Da, cred in Dumnezeu! Pai vazandu-i pe unii cum se zbat de ceasul mortii ca sa ne convinga cu multa propaganda anticrestina si jigniri ca nu exista Dumnezeu, inseamna ca El exista!
Nu cred in dumnezeu pentru ca, cunosc cum s-a ajuns la notiunea de religie si dumnezeu.
Ti-am argumentat dincolo ce si cum, dar o sa zic si aici putin mai mult pentru ceilalti, ca tu stii deja ce am zis.
Notiunea de dumnezeu a fost facuta ca sa nu contesti imparatul care te muncea pana nu mai puteai, sa zica ca e pus de dumnezeu, deci ca aia e, il accepti.
Isus a fost doar un om simplu de rand care tinea cu saracii, si deci a macanit prea mult contra bogatilor, si de aia a fost asasinat.
Biblia a fost scrisa cam la 400 ani dupa hristos cand niste smecheri au vrut sa formeze institutia numita biserica ca sa manipuleze ei lumea cum vroiau.
Cam asa pe scurt. Si cine analizeaza faptele din trecut, ajunge la acest adevar, care e unic.
Pe langa ca nici faptele nu arata ca exista, si daca ar fi, daca nu ne ajuta cu nimic, nu am de ce crede in cineva care nu conteaza pentru mine.
Pai tocmai ca am habar, daca analizezi trecutul si faptele, o sa ajungi la concluzia ca regilia e vrajeala cu dzeu cu tot, dar am explicat.
Uite la Romani 13 din biblie cum te indeamna sa te supui si sa platesti dari la dregatorii regelui cum ca asa e normal, ca sa o duca ei in lux, ca nu e ca in Germania de acum ca beneficiezi de taxe si impozite, si aia e cam esenta bibliei, restul e cam umplutura.
Deși imperfecte și deseori corupte, guvernele existente asigura totuși într-o oarecare măsură siguranță, stabilitatea și ordinea. De asemenea funcționarea anumitor slujbe de care beneficiem ( poliție, pompieri, salvare...) e asigurată de impozitele pe care le plătim. De aceia suntem îndemnați să ne achităm taxele. Și nu facem revoluție împotriva vreunui guvern, la timpul potrivit Dumnezeu va face regulă.
"ca nu e ca in Germania de acum ca beneficiezi de taxe si impozite," - exprimare e cam stranie, n-am înțeles ce ai vrut sa scriu.
Aceasta nu este nici pe departe esența Bibliei, deci totuși judeci fara să cunoști.
Cum nu ai inteles, intelegi f bine, in Germania acum dai taxe si impozite, dar si beneficiezi cum zici tu, politie, pompieri, salvare, sistem social, spitale, medicamente compensate, etc, merita sa dam taxe si impozite.
M-am exprimat f clar.
Pe vremea aia NU beneficiai de nimic, impozitele si taxele le luau boierii, imparatul si tu traiai in mizerie.
Nu zicea "omu de rand trebuie sa traiasca bine, ca munceste, sa aiba grija imparatu de asta, sa asigure omului pe munca lui un trai decent, sa nu fie asuprit si furat, iar imparatu si ai lui sa traiasca in lux". Nici vorba.
Asa cum era si in liberalismul anilor 30, aia de la tara saracii dadeau fonciirea (ca asa se numeau taxele pe pamant), si nu beneficiau de nimic, traiau in mizerie fara utilitati si nimic.
Ca sa traiasca conducatorii bine pe spatele oamenilor. Filmu morometii spune exact despre asta.
Raspuns: Nu.
Argument: Existenta nu i s-a dovedit.
Gata. Mai simplu de atat nu se poate.
Nu. Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea omului naiv, credul si nestiutor.
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
Cum se face că de toți filosofii ăștia n-am auzit. În fine.
Dacă îți fac rost el de o funie, te-ai?
Ajungi mai repede în iad. Oricum știi că acolo vei ajunge deci, nu e același lucru?
Nu, pentru că tu poți schimba asta cât timp încă trăiești și ești în viață.
Sănătate!
Și nu muri!
Iadul, Raiul, viata vesnica si Dumnezeu sunt toate niste lucruri inexistente, dar foarte bune pentru prostit naivii creduli si nestiutori.
Asa exista Iadul, Raiul, Dumnezeu si restul personajelor din povestile primitive, puerile, fanteziste si absurde dupa cum puterea si iubirea lui Dumnezeu inseamna ca acesta trebuie sa stea ascuns de oameni in cartile cu povesti si sa-i ajute lasandu-i in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de foame, de sete, de frig, in accidente si in razboaie. Tot din iubire si putere, Dumnezeu a facut purici, paduchi, viermi, plosnite, capuse si tantari, deci e de mare folos omului credul si nestiutor.
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
Asa e bro sunt filozofi
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
Daca esti credincios, zeul atotputernic si iubitor care a facut pentru binele omului purici, paduchi, viermi, tantari, capuse, plosnite, zeul care se ascunde de atata putere si iubire in cartile cu povesti primitive si absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, zeul care din iubire si putere lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame si de sete, in accidente si in razboaie iti va darui o viata vesnica ca sa faci si in aceea si mai mult decat tot ce ai facut in viata asta finita.
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
Nu. Dumnezeu e doar un personaj fictiv care a răsărit din frica de necunoscut a oamenilor primitivi. Acest așa-zis dumnezeu este prezent în mințile noastre doar pentru a umple niște goluri. În trecut, erau mai mulți zei care umpleau aceste goluri, un zeu care făcea plantele să crească, unul care făcea femeile fertile, etc. Apoi toată această treabă s-a monopolizat pentru că a apărut religia monoteistă și toate aceste lucruri i-au fost atribuite unui singur dumnezeu. Pe măsură ce știința a avansat și a început să umple din aceste goluri, dumnezeul fictiv a început să piardă serios teren, iar existența lui a fost pusă la îndoială de tot mai mulți oameni. Dacă te îndoiai în evul mediu că dumnezeu există erai ars pe rug. Acum copiii nu mai vin de la dumnezeu, și nu este el cel care le face pe femei fertile, ci se cunoaște mecanismul prin care omul se reproduce, fertilitatea putând fi oprită sau sporită prin mijloace chimice. Fenomenele meteorologice se credea că vin de la dumnezeu și sunt o răsfrângere a stării sale, dacă era supărat tuna și fulgera, dacă era fericit era soare și frumos. Acum toate aceste mituri au dispărut pentru că știința a descoperit circuitul apei în natură, deci dumnezeu a mai pierdut un gol în care să își insinueze ficțiunea.
Sper ca acest concept primitiv să dispară cât mai repede din gândirea umană pentru că a provocat și va provoca mult rău, chiar și acum există teroriști și extremiști care omoară, violează și fură în numele domnului.
Probabil, uneori tind sa cred ca exista, alteori nu prea, dar as vrea sa cred ca viata nu se termina dupa moarte pur si simplu.
In ultimul timp am inceput sa cred in renastere si consider ca luam viata de la capat dupa ce murim, o viata diferita si noua fata de cea pe care am avut-o.
Dar chiar daca ar exista sau nu, am respect fata de alte religii si fiecare om e liber sa aiba propria credinta daca doreste, incercand sa ne influentam si sa ne convingem unii pe altii ca e fals sau adevarat nu reprezinta decat lipsa de respect si incalcarea la libera credinta.
Categoric! Prin fiecare om, suflet, prin viață, sănătate și univers.
De autonomie și originalitate ai auzit? Compune tu un citat. Îți spun eu de ce nu o faci, pentru că nu știi...
Părerea ta derivă din cei spun ceilalți, din aspecte exterioare, e clar că ceea ce crezi nu vine din interior.
Credinta = nestiinta. Credinta indusa de niste smecheri = inselatorie si minciuna. Cine se conduce dupa credinta indusa de religie e un naiv credul si nestiutor inselat.
Doar răspunsul la întrebarea cum am apărut noi si animalele iti e de ajuns
Fara Dumnezeu, viata e cu neputinta sa existe. Ideea ca viata a aparut din asamblarea aleatorie a neurotransmitatorilor e nu doar improbabila, ci 100% imposibila. Uite o analiza a acestui aspect (desigur, exista si multe alte argumente - bunaoara teoriile incompletitudinii ale lui Kurt Godel, descoperirile recente in neurostiinte avansate si tot asa, dar argumentele din clipul asta sunt suficiente pentru oricine sa inteleaga ca viata nu poate exista fara Dumnezeu) https://www.youtube.com/watch?v=77xr-OgizBg
AlexMad12345678 întreabă: