| 4b a întrebat:

Credeti ca e posibil sa te inseli singur ca esti crestin/ateu/neutru(nu prea tine, pentru ca trebuie sa fii de-o parte) datorita a ceea ce faci, ce spui? big grin

Răspuns Câştigător
| casablanca40 a răspuns:

Persoanele au diferite criterii prin care eticheteaza o persoana fiind crestina, atee, neutra. Esti ceea ce crezi ca esti.
Multe persoane sunt crestine dar nu adopta si un comportament crestinesc.
De exemplu eu nu pot sa cred intr-un sarpe viitor si ca femeia este sursa raului in lumea asta,
Sunt persoane care nu cred intr-un sarpe vorbitor dar au ramas crestine, sunt persoane care cred nu cred in nastere dintr-o virgina si au ramas crestin, eu n-am putut sa fac asta si am trecut la ateism.

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Logic ca ma pot insela in prezent sunt mai multe teorii asupra originilor noastre

mai moderne e aia ca extraterestri au intervenit in evolutia noastra daca cineva imi doveste cu dovezi ca e asa il voi crede, daca x imi demonstreaza stiintific ca exista vreun zeu

ateismul este o absenta provizorie a teismului, daca candva se va dovedi ca exista vreun zeu atunci si ateismul dispare

e posibil sa ma insel, nu exista adevar absolut mereu va vi adaugat ceva nou, dar teoria evolutiei e un fapt la fel si big bang de astea 2 sunt convins

| Kalla a răspuns:

Important e sa ne uitam in interiorul nostru si sa ne punem intrebari:este aceasta opinia mea? este asta cea ce vreau in viitorul meu? sunt un adevarat crestin\ateu\etc?

| RAY a răspuns (pentru Kalla):

Da chiar cum e sa fi adevarat ateu?

| Kalla a răspuns (pentru RAY):

Un adevarat ateu nu critica celelalte religii si nu spune ca zeul lor este mos-craciun.Un adevarat ateu invata de la celelalte religii si le priveste in mod abstract fara sa comenteze.Ca un om de stiinta sau un atropolog.

Anti teismul are multe conotati, sectele intre ele se urasc la fel si religiie, anti teismul e foarte larg sa spun asa, ca ateu poti fi critic de teism nu anti si critic, un critic nu-i anti doar isi exprima parerea

Daca insulti pe cineva nu mai e exprimare ci nesimtire.

E jignire care e interzisa pe TPU, nu cred ca ateii adevarati jignesc poate uni copii rebeli lipsiti de minte

Cand am pus intrebarea cu tabla ouija un satanist\ateu (unul din cele doua) a zis ca vrea sa ne ciopartiasca pe toti crestinii. Unsimplu ateu a intrebat: Exista o prostie mai mare decat crestinismul? si lista continua...

Ce naiba e ala satanist ateu

Nu e importanta chestia asta.Era un fel de anti-crestin cu avatar de satanist.Un fel de doua feluri.

Nu poti fi satanist si ateu ori una ori alta, si diavolu e tot un zeu deci e teism, ateismul e lipsa totala a teismului

Bine.Ma duc sa-i tin de urat regelui Ferdinand in veceu.Are si bere laughing

| Zenit313 a răspuns:

Nu inteleg de ce trebuie sa fii crestin ori ateu.
Sunt sute de religii si secte in lumea asta!
Ce este asa de interesant si important la crestinism?

Nu este posibil sa ma insel, sunt 100% sigur!
Deocamdata nu am vazut spiridusi,elfi,zane,unicorni,ingeri, sfinti, dragoni, diavoli, zmei si nici o fiinta supranaturala!
Neutru inseamna ca amblele parti au dreptate intr-o oarecare masura!winking

Religia este corecta doar daca este privita doar ca o metafora!
Dar nu sa admitem ca exista Bau-Bau si Mos Craciun...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistit, poti fi liber cugetator, si sa-ti dai cu parerea peste tot.cine ce are cu orientarea omului? sant puncte cardinale? e de ajuns.

| Ben00 a răspuns:

Da. Era mai bine sa fie pus intrebarea pe rand. Se pare ca liber cugetatorii vor un loc aparte in categorisire.

| 4b explică (pentru Ben00):

laughing mda, pe ''liberii cugetatori'' i-am omis...scuze Andrei

| JosePpPp a răspuns:

Depinde cat de spart esti

Întrebări similare