| nicucostea855 a întrebat:

Credincioșii sunt mai motivați să combată decât necredincioșii pentru că necredincioșii nu câștigă personal nimic din disputa pe când credincioșii vor primi în dar viața veșnică de la Dumnezeu?

34 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap... eu discut pasionat pe teme religioase, dar nu evanghelizez. Si in general, nu cred ca evanghelizarea are prea mari efecte: convertirile se intampla in intimitate, prin prieteni/cunoscuti, nu vii intr-o zi pe stadion si auzi lucruri complet neasteptate.

Daca ne gandim la ce serveste acest zel misionar (de prozelitism): isi fac singuri contra-reclama.

| nicucostea855 explică (pentru doctorandus):

Ai dreptate, Dumnezeu nu vrea mercenari, prozeliti. Dumnezeu, vrea ca oricine se intoarce la el sa o faca de buna voie si din toata inima, sa nu fie credul ci sa cerceteze el insusi care e adevarul, vointa lui Dumnezeu singurul cel adevarat.

Degeaba vine unul si striga in gura mare pe ulita sau pe internet ca "el spune adevarul".
Fiecare om trebuie sa se convinga singur care e adevarul.

Insa Isus a vorbit despre o lucrare de predicare. Matei 28:19. 20: "Duceți-vă deci și faceți discipoli din oamenii tuturor națiunilor,+ botezându-i+ în numele Tatălui, al Fiului și al spiritului sfânt 20 și învățându-i să respecte tot ce v-am poruncit.+ Și iată că eu sunt cu voi în toate zilele până la încheierea sistemului*".

| ania a răspuns:

Viata vesnica e un dar, dupa cum spune Biblia- Prin har ati fost mantuiti, prin credinta si aceasta nu vine de la vii ci este darul lui Dunmnezeu.NU PRIN FAPTE CA SA NU SE LAUDE NIMENI.( Efeseni 2 - 8, 9)

| doctorandus a răspuns (pentru ania):

Vezi ca la Iacov scrie taman pe dos.

| ania a răspuns (pentru doctorandus):

Vrei dar sa intelegi ca credinta fara fapte este zadarnica? Dupa cum trupul fara duh este mort tot asa credinta fara fapte este moarta.( Iacov 3-20, 26
Adica credinta cuiva se refera la convingerile profunde care motiveaza faptele noastre. Faotele dovedesc ceea ce crezi cu adevarat.

| RAY a răspuns:

Decat tampiti care injura, jignesc vor primi viata vesnica, nu există roman crestin.

| nicucostea855 explică (pentru RAY):

1 Corinteni 5:11:"să nu mai aveți legături*+ cu cineva numit frate care este un om imoral* sau un om lacom+ sau un idolatru sau unul care INSULTA sau un bețiv+ sau un extorcator!+ Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncați".

Aici Biblia iti da dreptate: un crestin nu trebuie sa jigneasca, nu trebuie sa insulte.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu nu exista, deci viata vesnica e o promisiune fara acoperire. Propagandistii religiosi sunt mai motivati pentru ca asa isi castiga existenta prin prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| nicucostea855 explică (pentru halogen001):

Universul vast ne duce cu gandul la ceva fara sfarsit si vesnic. Asadar viata vesnica are acoperire.

Psalmul 14:1:"Nebunii* spun în inima lor:
„Nu există Dumnezeu".+
Faptele lor sunt rele*, iar acțiunile lor, detestabile.
Niciunul nu face binele."

Necredinciosul nu vede dreptate pe nicaieri desi unde e dreptate vede tot nedreptate si dorinta de castig. Adevarul e ca "apa vietii fara plata".
Facultatile sunt cu plata.

| dany1988 a răspuns (pentru nicucostea855):

Deci cei care nu cred in zei, sunt nebuni? Asa sar si eu cu ''Cei care nu cred in spiridusi, sunt nebuni''. rolling on the floor

| dany1988 a răspuns (pentru nicucostea855):

Inima e doar o pompa.

| nicucostea855 explică (pentru dany1988):

Asa scrie in Biblie.

| halogen001 a răspuns (pentru nicucostea855):

Dumnezeu nu exista. E doar un personaj fictiv de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea si inselarea naivilor creduli si nestiutori.

Se spune ca povestile despre Dumnezeu vin de la el. El e atotstiutor. Daca el e atotstiutor si povestile vin de la el si sunt primitive, false si absurde, atunci cei care le-au scris sunt niste mincinosi, iar povestile lor nu vin de la nici un Dumnezeu. Sunt doar povesti primitive inventate pentru prostirea naivilor.
Daca Dumnezeu iubeste omul si e atotputernic, atunci nu are nici un motiv sa se ascunda, nu are nici un motiv sa fie invizibil, nu are nici un motiv sa fie mut.
Daca Dumnezeu e atotputernic si iubeste omul si el a facut totul, atunci nu avea rost sa faca purici, paduchi, plosnite, capuse, viermi, paraziti, daunatori in agricultura si nu avea rost sa lase oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie si nu se justifica nici "minunile".
Un Dumnezeu bun, puternic si iubitor ajuta omul non-stop, nu se ocupa cu minuni pentru ca ajutorul lui nu ar trebui sa fie o raritate.
Apoi, daca e atotputernic si infinit in timp si in spatiu si poate face oricand orice, atunci pentru el omul are valoarea egala cu zero si nu poate exista iubire sau interes pentru ceva egal cu zero.
Se mai spune in povesti ca Dumnezeu da viata vesnica. Daca omul are valoarea zero fata de infinitatea lui Dumnezeu, atunci si faptele omului au aceeasi relevanta si zeul de poveste nu are nici un motiv sa dea viata vesnica care e lucru mare unor entitati cu valoare zero.
In concluzie zeul din povesti e doar o inventie primitiva si absurda care nu exista si nici nu e logic sa existe. Singura justificare a existentei personajului in povestile religioase e prostirea naivilor.
Cu povesti inventate nu se face treaba buna. Doar cu stiinta adevarata se poate progresa si se pot face lucruri bune si utile omului.

| Eisenheim a răspuns (pentru nicucostea855):

Te rog sa vi și cu citate care nu te favorizează happy in orice discuție se prezintă doar versete sau bucăți care favorizează o anumită idee prezentată de cel care inițiază discuția,restul, care de asemenea e scris în biblie, e trecut la capitolul restul vine de la cel rău, deși e in biblie, carte care se spune că e inspirata de Dumnezeu happy

| Eisenheim a răspuns (pentru dany1988):

Ai grija că am doi pitici la poarta, daca nu faci voia lor și nu mergi pe calea lor ești nebun și vei fi distrus. punct! laughing

| anonim14653876 a răspuns (pentru nicucostea855):

Normal că scrie "în inima lor" pentru că la vremea aceea era o credință comună în Orientul Mijlociu că gândirea are loc în inimă. Credința asta se găsește și în alte părți din biblie.
"Sfat şi limbă, ochi, urechi şi inimă a dat omului ca să cugete"
Isus Sirah 17:5
Acum bineînțeles știm că gândirea are loc în creier nu în inimă, deci putem adăuga o altă eroare științifică în lista enormă de erori științifice făcute de biblie.
Și tu spui că eu sunt nebun că nu cred în mitologie evreiască veche de peste două milenii? laughinglaughinglaughing
Și încă ceva, de fiecare dată cand un creștin îmi răspunde cu versetul ăsta, îmi place să răspund cu Ieremia 8:8
"Cum puteti voi sa ziceti: "Suntem intelepti, si Legea Domnului este cu noi"? Cu adevarat, degeaba s-a pus la lucru pana mincinoasa a carturarilor."

| Panamax a răspuns:

Necredinciosii combat doar prostia deoarece s-au saturat sa auda tampenii la tot pasul.

| nicucostea855 explică (pentru Panamax):

Se vor satura pana vor muri vesnic.

| Panamax a răspuns (pentru nicucostea855):

Povestile sunt ok pana la o anumita varsta.
Dar nici acelea toate.
De ce am avea nevoie de un zeu evreu analfabet de la 3000km distanta?
Iisus a fost un rebel care s-a impotrivit Romei, era un nationalist care nu dadea nici doi bani pe non-evrei. In niciun caz nu era un pacificator, care, dupa ce era lovit pe un obraz, sa-l fi intors si pe celalalt.

"Eu nu vin cu pacea, ci cu sabia",

| LupusDei1993 a răspuns:

Da-mi dovezi concrete cum ca "viata vesnica" e macar real, in afara de Biblie, asta e exclus din start.

| nicucostea855 explică (pentru LupusDei1993):

Viata vesnica e ceva real. Facand o analogie la univers caruia nu i se vad marginile e cat se poate de rational ca conceptul de ceva fara sfarsit este ceva ce poate exista si chiar exista si e real.

Viata e un miracol pe care oamenii de stiinta nu si-l explica cum a aparut. Nicaieri in niciun laborator nu a fost produs din materie organica moarta vreo celula vie.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru nicucostea855):

Nimic nu e vesnic din acest univers vast. Planetele mor, stelele mor si ele, la fel si galaxiile, pana si viata nesemnificativa de pe aceasta roca unde locuim.

| nicucostea855 explică (pentru LupusDei1993):

M-am referit la vastitatea universului si nu la supernove. Universul e ceva atat de vast incat ne duce cu gandul la ceva ce nu se termina sau nu are margini in timp si spatiu.

| anonim14653876 a răspuns:

Orice ideologie extremistă și irațională are nevoie de un inamic, prin urmare nu e de mirare că toate religiile abrahamice majore spun că mesajul lor e unul exclusiv de iubire, dar au fost la război între ele, cu membrii din propria religie și cu alte religii de când au fost făcute.

| apoIIo a răspuns:

Este fix total invers. Ateii si agnosticii sunt mai motivati sa combata pentru ca se gandesc doar la viata pamanteasca de care trebuie sa avem grija si sa o imbunatatim, de-asta exista stiinta atat de vasta. Pe religiosi ii doare in fund, dupa ei ar trai o viata mizera din evul mediu fara prea mult efort in afara bulei religioase fiindca pentru ei viata pamanteasca e o pregatire pentru urmatoarea, si atunci de ce sa se mai puna laolalta pentru prosperitate si evolutie? Nu degeaba ei urasc stiinta, cu greu ajung sa accepte anumite inventii si teorii.

| nicucostea855 explică (pentru apoIIo):

"se gandesc doar la viata pamanteasca de care trebuie sa avem grija si sa o imbunatatim, de-asta exista stiinta atat de vasta." - Dumnezeu promite paradisul aici pe pamant si nu in cer. Pe pamant in paradis oamenii vor avea parte de o viata prospera nu ca in evul mediu.

Dumnezeu apreciaza stiinta si tehnologia care nu polueaza si care e potrivita cu scopul sau de a face pamantul sa devina in cele din urma un paradis terestru asa cum a fost gradina din Eden.

| anonim14653876 a răspuns (pentru nicucostea855):

Dar cumva nu o poate face singur in ciuda faptului că e descris ca fiind omnipotent, omniscient și atotiubitor. Weird

| nicucostea855 explică (pentru anonim14653876):

Dumnezeu nu e omniscient si atotiubitor. E atotputernic.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Combativitatea nu e nimic, ci paza poruncilor lui Hristos Dumnezeu! Un crestin nu trebuie sa se lase atras in razboaie de cuvinte, mai ales ca nici nu e vreo baza de discutie intre un ateu si un crestin: unul nu crede, altul crede, deci nu e nimic de discutat. Mai ales ca unii fac pe aici propaganda anticrestina non-stop, au problemute obsesiv-compulsive.

| nicucostea855 explică (pentru pacatosulBogdan):

E totusi o lupta. Orice om se lupta sa traiasca bine. Crestinul vrea sa traisca vesnic bine in carne si oase pe acest pamant asa cum a fost menit Adam.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru nicucostea855):

Si bogatul caruia i-a rodit tarina dorea sa traiasca vesnic bine in carne si oase, cum spui tu, pe acest pamant. Si ce i-a zis Hristos? "Nebune! In noaptea asta iti vor cere sufletul. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi?" - Luca 12, 20
Cine seamana in trup, culege stricaciune, spune Sfantul Apostol Pavel. Si carnea si sangele nu pot mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

| nicucostea855 explică (pentru pacatosulBogdan):

Adam si Eva erau oameni si aveau perspectiva de a trai vesnic in carne si oase pe acest pamant daca nupacatuiau. Dumnezeu nu si-a abandonat acest scop si de aceea l-a trimis pe Isus sa se jertfeasca in carne si oase pentru ca sa ofere posibilitatea, celor care se caiesc, de a intra in posesia a ceea ce au pierdut Adam si Eva adica viata vesnica in carne si oase pe acest pamant.

| nicucostea855 explică (pentru pacatosulBogdan):

Imparatia lui Dumnezeu este in cer si va fi si pe pamant. O parte vor fi inviati in cer si carora li se aplica ce ai amintit adica "carnea si sangele nu pot mosteni Imparatia lui Dumnezeu" ( se refera la Imparatia lui Dumnezeu care e in cer ). In rugaciunea model Isus a vorbit despre doua domenii existentiale unde avea sa fie Imparatia lui Dumnezeu adica Imparatia lui Dumnezeu din cer si Imparatia lui Dumnezeu care va fi pe pamant. Matei 6:10:"Să vină Imparatia ta. Să se facă voința ta,+ precum în cer, așa și pe pământ."

| Eisenheim a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Păcătosule ești rău, l-ai ars cu propria lui brichetă laughing