| Avalohis a întrebat:

Crestinismul este cea mai raspandita religie din lume,cei mai multi oameni de pe Terra sunt crestini si cred in Iisus Hristos ca fiu al lui Dumnezeu.
Uitati ce scriu cateva articole, reportaje despre acest lucru:

Crestinismul este cea mai raspandita religie din lume, avand o propagare accelerata la nivelul Globului in ultimul secol.

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca in SUA exista cei mai multi crestini din lume, si nu in Europa, asa cum ar fi stat lucrurile mai acum 100 de ani, scrie CNN.


In SUA locuiesc 247 de milioane de crestini, si ca numar de crendiciosi, este urmata de Brazilia si Mexic. Si China inregistreaza un numar foarte mare de crestini, si anume 67 de milioane.

La nivel mondial exista 2, 2 miliarde de crestini, adica o treime din populatia planetei. Jumatate din crestini sunt catolici, 37% sunt protestanti si 12% sunt ortodocsi, iar 1% reprezinta altele precum biserica mormona.

Dar care este cea de-a doua religie ca raspandiere la nivel planetar? Este Islamul cu 1.6 miliarde de credinciosi.


Un al doilea studiu despre acest caz arata:


reştinismul continuă să fie cea mai practicată religie din lume, arată datele PEW. În funcţie de numărul de adepţi, după cele 2, 2 miliarde de creştini, vin musulmanii şi hinduşii. Institutul american de cercetare a studiat distribuţia celor mai importante religii în lume pornind de la musulmanul cu vârsta medie de 23 de ani până la evreul clasic de 36 de ani.

Studiul PEW relevă că 8 din 10 locuitori ai planetei fac parte dintr-un grup religios.Dintre acesştia 2, 2 miliarde sunt creştini, 1, 6 miliarde musulmani, 1 miliard hinduşi, 500 de milioane sunt budhişti şi 14 milioane evrei.Alte 400 de milioane de persoane practică alte religii. De exemplu indienii în America, aborigenii în Australia şi minorităţile chineze.Mai există şi o altă categorie, 16 procente din populaţia planetei, cei care deşi spun că au o comunicare cu divinitatea, nu practică nicio religie.Felul în care sunt distribuite religiile din punct de vedere geografic variază foarte mult.Budiştii, hinduşii şi cei care nu sunt afiliaţi religios locuiesc în regiunea Asia-Pacific. O pondere importantă în zonă, 62 de procente, o au de asemenea musulmanii. Cele mai mari comunităţi sunt în Indonesia, India şi Pakistan.Creştinii sunt cei mai răspândiţi, 24% în Europa, în America Latină şi Caraibe 24% şi Africa sub Sahariană 24%. Cele mai mari comunităţi creştine sunt în Statele Unite, Brazilia şi Mexic.


Ce parere aveti? Si mai adaug ceva:Mantuitorul Iisus Hristos ne-a spus chiar El ca Biserica Crestina nu va muri,nu va disparea NICIODATA!

Hristos este Calea, Adevarul si Viata.Eu ma bucur ca multa lume cunoaste si iubeste Adevarul adica Hristos Dumnezeu.


Voi ce opinie aveti in legatura cu aceste studii?

Răspuns Câştigător
| Exilee a răspuns:

Interesant.
Nici n-am stiut ca cei mai multi crestini se afla-n SUA. ( am putut doar sa-mi dau cu parerea, dar ma bucur ca-n sfarsit am aflat).

7 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Foarte interesant! Nu stiam de ce ma doare in cot. Am aflat acum happy

| danay72 a răspuns:

Multi se declara crestini, dar putini aplica intr-adevar ceea ce ne cere Biblia.Isus a zis:,, multi chemati, putini alesi.''

Răspuns utilizator avertizat
| Nucreeed a răspuns:

Ok...si daca marea parte din populatia planetei crede in asemenea basme...inseamna ca automat este adevarat si d'aia crezi si tu? gandeste ma putin singur si inceteaza sa mai crezi tot ce vezi in carti si ce mai zice nu stiu eu ce "sfant".

| Mădă0611 a răspuns:

Mda...Daca ai sti si de ce crestinismul e cea mai raspandita religie, ar fi bine, dar nu stii. Raspunsul nu e "pentru ca Iisus e calea, adevarul si viata".

| HueyFreeman a răspuns:

CA CRestinismul nu este cea mai raspindita religie, si ca va disparea in decurs a 50-100 de ani.

| Guildo a răspuns:

Esti tare frate, continua sa postezi, mai scapi de plictiseala, dar mai exista si filmele porno si masturbarea.