Ce inseamna "crestini adevarati"?
De ce sa spui asa, cand poti spune "crestini practicanti"?
Decat sa spui "toti crestinii adevarati sunt buni", mai bine spui "Toti crestinii ce respecta cu strictete cele 10 porunci, sunt buni." Si atunci nu mai are nimeni nimic de comentat.
E grav daca ai nevoie sa iti spuna cineva ce e o eroare de logica si ce nu e.
Oamenii normali pot identifica singuri erorile de logica, fara sa fi citit in viata lor o carte de logica.
Erorile de logica nu se inventeaza, exista. Ca vine unu' si le numeste, asta e alta mancare de peste.
Ne insulti inteligenta amice (mie cel putin) atunci cand afirmi indirect ca daca Antony ala nu o evidentia, noi nu ne-am fi dat seama si singuri cand e prezenta intr-un text.
Eu nu am nevoie de nimeni sa imi spuna ce si can e gresit, ca de aia am creier, sa imi dau seama si singur. Ca dupa ma documentez sa vad ce nume poarta eroare respectiva e alta problema. Majoritatea insa nici nu poarta un nume, asa ca le numesc simplu "erori de logica".
Ai dreptate. Ar fi trebuit sa formulez altfel intrebarea: credeti ca aceasta eroare logica este folosita in mod abuziv pentru a-i discredita pe crestini? Eu cred ca da pentru ca religia crestina ii exclude ca fiind crestini pe crestinii care nu sunt adevarati, deci nu se poate contraargumenta cu aceasta eroare atunci cand zic: crestinii adevarati sunt buni, interlocutorul meu: sunt si crestini rai, eu: da, dar nefiind buni nu mai pot fi numiti crestini pentru ca nu sunt adevarati din moment ce incalca tocmai principiile crestine. Logic, nu?
Nu, nu am cautat "sa iti insult inteligenta", stiind ca Antony ala cand a observat-o, nu prea avea cum "sa o inventeze", mai ales intr-un anumit scop, ci doar m-am gandit ca e posibil sa fi fost unii care au "modificat-o", sau au folosit-o intr-un anumit fel aceasta eroare logica doar pentru a-i discredita pe crestinii adevarati, ca am vazut ca e folosita des impotriva crestinilor aceasta eroare si e probabilitatea mare sa fie si unii care o folosesc abuziv din atat de multi oameni pe care o folosesc...
Multumesc, oricum, pentru raspuns, amice.
Pai cam asta inseamna crestin adevarat: crestin practicant.
"Toti crestinii ce respecta cu strictete cele 10 porunci, sunt buni", adica adevarati. Corect, respectand si conditia de a fi si botezati crestini...
Ce inseamna "crestini adevarati"?
De ce sa spui asa, cand poti spune "crestini practicanti"?
Decat sa spui "toti crestinii adevarati sunt buni", mai bine spui "Toti crestinii ce respecta cu strictete cele 10 porunci, sunt buni." Si atunci nu mai are nimeni nimic de comentat.
E vorba de o eroare logica, folosita uneori abuziv impotriva crestinilor. Normal ca n-au nicio treaba scotienii cu acest subiect.
Ok.
GRESIT. Cine e crestin in felul sau, e crestin doar cu numele. Invataturile apostolice nu sunt interpretabile ca sa le putem da un inteles favorabil noua, ca mai apoi sa putem zice: eh... si ce daca am gresit? ma iarta Dumnezeu, ca doar asa I-a lasat El pe oameni. Asa, ne scuzam pentru orice(poate si pentru un viol), ca mai apoi sa putem "justifica" lipsa de pocainta(prin taina spovedaniei, post, rugaciune, smerenie adevarata, nu trufasa, adica fatarnica si mandra) fata de aceste greseli. Unii dintre ei, chiar considerandu-le motive de mandrie sau "surprize". Asa surpriza nu si-ar dori nicio femeie sau chiar barbat din lume, normal la cap, sa primeasca.
Se zice ca la judecata ce de pe urma o sa fi aspru pedepsit, dupa ce iti ispasesti pedeapsa nu esti iertat?
Nu is Dumnezeu ca sa stiu... Cica e vesnica pedeapsa...
Nu este vesnica
De unde stii?