| Edy2012 a întrebat:

Credeti ca in afara de Ortodoxi si Catolici celalalte religii mai au sanse de mantuire?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
30 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dar tu crezi ca toti catolicii si ortodocsii vor fi mantuiti? Nu te insela singura.Numai cei ce fac voia lui Dumnezeu vor fi mantuiti.Nu o religie sau o confesiune iti aduce mantuirea.Ci o relatie personala autentica cu Dumnezeu. Pocainta este porunca lui Dumnezeu pentru fiecare om.Fiecare dintre noi incearca sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.El ne spune ca putem sa mancam orice,nu ce intra in gura spurca pe om,ci ce iese din gura caci iese din inima. Daca cuvintele care ies din gura ta sunt bune si curate,si inima ta este buna. Sa te pocaiesti inseamna sa te caiesti de pacatul facut sa iti ceri iertare, si sa te lasi de el.
Poti sa fii pocait la ortodocsi, si poti sa mergi intr-o adunare si sa nu fii pocait.Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere adeziuni.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos. Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta,sincera si curata si daca crezi din toata inima, Isus te spala in sangele Lui, si iti iarta toate pacatele.

| alinutzaap a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Tu ce religie esti?

| EmaS a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Este scris în Biblie: Ioan 14:15, 23. "Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Drept răspuns, Isus i-a zis: "Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvîntul Meu şi Tatăl...
De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu.
Criteriile judecăţii finale

31 Când va veni Fiul Omului în gloria lui, împreună cu toţi îngerii, atunci se va aşeza pe tronul său de mărire. 32 Şi se vor aduna înaintea lui toate naţiunile, iar el îi va despărţi pe unii de alţii, aşa cum păstorul desparte oile de capre: 33 va pune oile la dreapta sa, iar caprele la stânga.
34 Atunci regele va spune celor de la dreapta sa: «Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, moşteniţi împărăţia care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii, 35 căci am fost flămând şi mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi mi-aţi dat să beau, am fost străin şi m-aţi primit, 36 gol şi m-aţi îmbrăcat, bolnav şi m-aţi vizitat, am fost în închisoare şi aţi venit la mine». 37 Atunci îi vor răspunde cei drepţi: «Doamne, când te-am văzut flămând şi te-am hrănit, sau însetat şi ţi-am dat să bei? 38 Când te-am văzut străin şi te-am primit, sau gol şi te-am îmbrăcat? 39 Când te-am văzut bolnav sau în închisoare şi am venit la tine?» 40 Iar regele le va spune: «Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut».
41 Atunci va spune celor de la stânga: «Plecaţi de la mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic d pregătit pentru diavol şi îngerii lui! 42 Căci, am fost flămând şi nu mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi nu mi-aţi dat să beau, 43 am fost străin şi nu m-aţi primit, gol şi nu m-aţi îmbrăcat, bolnav şi în închisoare şi nu m-aţi vizitat». 44 Atunci ei îi vor răspunde: «Doamne, când te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în închisoare şi nu ţi-am slujit?» 45 Iar el le va răspunde: «Adevăr vă spun: tot ce nu aţi făcut unuia dintre aceştia, cei mai mici, mie nu mi-aţi făcut». 46 Şi vor merge aceştia în chinul veşnic, iar cei drepţi în viaţa cea veşnică".

Cum poti sa faci afirmatii nefondate? Tot ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu este adevarat si vrednic de crezut.Adica vrei sa swpui ca cei care au renuntat la placerile lumii la dans,tutun,alvool, adulter etc de dragul lui Isus nu sunt buni, doar pentru ca nu poarta numele de ortodocsi? Te inseli amarnic. Faptele si viata traita conteaza nu denominatiunea.Asa ca cerceteaza-te si vezi daca implinesti Cuvantul lui Dumnezeu in fiecare zi, vezi ce fel de roada aduci in viata ta.Galateni5.

| alinutzaap a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Penticostalahappy

Biserica ortodoxa a aparut de la marea schisma din anul 1054.Asa ca mai documenteaza-te si apoi sa contrazici pe altii.

| alexhandsport a răspuns (pentru EmaS):

Marea schisma din 1054 a facut ca biserica catolica si cea ortodoxa sa se desparta ele atncei inainete de 1054 erau una si aceeasti
iar biserica otodoxa s-a extins in est iar cea catolica in vest

Credinta care a fost dat sfintilor o data pentru totdeauna.Doar in anul 200 au inceput sa faca botezul la copiii mici.Domnul Isus a facut botezul persoanelor adulte.Dar eu nu combat nici o religie, de aceea ma voi opri aici.Cauta si cerceteaza Scriptura.

Draga mea, important este sa fim buni, morali si sa ascultam de Cuvantul lui Dumnezeu.El este drept si sfant.

| sandra2012 a răspuns:

Depinde. Celelalte culte nu religii se bazeaza pe sola fide adica numai credinta, pentru ca asa a modificat Luther, tatal lor. Ei zic ca sunt mantuiti deja, desi mantuirea ar trebui sa fie un proces de-a lungul vietii. Iar credinta fara fapte e moarta.

| Esperança a răspuns (pentru sandra2012):

Tu macar ai citit cele 2 Biblii sa vezi diferenta? Luther tatal lor? Aveam o parerea mai buna despre tine,dar de la un timp vad ca ai luat-o pe aratura! Inainte il cautai pe Dumnezeu,cautai credinta in El, cautai mantuirea, acum cauti religia si te uiti la fata omului. Ma intreb cine te-a schimbat in halul asta? Pacat... aveai idei bune inainte pe cand acum nu!

| sandra2012 a răspuns (pentru Esperança):

Draga mea, nu cred ca ai ajuns sa ma cunosti atat de bine incat sa iti dai cu parerea despre mine. Sunt aceeasi nu m-a schimbat nimeni dar vrei sa spui ca protestantismul nu a fost inventat de Martin Luther? Odata cu marea schisma produsa intre BC si BOR ...eu nu am nimic cu nimeni fiecare este liber sa mearga pe calea pe care si-a ales-o. Am zis ceva jignitor? Am zis ceva real. Citeste pe google. Sa zicem ca am inceput sa cunosc mai bine credinta ortodoxa asta e tot dar nu am nimic cu nimeni repet. Pentru mine toti oamenii sunt egali, pot fi ei orice religie vor. Si crede-ma ca inca il caut pe Dumnezeu.

| Esperança a răspuns (pentru sandra2012):

Daca ai ajuns sa cunosti atat de bine acea religie,citeste si Biblia si apoi compara-lewinking iar cat despre jignit, da mesajul tau a fost cam ironic si cam mincinos, deoarece ai vorbit in necunostinta de cauza.(nu ma refer la Luther). Stii ce va lipseste? Va lipseste ce e mai important in viata unui crestin DRAGOSTEA.Iti recomand sa citesti cu atentie Galateni 5.

| William a răspuns:

Man, poti sa fii tu in ce religie vrei, daca mori si nu ai fost botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh nu ai nicio sansa sa te mantuiesti.

| morningstar a răspuns:

Bineinteles ca Biserica Ortodoxa si Catolica iti vor spune NU happy
Eu iti spun altceva: nu religia ta te mantuieste, ci credinta! In ziua Judecatii Dumnezeu nu te va intreba ce religie ai fost, ci El te va judeca dupa credinta din inima ta.
Raspuns: da, sunt sanse de mantuire in orice religie, atata timp cat credinciosul indeplineste ceea ce Dumnezeu ii cere pentru a fi mantuit.

| KodrutZ a răspuns:

Eu asa am un vis... indiferent de religie, analfabetii nu vor fi mintuiti. Ce parere ai?

| Andrei7520152 a răspuns (pentru KodrutZ):

Bisericile s'ar transforma in biblioteci laughing laughing n'ar fi o idee tocmai rea, sa stii!

| GusWaters a răspuns:

Simpla idee de mantuire este o amageala pe care o folosesc toate religiile, indiferent ce nume poarta.Crestinii ii zic Mantuire,budistii ii zic Nirvana,animistii ii zic intr-un fel,musulmanii in alt fel.Dar intre toate aceste idei de perfectiune in viata de apoi, exista un numitor comun: sunt gogosi ce orice religie le poate baga foarte usor pe gat, atat timp cat exista prostii care sa le inghita.Nicio religie nu are nu are sanse de mantuire,din simpla cauza ca mantuirea este un ideal de neatins,inexistent,folosit doar pentru a tine sub control multi indivizi,prin frica, pentru ca prin frica si promisiuni desarte prostesti cel mai bine, cum ne-au demonstrat-o ani la rand religia si politica.Toti stau ''cuminti'' in viata normala,si idolatrizeaza-cel putin pe hartie-doua personaje inexistente dpdv fizic si material(ca ideologic,exista Dumnezeu si Iisus), in speranta unei vieti de apoi, despre care nimeni nu poate afirma sigur ca exista.De compatimit situatia, dar si-o merita pe deplin cei ce cred in mantuirea prezentata de Biblie, religie sau Biserica.

nony
| nony a răspuns:

Exact pe dos. Daca n-ar fi catolici si ortodoxi, ar fi mult mai multi mantuiti.
Apropos, defineste mantuirea.

| Himera a răspuns:

Nu sunt in masura sa judec modul in care se face "mantuirea". Oricum, consider ideologia ortodocsilor extrem de buna. Sunt convinsa ca daca s-ar respecta ce scrie acolo iubirea aproapelui, iertare, umilinta etc. lumea ar fi mult mai buna si omenirea ar fi scutita de o multime de probleme ( vezi traficul de carne vie, viciile, tradarile, dorinta acerba de bogatie etc. ). Nu imi place, in schimb, modul cum o transforma oamenii.
Celelalte religii au anumite nereguli ( le cunosc superficial, nu ma pot pronunta clar), nu toate sfaturile lor sunt benefice.
Cred ca te poti mantui in orice religie te-ai afla, daca crezi cu adevarat in ea si faci numai lucruri care iti pastreaza constiinta curata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaa.toate se vor mantui.si mancarea,si banii, si politica, si religiile.toooaaaate.in cur...ind.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da toate au sansa de a realiza ca religia e o poveste si sa vada realitatea sa creada in stinta

| Edy2012 explică:

Crestin Ortodox

| KisuNatyDary a răspuns:

Da ioan 3 : 16