Omule, mai uşor, ăştia nu digeră mai mult de o întrebare de acest gen pe săptămână.
Lasa wikipedia.
Ti-am dat de acolo citatul pentru a iti da mai multe detalii, dar informatia care ti-am dat-o o stiam nu de pe wikipedia din surse sigure.
Daca nu ma crezi, iti spun si de unde stiu:
De la scoala ma. De la scoala.De la geografie.de acolo stiu,
Nepoate am terminat Servicii de Turism! Sunt sătul de Geografie dar prostia asta pe care o susţii tu NU am auzit-o NICĂIERI!
Da pe Discovery te uiti? Si acolo spune acelasi lucru.
Poate DOAR la reclame şi Publicitate că la documentare NU am văzut !
Bine fie ca tine: Pamantul este plat.
Soarele este o lanterna uriasa care lumineaza Pamantul.
.
NOAPTE BUN copile văd că te-a moleşit somnul!
Zi ma tu geniule ce forma are Pamantul sa vad daca esti crestin s-au nu.
N-am nevoie sa citesc acolo, pentru ca stiu si asa ca Pamantul are formade teluroid.
Ai curaj să faci pariu pe asta!?!?!?!?
Da am!
Calculele din 2009 arată că vârsta universului este de 13, 75 ± 0, 17 miliarde de ani [1] [2] [3] [4]. Astrofizicianul George Gamow și studenții săi au ajuns la concluzia că unele elemente chimice din universul de azi provin din primele timpuri ale formării acestuia. Unele radiații, care se presupune că datează din perioada big bang-ului, încă mai circulă prin univers. S-a mai descoperit că cele mai ușoare elemente ca hidrogenul, deuteriul și heliul au fost primele elemente în univers, iar celelalte elemente mai grele s-au format ulterior. Cercetătorii susțin că elementele mai grele decât heliul și mai ușoare decât fierul s-au format în procesul nuclear în stele, iar cele mai grele elemente (mai grele decât fierul) s-au format în urma exploziilor supernovelor.
[modificare]Alte estimări.
Hmmm...dap. Intrebarea ta nu duce nicaieri. De unde stim noi cati "ani" are universul? Cu totii s-au luat dupa varsta celolalte astre, insa nu avem de unde sa stim nimic. Si in plus, ce legatura are universul cu Dumnezeu? Eu sunt foarte credincioasa, dar nu sustin intrutotul ceea ce scrie in biblie. De unde stii tu ca Dumnezeu nu a facut Big Bangul? (desi mie una mi se pare imposibil sa apara totul din nimic, dar in fine). Sper ca te-am ajutat
M-am luat eu de Dumnezeu?
"Răspunsul Este: Folositor" aşa cred eu şi aşa te-am votat!
Calculele din 2009 arată că vârsta universului este de 13, 75 ± 0, 17 miliarde de ani [1] [2] [3] [4]. Astrofizicianul George Gamow și studenții săi au ajuns la concluzia că unele elemente chimice din universul de azi provin din primele timpuri ale formării acestuia. Unele radiații, care se presupune că datează din perioada big bang-ului, încă mai circulă prin univers. S-a mai descoperit că cele mai ușoare elemente ca hidrogenul, deuteriul și heliul au fost primele elemente în univers, iar celelalte elemente mai grele s-au format ulterior. Cercetătorii susțin că elementele mai grele decât heliul și mai ușoare decât fierul s-au format în procesul nuclear în stele, iar cele mai grele elemente (mai grele decât fierul) s-au format în urma exploziilor supernovelor.
[modificare]Alte estimări
Asta dai de inteles prin cuvantul "crestini". Imi cer scuze daca nu la asta te-ai referit, dar asta ai lasat sa se inteleaga.
Mersi si eu sunt de acord cu tine
Mulţumesc frumos
!
Care "amic imaginar" prietene!? Aşa îţi spuneau înainte să fugi de la Psihiatrie nepoate!?!?!?
De ce jignesti?
E crestinnu te-ai prins. Deci e logic ca jigneste.
Nu stiu cine te-a pacalit ca a participat la onomastica stelelot cand au facut 13.2 miliarde ani, insa zi-mi si mie te rog... cum s-a ajuns la concluzia ca asta e varsta stelelor? avand in vedere ca soarele e o stea (deci si restul stelelor sunt sori) nu ai cum determina varsta lor, decat dupa mii de ani de studiu, ca sa ai timp sa observi cata energie degaja ele in timp ce "ard", cum se 'consuma' intr-un anume timp dat, si sa stii si cum erau la formarea lor, atunci poti face o comparatie si aproxima varsta. si chiar de s-a ocupat cineva mii de ani de aceasta problema, cum a determinat toate lucrurile esentiale? ca doar tehnologia a evoluat in ultimile secole.
nu pot sa pricep cum bagati pe gat orice aberatie ca "lumea are 14 milioane de ani... stele sunt de cateva miliarde. etc"
AdrianAndrei012345 întreabă: