|

Credeți că e normal sa existe intermediari între om și Dumnezeu? Așa cum sunt preoții,călugării,pastorii, guru etc

Singurul intermediar între om și Dumnezeu parca e chiar Iisus Hristos.De ce exista atâția preoți,pastori,călugări,guru, maestri spirituali etc?

Nu oricine poate să aibă "acces "la Dumnezeu sau chiar ne trebuie intermediari?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Draga prietene, cine ti-a spus ca exista intermediari?
In biblie nu gasim asa ceva.
1 Timotei 2:5 ''Căci este un singur Dumnezeu şi un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Cristos Isus, Care S-a dat pe Sine Însuşi ca răscumpărare pentru toţi''

''Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. Şi Cel ce cercetează inimile ştie care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu. (Romani 8:26-27)''

''Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi! (Romani 8:34)''

Aici Domnul Isus Hristos este numit Μεσίτης (mesítou) și se referă la mediator, unul care mediază între două părți pentru a uni după părți și a face pace între ele. Aceasta a făcut-o doar Domnul Isus Hristos prin jertfa Lui. În sensul acesta, Domnul Isus este unicul mijlocitor, căci numai prin jertfa lui de pe cruce a devenit posibilă împăcarea oamenilor cu Dumnezeu.

Domnul Isus Hristos este mediatorul care a făcut pace între noi și Dumnezeu prin jertfa lui de pe cruce și este și cel care intervine pentru noi la Dumnezeu în toate zilele. Acest fel de a interveni și a cere pentru noi o face și Duhul Sfânt. Ce mare har avem noi! Să nu zădărnicim harul lui Dumnezeu și să trăim frumos, slujind cu toată inima și cu toată puterea în Evanghelie.

Oamenii, pastorii, preotii, sunt importanti pentru ca fac parte din trupul Lui Iisus Hristos care este biserica, ne pot sfatui, indruma, ridica, dar niciodata, absolut niciodata, nu poate un om sa intervina ca intermediar intre om si Dumnezeu, niciodata. Doar si doar Domnul Iisus Hristos mijloceste pentru noi, este singurul in masura sa ierte pacatele si sa ne curateasca, Amin.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Inca_ o data propaganda infecta adventista arunca in mod eficient cu laturi in aspecte pe care interpretarea lor eretica nu le cuprinde... sad

Mijlocitor mai poate fi numit şi cel care se roagă lui Dumnezeu pentru altcineva. Iată şi din Sfânta Scriptură mărturii în acest sens:
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, V, 20)
- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VÎII, 3-4)
- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).
- Iacov cap.5, 16:,, şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)

- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, nu încetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)

- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinţilor."...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mijlocirea_ prin intermediul preotiei a lasat-o Dumnezeu Insusi atat in Vechiul Testament (preotia religiei iudaice) cat si in NOUL TESTAMENT (preotia CRESTINA) si asta nu doar ca sa se stearga cu ea pe picioare ereticii adventisti! sad

Fara rusine, dupa ce au parasit Biserica, ii aduc si pe altii in deruta ereziei (impotriva preotiei lasate de Dumnezeu Fiul) interpretand pe fata impotriva cuvantului Scripturii:

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). -Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
2). - Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). - I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
4). -I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
5). -Tit l, 5: "Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi PREOŢI PRIN CETĂŢI (doar unii erau numiţi preoţi), precum ţi-am rânduit."
6). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: LUAŢI DUH SFÂNT; Cărora VEŢI IERTA PĂCATELE se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
7). - Timotei 5, 22: "NU-ŢI PUNE MÂINILE DEGRABĂ PE NIMENI (gest prin care episcopii transmiteau harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te...2012 - 2193 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca "money" e ochiul dracului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tin sa te anunt, daca nu stiai, ca Insusi Iisus Hristos este Dumnezeu. Intermediarii de care spui tu sunt prieteni cu Dumnezeu si cu noi si se numesc Sfinti, nu sunt nici guru, nici maestrii spirituali. Iar preotii sunt doar martori, nu intermediari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu este Isus Hristos. Cei care induc pe om in eroare ca ar exista altcineva care ar putea mijlocii pentru om înaintea lui Dumnezeu, nu se v-a mântui nici el si nici cei ce il cred. Tradiția scrisa de "sfintii părinți" este o carte care induce pe om in eroare, nu ar trebui folosita de preoți si nici acceptata de enoriași pentru ca nu este după voia lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează