anonim_4396
| Anonim întreabă:

Credeti ca exista iad si rai? Argumentati raspunsul.

18 răspunsuri:
| chelstone a răspuns:

Dar ce importanta are ce credem noi?! Raspunsul e simplu, unii cred, altii nu, acum ca stii raspunsul, poate ne spui si noua care e noima intrebarii tale, la ce-ti foloseste?!

| Paulla a răspuns:

Nu. Nu poţi avea lumină fără întuneric.

| liviuz a răspuns (pentru Paulla):

Asa e. Pana si preotii se ratacesc, pentru ca nici ei nu cunosc scripturile si nici puterea lui Dumnezeu.Se bate apa in piua cu existenta su non existenta a ceva.Dar dragii mei stiu un lucru sigur, o baterie ca sa o poti folosi trebuie sa aiba cele doua borne de plus si respectiv minus.Asa ca putem spune ca raul este minus pentru bine, intunericul este minus pentru lumina, frigul este minus pentru cald.Mai scurt minusul este absenta plusului.Luand exemplul tau as zice ca intunericul nu exista ci intunericul este doar absenta luminii.

| ramona30 a răspuns:

Problema se pune logic. Cine face afirmtia trebuie sa o si demonstreze. Deci cine spune ca exista raiul si iadul trebuie sa argumenteze. Ceea ce se afimra fara dovezi poate fi respins fara dovezi.

Răspuns utilizator avertizat
| Trinitas a răspuns:

Depinde ce fel de Rai.

Eu sincer il prefer pe cel al norvegienilor pre-crestini. Cica sufletul dupa ce moare isi petrece eternitatea vanand, band, mancand si alte d-astea.

| Hombre a răspuns:

Problema iadului s-au raiului se discuta doar la nivel teorie imaginara, nimic concret.

| Coconutz a răspuns:

Cred ca exista viata dupa moarte dar nu rai si iad. De ce nu rai si iad? O metoda buna folosita pentru a baga frica in cei slabi. Fi rau si te trimitem la dracu. Fi bun te trimitem la cel de sus. Dar exista viata de dupa moarte. Spiritul nu se risipeste ci exista in alte planuri ale constiintei. E mai greu de explicat dar iti zic cu siguranta ca suntem nemuritori si in viata de apoi vom invata si reaminti multe.

| RubikSD a răspuns:

Mergi mai del pe la Sfanta Biserica si-ai sa vezi... Se vede ca nu esti crestin...

| Zendayya a răspuns:

Eu una nu stiu ce sa zic. Totusi care e raul sa crezi? Daca nu exista nu-i nimic ca nu a stricat sa crezi. Dar daca exista atunci bine de tine ca ai crezut si asa ai ajuns in rai. Concluzia: nu pierzi nimic daca crezi, dar poti pierde multe daca se dovedeste a fi adevarat.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:



Dumnezeu (Isus Hristos) este etern. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei instinctiv, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
Știm cu toții că Dumnezeu există, unii pur și simplu nu doresc să schimbe direcția!
Nu există nici măcar o ființă umană de pe pământ care nu știe că Dumnezeu există.
El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…"
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…"
Faptele Apostolilor 27:30
Nu există pace pentru cei răi, zice Domnul | http://www.youtube.com/......?/playlist
Cine este Dumnezeu: http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php Motivul pentru viață
https://www.youtube.com/watch?v=qxPZHkkTlLo&feature=youtube_gdata_player
De ce Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu
http://www.youtube.com/watch?v=PwmpTgCoHKY
Intoarce te de la păcat sau pregăteste te pentru Infern. http://www.youtube.com/watch?v=VMnNVULxYco&feature=youtube_gdata_player
Strategiile lui Satan pentru Umanitate
http://www.youtube.com/watch?v=DRJqA-oKi20
Din experienta mea Dumnezeu a răspuns la rugăciunea mea, cum am spus în Biblie, cere și ti se va da!
Dumnezeu a iubit lumea atât de mult încât a dat pe Fiul Său să moară PENTRU ca oricin e crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.
Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Matei 24:35
Citeste cuvintele cuvintele Lui Isus inregistrate in evanghelile Matei, Marcu, Luca si Ioan.
Pe cine Mă nesocoteşte şi nu primeşte cuvintele Mele, are cine -l osîndi: Cuvîntul, pe care l-am vestit Eu, acela îl va osîndi în ziua de apoi.
Ioan 12:48
Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
Matei 24:35

Deci fa ce spune El.

| Raiden a răspuns:

Sunt crestin - ortodox, ce explicatie mai vrei? happy

| Anonim explică (pentru Raiden):

Si atei au fost / atei romanii aia nu inseamna ca automat trebuie o viata sa crezi in povesti/ de aia exista libertatea de a alege / de a te informa

| Raiden a răspuns (pentru anonim_4396):

E mai bine sa crezi in Dumnezeu si sa afli dupa moarte ca nu a existat, decat sa regreti dupa ca nu ai crezut in El. Nu crezi? Si inca ceva. cum era aia? "Crede si nu cerceta" parca.

anonim_4396
| Anonim explică:

O intrebare in sfarsit buna / nu exista viata dupa moarte / inca nimeni nu a venit de acolo asa zis povesti de inviere sunt halucinatii sau pers nebune / nu te amagi ca exista ceva e duresos da adevarul doare un crestin ce poate spune religia lui se baseaza pe unu care a inviat a treia zi da nimeni nu a scris in istorie de el ce chestie in fine nu crede orice / o viata ai fa ceva cu ea / traieste fiecare zi ca ultima bafta multa

| liviuz a răspuns:

Singurele argumente care ti le pot aduce sunt cele biblice, din punct de vedere a evancheliilor exista rai unde vor ajunge cei care au avut o viata inchinata Domnului si care au facut legamant cu Domnul in apa botezului dar despre cuvantul iad biblia nu spune nimic, ci spune despre iazul de foc sau despre seol sau despre gheena care semnifica o groapa de gunoi unde se arunca lucrurile care chiar nu se mai pot folosi la nimic.

| fatyma a răspuns:

Daa cred ca exista rai si iad daca nu ar exista si rai si iad ar fi pusi toti la olalta si ar fi neindreptatiti cei buni

| FucktheSystem a răspuns (pentru fatyma):

Bravo, interesantă atitudine, e clar că ne vedem în iad.
Adică cei buni și-ar dori ca cei răi să fie salvați de iad, cum tu vrei să-i trimiți în iad să ai mai mult spațiu pentru tine în rai însemană că ajungi în iad.
Sună destul de logic.

Întrebări similare