|

Credeti ca versetele din Biblie in care sunt indicatii despre cum sa iti tratezi sclavii sunt morale?

30 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu a avut grija ca si sclavii sa beneficieze de anumite drepturi si erau legi prin care erau ocrotiti.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

In secolul 1 cand Isus a venit s-a abolit legea mozaica.Romani10:4

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Acolo era vorba de secolul 1 unde stim ca erau sclavi ai imperiului Roman.Pavel ii sfatuia atat pe stapani cat si si pe sclavi sa fie cinstiti unul fata de altul si de fapt pe cei care erau credinciosi sa faca totul cu teama de Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Ai zis bine, religia, nu Biblia sau Dumnezeu.Din nefericire a fost interpretat in mod eronat textul Bibliei si oamenii au profitat de acest lucru in mod negativ.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Biblia te poate ajuta in multe domenii si daca o studiezi tragi multe foloase.In schimb, crestinatatea ii face pe oameni creada in multe doctrine care sunt si fara logica si sunt si fara temei biblic.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Biblia şi ştiinţa
Biblia a fost întodeauna victorioasă asupra criticii. De exemplu, cînd este citită fără prejudecăţi, se constată că ea concordă cu adevărata ştiinţă. Bineînţeles că Biblia a fost pregătită ca îndrumător spiritual, nu ca manual de ştiinţă. Dar să vedem dacă ea corespunde cu faptele ştiinţifice.
Anatomie: Biblia spune cu exactitate că „toate părţile" unui embrion uman sînt „înscrise" (Psalmul 139:13–16, NW). Creierul, inima, plămînii, ochii, precum şi toate celelalte părţi ale corpului sînt ‘aşternute în scris’ în codul genetic al ovulului fecundat din pîntecele mamei. În acest cod sînt cuprinse orarele interne de apariţie a fiecăreia dintre aceste părţi în ordinea cuvenită. Şi cînd te gîndeşti că aceste lucruri despre dezvoltarea corpului uman au fost consemnate în Biblie cu aproximativ 3 000 de ani înainte ca oamenii de ştiinţă să fi descoperit codul genetic.
Viaţa animalelor: Conform Bibliei, „iepurele. . . rumegă" (Leviticul 11:6). François Bourlière (The Natural History of Mammals, 1964, pagina 41) spune: „Obiceiul «refecţiei», sau al trecerii hranei de două ori prin intestin în loc de o singură dată, pare a fi un fenomen obişnuit la iepurii de casă şi de cîmp. De obicei, iepurii domestici mănîncă şi înghit fără să rumege excrementele nocturne, care formează dimineaţa jumătate din conţinutul total al stomacului. La iepurii sălbatici, refecţia se face de două ori pe zi, şi acelaşi obicei s-a semnalat şi la iepurele de cîmp european". În acest sens, în lucrarea Mammals of the World de E. P. Walker, volumul II, pagina 647, 1964, se afirmă: „Acest proces poate fi asemănat cu «rumegarea» de la mamiferele rumegătoare".
Arheologie: Regii, oraşele şi naţiunile amintite în Biblie au ieşit la lumină odată cu descoperirea tăbliţelor de lut, a obiectelor din ceramică, a inscripţiilor şi a altor lucruri de acest fel. De exemplu, populaţii ca hitiţii, menţionaţi în Scripturi, au existat realmente (Exodul 3:8). În cartea sa The Bible Comes Alive, Sir Charles Marston spune: „Cei care au zdruncinat credinţa marelui public în Biblie şi au subminat autoritatea acesteia sînt la rîndul lor subminaţi de dovezile scoase la lumină, iar autoritatea lor este distrusă. Lopata arheologilor împinge critica distructivă din domeniul faptelor îndoielnice în cel al ficţiunii acceptate oficial".
Arheologia a sprijinit Biblia în multe feluri. De exemplu, descoperirile au confirmat locurile şi denumirile aflate în Geneza, capitolul 10. Excavatoarele au scos la iveală oraşul caldeean Ur, un centru comercial şi religios în care s-a născut Avraam (Geneza 11:27–31). Deasupra izvorului Gihon, în sud-estul Ierusalimului, arheologii au descoperit oraşul iebusit cucerit de regele David (2 Samuel 5:4–10). În 1880 a fost descoperită inscripţia de la Siloam, gravată la un capăt al conductei, sau al apeductului, regelui Ezechia (2 Împăraţi 20:20). Cucerirea Babilonului de către Cirus cel Mare în 539 î.e.n. este relatată în Cronica lui Nabonid, descoperită în secolul al XIX-lea e.n. Detaliile din cartea Estera au fost confirmate de inscripţiile de la Persepolis şi de descoperirea palatului regelui Xerxes (Ahaşveroş) de la Şuşan, sau Suza, între 1880 şi 1890 e.n. O inscripţie descoperită în 1961 pe ruinele unui teatru roman din Cezareea dovedeşte că guvernatorul roman Pontius Pilat, care l-a predat pe Isus pentru a fi pironit pe stîlp, a existat. — Matei 27:11–26.
Astronomie: Cu circa 2 700 de ani în urmă, cu mult înainte ca majoritatea oamenilor să ştie că pămîntul este rotund, profetul Isaia a scris astfel: „El stă deasupra cercului pămîntului" (Isaia 40:22). Cuvîntul ebraic chug, tradus aici prin ‘cerc’, poate fi redat şi prin „sferă" (A Concordance of the Hebrew and Chaldee Scriptures de B. Davidson). De asemenea, ‘cercul’ orizontului pămîntului se vede clar din spaţiul cosmic şi, uneori, în timpul zborului cu avionul la mare altitudine. În aceeaşi ordine de idei, Iov 26:7 spune că Dumnezeu „ţine suspendat pămîntul pe neant". Lucrul acesta este adevărat, deoarece astronomii ştiu că pămîntul nu are nici un mijloc vizibil de sprijin.
Botanică: Unii trag concluzia greşită că Biblia este inexactă, deoarece Isus Cristos a vorbit despre „un grăunte de muştar" ca fiind „mai mic decît toate seminţele" (Marcu 4:30–32). După toate probabilităţile, Isus s-a referit la muştarul negru (Brassica nigra sau Sinapis nigra), care are un diametru de numai 1 pînă la 1, 6 milimetri. Deşi există seminţe mai mici, cum sînt seminţele de orhidee, care au aspect de pudră, Isus nu le vorbea oamenilor care creşteau orhidee. Acei evrei din Galileea ştiau că, dintre diferitele tipuri de sămînţă pe care le semănau agricultorii localnici, sămînţa de muştar era cea mai mică. Isus nu a predat o lecţie de botanică, ci a discutat despre Regat.
Geologie: Referitor la relatarea biblică despre creaţie, reputatul geolog Wallace Pratt a spus: „Dacă eu, ca geolog, aş fi solicitat să explic pe scurt unor păstori simpli, asemenea triburilor cărora le era adresată cartea Geneza, ideile noastre moderne despre originea pămîntului şi despre dezvoltarea vieţii pe el, nu aş reuşi să fac lucrul acesta decît dacă aş urma îndeaproape o mare parte din limbajul folosit în primul capitol al Genezei". Pratt nota că ordinea evenimentelor din Geneza — originea oceanelor, formarea uscatului, apariţia vieţuitoarelor marine, a păsărilor şi a animalelor — este în esenţă succesiunea principalelor diviziuni ale istoriei geologice.
Medicină: În cartea sa The Physician Examines the Bible, C. Raimer Smith a scris următoarele: „Mă surprinde mult faptul că Biblia este atît de exactă din punct de vedere medical. . . Acolo unde este menţionat un tratament, ca, de pildă, în cazul pustulelor, al rănilor etc., acesta este corect chiar şi la nivelul standardelor moderne. . . Mulţi oameni cred încă în numeroase superstiţii: de exemplu, o castană purtată în buzunar ne fereşte de reumatism; dacă atingem cu mîna o broască rîioasă, facem negi; dacă purtăm un fular roşu în jurul gîtului, ne vindecăm de roşu în gît; dacă purtăm o pungă cu asafetida, nu ne vom îmbolnăvi; ori de cîte ori un copil este bolnav înseamnă că are viermi intestinali etc., dar în Biblie nu se găsesc afirmaţii de felul acesta. Acest fapt în sine este remarcabil, iar pentru mine constituie încă o dovadă a originii divine a Bibliei".

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

In legea noua nu sunt sclavi

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Romanii mai aveau slugi

| a răspuns:

As vrea sa intelegi un lucru.Biblia a fost redactate de oameni, la inspiratie si nu la dictare divina.Pe deoparte divinitatea nu putea insira ceva ce oamenii respectiv nu ar fi putut pricepe (tu ai intelege un savant care-ti explica, la nivelul lui, fizica(,)cuantica?), iar pe de alta parte, oamenii au redactat ce au inteles ei.Citeste Biblia avand aceste repere in minte, si o vei intelege altfel.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Dialogul pe care ni-l permite acest site, este cu totul impropriu pentru a te face sa ma intelegi, mai ales ca tu ai o parere deja formata despre problema in discutie.O sa incerc o judecata de imaginatie, poate o sa ma intelegi, macar partial.
1.Sa presupnem ca suntem in perioada in care au fost scrise capitole ale Bibliei (cu mentalitatea,judecata si informatiile pe care le aveau oamenii atunci). Cred ca nu ma poti contrazice ca suntem in plina perioada sclavagista, deci cand sclavagia era inteles de la sine. Daca o divinitae, indiferent cum se numea ea, cauta sa le explice ca sclavia este naspa (cum spui tu), cum crezi ca ar fi fost tratat?
2.Suntem in anul de gratie 2013 si ne referim la sex (am ales ca sa fie mai direct perceput de tine). Stim ca sexul are 2 motivatii de baza:
-sa asigure perpetuarea speciei;
-sa ne dea o senzatie de placere maxima.
Prima motivatie poate fi realizata si in prezet fara sa mai fie nevoie de sex. A doua ramane de baza.
Stim si acum ca senzatia de placere este realizata in creier si nu in organele sexuale, deci acestea nu au rolul decat de a declansa placerea. Peste un numar de ani (nu prea multi, dupa mine), un savant(deci un dumnezeu al credintei tale in stiinta)spune:eu va pot creea exact aceiasi placere actionand direct asupra zonelor respectve din creier.Va scutescastfel de cheltuieli, alergatura, neplaceri, etc.In plus va pot produce holografic,cele mai placuta atmosfera dorita.
Tu, cu judecata de acum, nu ai spune ca este naspa si la-i trimite la origine pe savantul respectiv. Cei de atunci insa, nascandu-se si traind cu obiceiul respectv, ar spune:ce tampiti au fost cei din 2013!
Daca vrei sa te detasesi de obisnuita judecatii actuale, vei intelege ce am spus. Daca nu, ramanem fieare cu judecatile lui.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Imi pare rau,tu din religie nu ai inteles nimic,deci nu poti, dar nici nu vrei (in subconstientul tau)sa intelegi ce am vrut eu sa-ti spun. Poate, mai tarziu, lovindu-te de greutatile si nedreptatile vietii, iti vei reaminti de spusele mele.Imi pare rau ca ne-am irosit timpul.Nu am intentionat sa fac din tine un credincios.Era si imposibil pe aceasta cale.Am dorit numai sa te fac sa intelegi ca se poate gandii si altfel, deci gandirea poate evolua in timp.Iti doresc numai bine.

| a răspuns (pentru andreidu):

Touchelaughing

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Extrem de morale laughing cele mai morale

| a răspuns:

Repet a mia oara, Biblia a fost un instrument de manipulare a maselor, pentru ca acum 1000 de ani toti tampitii se luau dupa ea.Si daca un jmeker vroia el sa aiba sclavi si avea relatii, pac avea de-odata o revelatie si zicea ca i-a vorbit Doamne`Doamne de sclavie ca ar fi buna.
Inca o dovada care combate crezarea fanaticilorhappy
Istoria:1 si Religia:0

| a răspuns (pentru m00n):

Mai informeaza-te.Era vorba despre scrierile din VT care au mult mai mult de 1000 de ani.

| a răspuns (pentru Angel0):

Ma rog, toate scrierile, am dat un numar aleatoriu. Oricum tot ce scrie acolo e vrajealaaaaaaa.Credeam ca suntem mai evoluati de atat, dar m-am inselathappy

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

Cine a spus ca VT este gresit?
A fost scris pentru societatea de acum 4000 de ani.
Crezi ca legislatia muncii actuala peste 4000 de ani va fi considerata morala?