.

Si ca sa fie cireasa de pe tort, au pornit zvonul cum ca d-zeu i-a inspirat pentru ca altfel oamenii nu ar mai fi crezut ce scrie si nu ar mai fi luat in serios; astfel frica de d-zeul asupritor i-a oprit pe unii de la a incalca legile.

Te rog, razbunarile si rautatile, crimele si macelurile nu pot fi vreodata inspirate de divinitate daca exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Lizzu):

Divinitate exista fara indoiala,aceea energie suprema,inteligenta universala!
In nici un caz nu poate fi descrisa ca in biblie cum a facut Daniel ca a fi un batran cu plete albe care sta pe un tron de foc si urmareste fiecare miscare a noastra si cand gresim,ne mai pedepseste din cand in cand. Acestea sunt aberatii totale, dar care din pacate omenirea inca este legata sugestiv, deoarece este,, bombardata''mental de tot felul de dogme aferente iudeo-crestinismului.
Frica este o metoda de manipulare si control, metoda de care se folosesc aceste puteri bisericesti, inca de acum mii de ani. http://www.youtube.com/watch?v=cISyGqFo2b4

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu, daca as fi o divinitate care controleaza universul, cred sincer ca as lasa-o mai moale si i-as lasa pe muritori sa-si vada de treaba lor... Nu pare cam absurda ideea ca cineva sa stea dupa fundul nostru sa ne dadaceasca si sa ne judece? Ba chiar sa ne puna sa omoram lumea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BlackSulphur):

Ooo,dar ce,, spui''tu este absurd din punct de vedere dogmatic bisericesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

"Eu, daca as fi o divinitate care controleaza universul, cred sincer ca as lasa-o mai moale si i-as lasa pe muritori sa-si vada de treaba lor... "

Poate fi chiar plictisitor, nu? laughing
Asa este.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează