| Octavian199 a întrebat:

Credeti ca, crestinismul nu e ca aceste secte? https://www.youtube.com/watch?v=xrlFbWksU7g

1 răspuns:
| Simpatik a răspuns:

Te numesti crestin cand ai ca si baza Biblia, si esti botezat, sectantii nu cred in biblie ci in alte carti ale lor sau alte carti vechi, iar sectele care au Biblia ca reper, respecta doar anumite pasaje, de aici si denumirea de secta de la sector, adica izolezi un intreg si alegi o parte.
Te asigur ca crestinismul nu are nimic a face cu sectele enumerate in acel documentar!
Orice prost poate infiinta o secta, o grupare etc
Singurele religii crestine in opinia mea sunt DOAR CELE ATESTATE DE TIMP! Religia ortodoxa si cea catolica, cea ortodoxa are cateva mii de ani in spate.
Asa zisele religii noi (si nu vreau sa arat cu degetul pe nimeni!) au de la cateva sute de ani (unele) pana la cativa zeci de ani.
Apropo putin stiu ca exista si o biserica satanista, si o religie sa-i zic asa satanista, infiintata prin anii 70 parca, dar noi le luam de bune.
Cum bine spunea cineva in comentariile de la linkul videoului expus de tine, DUMNEZEU nu poate fi atribuit unei religii!
Cu toate acestea Dumnezeu nu este nici stapanul unei secte, mai ales al sectelor care fac ceea ce Lui nu-i place, adica orgii, crime sau mai stiu eu ce fetishuri, ca sa intelegi ce ii place si ce nu-i place Lui trebuie sa ai o gandire dezvoltata si sa citesti si sa intelegi Biblia, caci aceasta este cartea Lui preferata, nu citatele si fragmentele la tot felul de secte sataniste.
Cum ti-am demonstrat daca ceva este prea nou comparat cu cele mai vechi religii crestine (ortodoxia si catolicismul) atunci clar avem de a face cu o secta.
SI EU POT LA ORICE ORA SA SCRIU 20 de pagini sa gasesc cativa drogati si sa aprofundam trairea hedonistica spunand ca noi de fapt suntem sectanti si promovam o forma de religie.
Nu in ultimul rand sectele acestea sunt foarte agresive cu chiar cu proprii membri de la bani la alte ritualuri, ceea ce nu e corect.
Oricat de mult blameaza unii religia ortodoxa, eu nu am intalnit in viata mea un preot ortodox sa vina la usa sa incerce sa te convinga sa te convertesti la religia aceasta, pe cand sectantii VIN LA USILE OAMENILOR si incearca sa ii atraga la acea religie, de ce oare? cu totii ati intalnit macar o data in viata celebrii martori ai lui Iehova care incearcau sa va spuna cateceva...