| Jardelin a întrebat:

Crestinii sunt cel mai persecutat grup religios din lume. Majoritatea persecutiilor se petrec in lumea musulmana. O analiza interesanta a crestinismului este prezentata in articolul de mai jos. Merita citit, macar petru cultura generala.

http://24ph.ro/2015/05/11/crestinismul-cea-mai-persecuta ta-religie/

Iar mai jos este un scurt clip despre atrocitatile din Siria comise impotriva crestinilor. ATENTIE! Imagini dure.

https://www.youtube.com/watch?v=HRVuhQmWLb8&feature=yout u.be

Care ar trebui sa fie atitudinea noastra fata de aceasta situatie? Care ar trebui sa fie atitudinea tarilor occidentale fata de ororile care se petrec in Orient?

De ce credeti ca tarile occidentale reactioneaza atat de slab (aproape de loc!) avand atitudini duplicitare mai mult sau mai putin evidente cand vine vorba despre prigoana crestinilor de catre musulmani?

5 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Victimizare! Victimizare evriuer! rolling eyes Musulmanii omoara nemusulmani (infideli/necredinciosi), simplu. Crestinii sunt nemusulmani, ateii sunt nemusulmani, budistii sunt nemusulmani.

| Jardelin explică (pentru Mădă0611):

Madalina, tu stii ce vorbesti? Cand faptele sunt evidente, statisticile si rapoartele confirma, nu putem lua in deradere o situatie atat de dramatica.

Sant o multime de link-uri pe aceasta tema, eu iti dau doar unul la intamplare:

http://qmagazine.ro/......-din-lume/

| sublime89 a răspuns:

Atitudinea tarilor civilizate in fata oricaror crime sau incalcari ale omului, trebuie sa fie una cat se poate de clara si de directa. Astfel de lucruri nu mai pot fi tolerate, daca ne vrem o specie cat de cat normala. Ce se intampla in tarile musulmane e rezultatul unui fanatism religios dus la extrem. Sunt persecutati nu doar crestinii, dar oricine e de alta religie. Sa nu mai vorbim ca nici musulmanii intre ei nu se inteleg, si se omoara sunnitii cu siitii. Asta e ca si cum se omorau catolicii cu ortodocsii sau protestantii in Europa pe vremuri.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cei mai multi care mor nu sunt crestinii ci șiiți / yazidi dar chiar si suniti pe care iei ii considera impuri, kurzi sunt considerați tradatori pentru ca cer ajutorul Israelului sa isi revendice teritoriul Kurdistanului, mentionez ca acest teritoriu se întinde pe 4 tari :Siria, Irak, Turcia si Iran, ce să le faci la astia unde este religia la putere acolo nu există civilizatie si drepturile omului. Am vazut un reportaj cu o femeie care avea camera ascunsa in geantă ea purta un fel de burka doar ca nu era burka ci ii se vedea ochii si unul dintre paznici i-a zis ca este prea la vedere. Deci tot corpul era acoperit doar ochii descoperiti si cica prea la vedere.Astia aduc istoria sec. VII ''perioada lui Mohamed'' in prezent. daca sunt niste retardati mintal. Nu reacționează nimeni pentru că aici există drepturile omului. Dar ai sa vezi ca peste cativa ani Religia APOCALIPSEI o sa puna stapanire pe intreg globul.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Domnu' sa ii mustre! Acestia sunt ateii si toti cei care nu cred in Hristos, diavoli fara coarne.