| Jay1 a întrebat:

Credinţa fără fapte este moartă (Iacov 2:14-26)
Ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n’are fapte?
„ Dar va zice cineva:,,Tu ai credinţa, şi eu am faptele.„,, Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele."

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Toţi am ajuns ca niște necuraţi și toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită (Isaia 6.46).
Iar eu mai întreb, de ce ai făptuit, nu ca să ai un beneficiu?
Fac eu o faptă bună, așaa, mai pe gratis, da să dea și Doamne Doamne ceva binecuvântare, ce naiba!
Ca finlantropia, în care eu nu cred.
A pus și el laba pe ceva j-de miliarde, mai trimite și el niște făină la negrotei în Africa, să nu moară ăia de foame. Ai văzut ce om bun? Scrie și la gazetă.

| Jay1 explică (pentru sadrian46):

Este scris în Biblie: Apocalips 22:12. “Iată, Eu vin curând: şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”
Luca 16:19-26
Bogatul şi Lazăr
Era un om bogat, care se îmbrăca în purpură şi in subţire şi care în fiecare zi se bucura de lux. La poarta lui zăcea un om sărac, al cărui nume era Lazăr şi care era plin de bube. El dorea mult să se sature cu firimiturile care cădeau de la masa bogatului. Până şi câinii veneau şi-i lingeau bubele. Săracul a murit şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam[a]. A murit apoi şi bogatul şi a fost înmormântat.
În Locuinţa Morţilor, unde se afla în chinuri, şi-a ridicat ochii şi l-a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul acestuia.
El a strigat:

– Părinte Avraam, ai milă de mine şi trimite-l pe Lazăr să-şi umezească vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci sunt atât de chinuit în flacăra aceasta!
Însă Avraam i-a răspuns:

– Copile, adu-ţi aminte că în timpul vieţii tale, tu ai primit lucrurile bune, iar Lazăr le-a primit pe cele rele, aşa că acum, aici, el este mângâiat, iar tu suferi. Pe lângă toate acestea, între noi şi voi a fost pusă o prăpastie mare, astfel încât cei ce vor să treacă de aici la voi, să nu poată, şi nici cei de acolo să nu poată trece la noi.

| Digikey a răspuns:

Ca unul crede intr-un spiridus sau in altul este fix frectie la un picior de lemn.
Sa ajuti pe cineva concret cand are nevoie, este tot ce conteaza.

| FreddieM a răspuns:

Dar faptele fara credinta se iau in calcul?