| Inferno a întrebat:

Crestini, daca teoria Big Bang-ului este falsa, cum explicati faptul ca Vârsta celor mai bătrâne stele este de 12-13, 2 [1] miliarde de ani, adică ea corespunde parțial cu vechimea Universului?

30 răspunsuri:
| Nuvăsufăr a răspuns:

Omule, mai uşor, ăştia nu digeră mai mult de o întrebare de acest gen pe săptămână.

| Inferno explică:

Lasa wikipedia.
Ti-am dat de acolo citatul pentru a iti da mai multe detalii, dar informatia care ti-am dat-o o stiam nu de pe wikipedia din surse sigure.

| Inferno explică:

Daca nu ma crezi, iti spun si de unde stiu:
De la scoala ma. De la scoala.De la geografie.de acolo stiu,

| MoneyMoney a răspuns (pentru Inferno):

Nepoate am terminat Servicii de Turism! tongue Sunt sătul de Geografie dar prostia asta pe care o susţii tu NU am auzit-o NICĂIERI!winking

| Inferno explică (pentru MoneyMoney):

Da pe Discovery te uiti? Si acolo spune acelasi lucru.

Poate DOAR la reclame şi Publicitate că la documentare NU am văzut tongue!

| Inferno explică:

Bine fie ca tine: Pamantul este plat.
Soarele este o lanterna uriasa care lumineaza Pamantul.
.

NOAPTE BUN copile văd că te-a moleşit somnul! tongue

Zi ma tu geniule ce forma are Pamantul sa vad daca esti crestin s-au nu.

| Inferno explică:

N-am nevoie sa citesc acolo, pentru ca stiu si asa ca Pamantul are formade teluroid.

Ai curaj să faci pariu pe asta!?!?!?!?

Da am!

| Shaoran a răspuns:

Stelele nu au atatia ani. Sau daca da, i-ai numarat tu?

| MoneyMoney a răspuns:

Cine a zis că Universul are 12-13 miliarde de ani!?!?!?

Calculele din 2009 arată că vârsta universului este de 13, 75 ± 0, 17 miliarde de ani [1] [2] [3] [4]. Astrofizicianul George Gamow și studenții săi au ajuns la concluzia că unele elemente chimice din universul de azi provin din primele timpuri ale formării acestuia. Unele radiații, care se presupune că datează din perioada big bang-ului, încă mai circulă prin univers. S-a mai descoperit că cele mai ușoare elemente ca hidrogenul, deuteriul și heliul au fost primele elemente în univers, iar celelalte elemente mai grele s-au format ulterior. Cercetătorii susțin că elementele mai grele decât heliul și mai ușoare decât fierul s-au format în procesul nuclear în stele, iar cele mai grele elemente (mai grele decât fierul) s-au format în urma exploziilor supernovelor.
[modificare]Alte estimări.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmm...dap. Intrebarea ta nu duce nicaieri. De unde stim noi cati "ani" are universul? Cu totii s-au luat dupa varsta celolalte astre, insa nu avem de unde sa stim nimic. Si in plus, ce legatura are universul cu Dumnezeu? Eu sunt foarte credincioasa, dar nu sustin intrutotul ceea ce scrie in biblie. De unde stii tu ca Dumnezeu nu a facut Big Bangul? (desi mie una mi se pare imposibil sa apara totul din nimic, dar in fine). Sper ca te-am ajutat

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

M-am luat eu de Dumnezeu?

| MoneyMoney a răspuns (pentru anonim_4396):

"Răspunsul Este: Folositor"winking aşa cred eu şi aşa te-am votat!

Calculele din 2009 arată că vârsta universului este de 13, 75 ± 0, 17 miliarde de ani [1] [2] [3] [4]. Astrofizicianul George Gamow și studenții săi au ajuns la concluzia că unele elemente chimice din universul de azi provin din primele timpuri ale formării acestuia. Unele radiații, care se presupune că datează din perioada big bang-ului, încă mai circulă prin univers. S-a mai descoperit că cele mai ușoare elemente ca hidrogenul, deuteriul și heliul au fost primele elemente în univers, iar celelalte elemente mai grele s-au format ulterior. Cercetătorii susțin că elementele mai grele decât heliul și mai ușoare decât fierul s-au format în procesul nuclear în stele, iar cele mai grele elemente (mai grele decât fierul) s-au format în urma exploziilor supernovelor.
[modificare]Alte estimări

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Asta dai de inteles prin cuvantul "crestini". Imi cer scuze daca nu la asta te-ai referit, dar asta ai lasat sa se inteleaga.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MoneyMoney):

Mersi happy si eu sunt de acord cu tinewinking

winking Mulţumesc frumos happy! love struck

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Satana a pus stelele la acea distanta, nu ajungi nici unde sunt inchisi la minte rau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie deja mi s-a sters intrebarea va urma banarea Romania e o tara cu persoane bonave de aia suntem de rahat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu si daca ai vedea fosile tot in amicul tau imaginar ai crede

Care "amic imaginar" prietene!? Aşa îţi spuneau înainte să fugi de la Psihiatrie nepoate!?!?!? tongue

| anonim_4396 a răspuns (pentru MoneyMoney):

De ce jignesti?

E crestinnu te-ai prins. Deci e logic ca jigneste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care neadevar?

| Corneliu_Prelly_1989 a răspuns:

Nu stiu cine te-a pacalit ca a participat la onomastica stelelot cand au facut 13.2 miliarde ani, insa zi-mi si mie te rog... cum s-a ajuns la concluzia ca asta e varsta stelelor? avand in vedere ca soarele e o stea (deci si restul stelelor sunt sori) nu ai cum determina varsta lor, decat dupa mii de ani de studiu, ca sa ai timp sa observi cata energie degaja ele in timp ce "ard", cum se 'consuma' intr-un anume timp dat, si sa stii si cum erau la formarea lor, atunci poti face o comparatie si aproxima varsta. si chiar de s-a ocupat cineva mii de ani de aceasta problema, cum a determinat toate lucrurile esentiale? ca doar tehnologia a evoluat in ultimile secole.
nu pot sa pricep cum bagati pe gat orice aberatie ca "lumea are 14 milioane de ani... stele sunt de cateva miliarde. etc"