Persoanele au diferite criterii prin care eticheteaza o persoana fiind crestina, atee, neutra. Esti ceea ce crezi ca esti.
Multe persoane sunt crestine dar nu adopta si un comportament crestinesc.
De exemplu eu nu pot sa cred intr-un sarpe viitor si ca femeia este sursa raului in lumea asta,
Sunt persoane care nu cred intr-un sarpe vorbitor dar au ramas crestine, sunt persoane care cred nu cred in nastere dintr-o virgina si au ramas crestin, eu n-am putut sa fac asta si am trecut la ateism.
Logic ca ma pot insela in prezent sunt mai multe teorii asupra originilor noastre
mai moderne e aia ca extraterestri au intervenit in evolutia noastra daca cineva imi doveste cu dovezi ca e asa il voi crede, daca x imi demonstreaza stiintific ca exista vreun zeu
ateismul este o absenta provizorie a teismului, daca candva se va dovedi ca exista vreun zeu atunci si ateismul dispare
e posibil sa ma insel, nu exista adevar absolut mereu va vi adaugat ceva nou, dar teoria evolutiei e un fapt la fel si big bang de astea 2 sunt convins
Important e sa ne uitam in interiorul nostru si sa ne punem intrebari:este aceasta opinia mea? este asta cea ce vreau in viitorul meu? sunt un adevarat crestin\ateu\etc?
Nu inteleg de ce trebuie sa fii crestin ori ateu.
Sunt sute de religii si secte in lumea asta!
Ce este asa de interesant si important la crestinism?
Nu este posibil sa ma insel, sunt 100% sigur!
Deocamdata nu am vazut spiridusi,elfi,zane,unicorni,ingeri, sfinti, dragoni, diavoli, zmei si nici o fiinta supranaturala!
Neutru inseamna ca amblele parti au dreptate intr-o oarecare masura!
Religia este corecta doar daca este privita doar ca o metafora!
Dar nu sa admitem ca exista Bau-Bau si Mos Craciun...
Da. Era mai bine sa fie pus intrebarea pe rand. Se pare ca liber cugetatorii vor un loc aparte in categorisire.