|

Cu ce suparam pe Dumnezeu ca vopsim oua de Paste sau ca facem bradul de craciun? Pentru noi acestea nu sunt dogme ale bisericii in primul rând iar atâta timp cât nu facem idoli din ele şi nu ne afectează cu nimic închinarea la Dumnezeu unde e păcatul? Pentru noi nu au aceaşi valoare lucrurile acestea in contextul în care le foloseau păgânii.Văd pe aici sau pe diferite bloguri cum mulţi neoprotestanţi ne judecă pe noi. Întradevăr unii ţin sărbătorile într-un mod lumesc,dar voi cine sunteţi să judecaţi? Sunteţi fără de păcat de aveţi atâta îndrăzneală să "aruncaţi" cu pietre în noi? Pastorii voştrii nu vă învaţă că nu doar curvia, beţia, tutunul şi alte păcate pe care porcii nu le fac şi le facem noi oamenii au urmări grave ci şi păcatul acesta spurcat al limbii : al clevetirii şi judecării aproapelui? Pocăinţa nu constă doar în abţinerea de la păcate imorale ci si de la judecarea aproapelui.winking

37 Raportează Evaluează
37 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand voi ne judecati tot timpul si ne numiti sectanti, dar nu-i nimic noi va iubim cu iubirea Domnului Isus.,, 5 De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa;
6 cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7 cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.
8 Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.
9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închişi şi a uitat că a fost curăţat de vechile lui păcate.,,
Deci toate acestea nu au suport biblic.Nu gasim niciunde in Biblie ca ucenicii sau Fecioara Maria ar fi facut asa ceva.Si acestea sunt obiceiuri pagane. http://isus-revine.blogspot.ro/2011/03/obiceiuri-si-ritualuri-pagane.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Buna
sa stii ca nu noi va facem sectanti, voi singuri va faceti. Sectă - este denumirea dată unui grup de persoane ce formează o comunitate religioasă, care s-a separat de biserica oficială. Deci prin aderarrea la o secta devii sectant, nu e un act de judecata sau o jignire e o definiteie
in ceea ce priveste subiectul - pe linu-ul propus de tine se blameaza bradul de craciun ca inchinare la zei si cadourile spre exemplu, atunci poate pacatuim si daca facem un tort de ziua noastra si primim cadouri atunci, acestea sunt obiceiuri umane si un mod de a sarbatori cu familia. La ortodocsi nu in asta sta craciunul, este doar o traditie umana adiacenta Crciunului pentru bucuria oamenilor si in special a copiilor. Dar DA se poate Craciun si fara brad si fara cadouri, sensul religios nu are nimic de suferit. la fel si ouale de Paste, se poate Paste fara cozonac si fara oua rosii; dar atentie nu exista Paste fara Lumina Sfanta care se aprinde singura doar la ortodocsi la Sf Mormant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru das3):

In viata mea Isus este viu in fiecare zi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Vezi, asta e tactica care sunteti invatati sa o aplicati, daca cineva iti raspunde pe o problema la obiect cu argumente, vii cu un raspuns generic eu il iubesc pe Isus (atentie Isus scris asa inseamna magar).
Daca esti intr-o secta Iisus, adevaratul Dumnezeu nu este in viata ta, pentru ca de buna voie te-ai departat de unirea adevarata cu el prin taina Sf Impartasanii. Ai grija pastorii si sectele in general practica o tactica infricosarii si a spalarii creierului. Voi nu mai aveti gandirea libera. ar trebui sa mai cercetezi si sa nu iti pui sufletul in mana lor ( a pastorilor), cerceteaza singura care e calea adevarata si unde este Dumnezeu cel adevarat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru das3):

Draga mea, mai documenteaza-te.Eu ca tine am fost 25 de ani si mi-ar fi foarte usor sa am o credinta de forma, insa tie iti trebuie ceva timp si vointa, lupta cu eul tau ca sa devii ca mine.Credinta trebuie sa se vada prin faptele si actiunile noastre.(Cand te intorci la Dumnezeu cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi.Nu mai fac ceea ce imi place mie ci fac voia lui Dumnezeu, nu mai caut folosul meu ci folosul altuia). Isus este modelul meu de viata, nu lumea cu placerile ei. Daca credinta ta nu te-a schimbat atunci schimb-o tu pe ea.De ce Isus se scrie cu un "i" si nu cu doi de "i"?
Problema scrierii numelui lui ISUS este o problema minora in judecarea spiritualitatii cuiva. Este pur si simplu o problema de redactare. Ortodocsii invoca doua motive pentru care folosesc numele IISUS (cu doi "i").

1. In limba greaca, limba in care s-a scris in original Noul Testament, apare (ca pronuntie fonetica) numele "Iesu Hristu", cu un "u" lung (in Hristu). Numele "Iesu" provine de la ebraicul (ebraica a fost limba originala a Vechiului Testament) "Jehosua", care inseamna "Jahwe (Dumnezeu) este Mântuitor" (Matei 1.21). In ambele cazuri numele incepe cu "Je", care in pronuntia curenta devenea un "i" lung. Motivul pentru care ortodocsii considera necesar ca in româneste sa se scrie IISUS in loc de ISUS ar fi pentru pronuntarea numelui cit mai aproape de forma originala.

2. In vremea lui Isus, numele acesta era foarte obisnuit in Palestina (cum ar fi la noi "Ion"). Teologii ortodocsi au considerat necesar sa foloseasca numele "IISUS" pentru Mântuitorul, pentru a se face distinctie intre IISUS HRISTOS si ceilalti oameni care aveau numele "ISUS". Deci, pentru a sublinia unicitatea lui Hristos.

Motivele acestea reprezinta alegerea pe care au facut-o ortodocsii. Desigur, acestea sunt doar o problema de redactare textuala, fara importanta asupra relatiei oamenilor cu Dumnezeu. Cei care au ales numele "ISUS" nu pot fi considerati incorecti, deoarece vocalele...2007 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Adevarat credinta fara fapte este moarta, insa faptele fara credinta adevara sunt degeaba, sunt pentru viata aceasta dar nu sunt mantuitoare.
Faptele mele nu le poti judeca pentru ca nu le cunosti, de aceea fraza ta -Daca credinta ta nu te-a schimbat atunci schimb-o tu pe ea - nu este decat prozelitism de cea mai joasa speta.
Modul de scriere Iisus nu este intr-adevar o problema dogmatica atat de presanta fata de restul aspectelor puse de mine in mesaj (cu toate ca tu ai dedicat 75% din raspuns ei, probabil fiind singura la care ai avut un raspuns invatat inainte de la pastori). L-am amintit pentru ca totusi mi se apare amuzant faptul ca voi il apelati pe cel pe care il numiti dumnezeu cu apelativul magar

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru das3):

Stii e greu sa zici "biserica oficiala" la cultul ortodox ( e un cult nu e biserica, biserica e doar una : Cea a Domnului Isus, nu are denumirea de Ortodoxa, Catolica, Penticostala, etc ) cand numarul neoprotestantilor intrece cu mult numarul ortodocsilor. Bucuriile astea, cum le numesti tu, nu ne apropie de Dumnezeu, care ar trebui sa fie cinstit in zilele noastre de sarbatoare. Dimpotriva oamenii ajung sa nu mai stie ce sarbatorim ( nu cred ca este necesar sa pun si o gramada de dovezi video). Nu exista lumina sfanta. In Biblie, Domnul Isus Hristos spune ca noi ar trebui sa fim lumina. Punct.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

Da este o singura biserica cea adevarata, biserica lui Iisus Hristos, intemeiata de El, continuata de sfintii Apostoli si cu continuitate apostolica pana astazi - Biserica Ortodoxa. Faptul ca nmarul celor care au aderat la diverse secte e mai mare decat a ortodocsilor nu constitue o dovada. fiecare secta are oricum ideii proprii diferite mai mult sau mai putin de alte secte, ei nu cred acelasi lucru. Sigur ca exista Lumina Sfanta, iar daca crezi ca asta te va convinge care este adevarul mergi si vezi cu ochii tai nu din vorbe. Ce legatura are fraza ca noi ar trebui sa fim lumina cu lumina de pasti?
In toate lucruri trebuie sa existe dreapta socoteala, e adevarat ca bucuriile omenesti nu trebuie sa umbreasca bucuriaduhovniceasca a Craciunului sau a Invierii, dar nici acestea nu trebuie transformate in zi de doliu. Sa ne amintim ca Mantuitorul consimte aceste bucurii lumesti, normale dar in limite corecte prin nunta de la Galilea unde face si prima minune (e din biblie, stiu ca voua asa va place doar din biblie, macar de ati citi biblia originala si nu cele modificate)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In biblie nu scrie nimic despre cosul cu oua, aceasta este doar o povestioara facuta cel mai probabil pentru copii. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e vorba ca este gresita sa vopsesti oua sau sa faci brad. Ideea e motivul cu care le faci.
E ok sa le faci, dar nu e corect sa zici ca acestea au baza biblica si ca toti crestinii adevarati ar trebui sa le faca.
Sunt niste traditii si obiceiuri si ar trebui tratate ca atare. Dar daca tu faci brad o singura data pe an, in aspropierea craciunului inseamna ca le faci exclusiv pentru aceasta sarbatoare. Desi in realitate nasterea lui Isus cu bradul de carciun nu are nici cea mai mica legatura. Asta e singura greseala.
Analog si pentru ouale de Paste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Chiar daca aceste lucruri le faceau paganii pentru nu stiu ce zeu.Eu cand vopsesc oua sau fac brad nu o fac pentru nici un zeu.Deci nu o fac cu ideea de a ma inchina la un dumnezeu strain.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Asa este, dar ce spune d-zeu despre traditii? Si oare, este corect sa tinem aceste obiceiuri, mai ales cand stim ce origine au ele?
Daca iti place sa impodobesti bradul, fa-o! Dar nu in zilele in care oamenii o fac cu gandul la craciu, pentru ca intre craciun si brad nu este nicio legatura. Nu ar trebui sa amestecam traditia cu credinta, nu?
De ce nu faci bradul in iunie, iar ouale sa le vopsesti in noiembrie? De ce tocmai cand oamenii ( precum si paganii) le fac cu gandul la sarbatorile crestine? E corect asa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Pai cu ce amesteci traditia cu credinta.Impodobesti un brad de sarbatori si atat.Nu cu gandul ca as venera un zeu sau mai stiu eu ce. Daca paganii fac si ei tot atunci este treaba lor.Eu nu fac asta din punct de vedere pagan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Poate ca nu aceasta este intentia ta, dar atunci cand faci un obicei exact in ziua si cu ocazia cu care il faceau paganii...
Nu eu amestec traditia cu credinta, tocmai din acest motiv intreb de ce sa facem brad de craciun, cand craciunul inseamna cu totul si cu totul altceva. Dumnezeu nu critica respectarea traditiilor si a obiceiurilor care isi aveau baza pagana?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Legat de intrebarea ta, nu stiu daca e ok sa asociez asa ceva dar in fine.In templu exista in Sfanta Sfintelor acei heruvimi daca ai citit de ei in biblie.Ei bine cand Iisus a venit la Templu a scos fara pe cei ce vindeau in Templu si nu statuile heruvimilor. Daca stam sa ne gandim bine si paganii au statui cu toate ca la noi intelesul este cu totul altulwinking in orice caz, cum spuneam am sa caut un duhovnic iscusit cu care sa discut amanuntul asta pentru ca sincer nu am cercetat aceste obiceiuri insa eu nu am gasit in biblie despre ceea ce intrebi tu. Poatetu ai gasit si ma lamuresti. Oricum eu am s aintreb si am sa vad ce raspuns primesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Da, am citit despre heruvimi. De acord, si paganii au statui, dar eu nu am zis ca este ok sa avem statuiile astea. Consider ca ele sunt "chipuri cioplite", iar dumnezeu ne-a spus destul de clar sa nu ne inchinam lor. Nu?
Ce anume nu ai gasit in biblie din ce am zis eu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Despre critica lui Dumnezeu asupra acestor obiceiuri daca noi nu le tinem in esenta lor.Acei heruvimi sunt din porunca lui Dumnezeu acolo.Ca si in legatura cu Icoana.In Icoana este reprezentat Mantuitorul Hristos. Evident nu te inchini materiei : lemnului si vopselei ci persoanei care este in ea si in care crezi ca exista.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Si icoana facatoare de minuni? ti se pare ok sa credem ca icoana, repet icoana ( nu cine este reprezentat pe ea) face minuni? unii zic ca ea plange, altii ca rade...etc. Pentru ca oamenii si preotii asta sustin.
De ce merg oamenii in pelerinaj, uneori la distante foarte mari doar pentru a se inchina in anumite locuri sfinte sau anumitor icoane? Daca pun pret pe reprezentatie si nu pe icoana in sine, de ce nu se pot inchina doar la o simpla iconita? De ce isi mai cheltuie banii si isi mai pierd timpul pentru a merge sa se inchine la aceste icoane?
Poate ca tu ai o conceptie corecta vizavi de icoane, dar majoritatea oamenilor se inchina icoanei insasi si le considera sfinte. Tie ti se pare ca e corect fata de dumnezeu si ca porunca " sa nu iti faci chip cioplit" este respectata? si e foarte interesant ca porunca zice "Sa nu iti faci " nu doar "sa nu te inchini". Asta inseamna ca acele icoane nici macar nu ar trebui sa existe printre crestini. Altfel, tu cum explici porunca aceasta?

"Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul..."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Ce mi-ai scris tu intre ghilimele nu se afla in porunca a doua. Porunca a doua spune asa "Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor. " Si acum am sa iti explic.Ai o icoana a Mantuitorului.Tu ca si crestin nu te inchini lemnului si nici vopselei.Crezi cu adevarat ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu si celui din imagine te inchini.Cinstirea merge la cel din imagine care intr-adevar exista.Nu ne inchinam sub nici o forma la faptul cat de frumos este sau nu pictat, la vopsele sau le lemn. Intelegi? Daca nu ai inteles iti mai explic odata.


Cu privire la Icoanele facatoare de minuni nu stiu cine ti-a spus tie ca noi credem ca icoana (lemnu si vopseaua in sine) face minunea si nu Maica Domnului sau sfantul.Noi asa credem ca Sfantul reprezentat face minunea si nu materia aceasta stricacioasa cu care este reprezentat (lemnul si vopseaua). Cine crede in materia din care au fost facute si nu in persoana din Icoana care cu adevarat exista atunci acela cu adevarat cade intr-o extrema necrestina si face idolatrie. Daca nu m-ai inteles din ce ti-am explicat, te rog sa imi redai textul si itimai explic. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Inteleg ce vrei tu sa zici, nu e chiar asa grea limba romana :p
Referitor la ce am scris eu in ghilimele, tot aceeasi idee este. Era un copy paste, nu am scris motamo din biblia mea. :)
Iar porunca spune, cum am mai zis, "sa nu iti faci chip cioplit". Icoanele facute de noi nu sunt un chip cioplit? Indiferent daca atunci cand te inhini te gandesti la icoana in sine sau la cel reperzentat... ideea este ca acea icoana este un chip cioplit, care potrivit poruncii nu ar trebui sa existe. Nu asa zice porunca, nici sa nu ne facem chip cioplit?

Acum iti dau doar cateva exemple, dar daca il vei intreba pe preot va sustine si el aceasta idee :
"două icoane au plîns cu lacrimi adevărate"
'Şiroaiele de lacrimi ale Mîntuitorului s-au transformat în lacrimi de mir."
'lacrimile sînt de apă, sînge sau mir."
Tu crezi ca e vreo minune a lui d-zeu, sau ce parere ai tu despre aceste "icoane facatoare de minuni"? Pana si numele lor spun ca icoana este facatoare de minuni. Ti se pare corect ca niste icoane pictate de oameni au primit denumirea de "facatoare de minuni"? Acele bucati de lemn fac minuni?

Eu inteleg ce zici tu, ca tu nu te inchini la icoana insasi, sau ca minunile nu sunt facute de icoanele in sine... dar oamenii asta sustin. Si eu sunt ortodoxa, am mers zi de zi la biserica destui ani... deci stiu ce sustin preotii ortodocsi. Doar ca nu mi se pare nici corect si nici macar logic. Nu?

iti las si linkul de unde am copiat acele citate, in caz ca nu ma crezi: http://www.monitorulexpres.ro/? mod=monitorulexpres&p=Religie&a=citeste&s_id=100693 :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Pai daca ei sustin treaba asta este problema lor.Ei insisi vor raspunde inaintea lui Dumnezeu.In orice caz Dumnezeu poate face minuni si prin niste obiecte, caci doar spune si in biblie ca tot ce este cu neputinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu.Dar daca oamenii cinstesc lemnul in sine, intr-adevar este pacat.Cu privirea la Sfanta Cruce, lemnul adevarat care se spune ca mai exista inca acela evident merita cinstire deoarece Hristos s-a rastignit pe el. Evident nu cinstim lemnul in sine ci semnul si puterea care se afla in acest lemn.Pentru ca acest semn are biruinta asupra puterilor intunericului. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Asa e. Si ti-am spus, apreciez faptul ca tu ai gandirea aceasta. happy
Dar porunca " nu va faceti...", tot ramane valabila. Deci este gresit si sa ne facem chipuri cioplite, nu doar sa ne inchinam la ele. Nu asa zice porunca?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru DeliaDaniela):

Da este gresit sa ne facem chipuri cioplite.Insa atata timp cum am specificat si mai sus ca daca nu ne inchinam lemnmului in sine, atunci icoana nu mai este chip cioplit pentru ca cinstirea merge la cel ce este reprezentat in ea si stim ca exista si nu la materie happy. Daca doresti sa mai purtam mai departe si alte discutii de genul asta imi poti lasa o adresa de email si ne trimitem mail.Ce spui? eu zic ca este mai bine asa. Daca vrei asa, lasa-mi adresa ta de mail intr-un mesaj privat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

laughing Ce imi place cand se cearta lumea pe judecat, dar si acea lume care acum e victima judeca pe altii, cei judecati acum o sa inceapa iar sa judece.

Mi-e lene sa ies, imi cumperi o punga cu popcorn? puppy dog eyes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bradul de Crăciun, a fost promovat intens în mediul neo-protestant, prin reclame la CocaCola.

Nu există sărbătoare de Crăciun să nu aud colinde-carrols, despre clopoței- bells, pomul de crăciun- christmas tree și multe alte însemne "păgâne", interpretate chiar de artiști neo-protestanți sau filme americănești din care clișeul pomului de Crăciun e nelipsit.
Doi la mână până să cadă din ortodoxie majortiatea "criticilor" împodobeau bradul, dar acum ne reproșează nouă asta.
De ce încondeierea ouălor de Paști sau împodobirea bradului de Crăciun nu
pot fi privite ca simple ACTIVITĂȚI ARTISTITICE ȘI DE DIVERTISMENT?
De ce trebuie mereu căutată o simoblistică tâmpită chiar și atunci când nu e cazul, întrucât noi nu ne închinăm la Brad sau alte lucruri de genul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Cam aşa ceva am spus şi eu domnule sitărescu uneia de pe aici! La mine în casă părinţii fac brad de Crăciun şi ouă roşii de Paşte dar nu i-am auzit niciodată să se închine la ele şi să facă din ele obiecte de ritual. Ai mei se roagă la Hristos Domnul, la Preasfânta Maria, nu la nişte idoli sau dumnezei păgâni.

Ca să nu mai spunem că obiceiul pomului a fost introdus destul de recent din apus de către cei care acum arată cu degetul! Uită-te la americani ce pom imens fac la New York în fiecare an şi câtă importanţă îi acordă! Uităt-te ce târguri se fac de Crăciun în Occident, ce brazi, ce Moş Crăciuni, reni, scrisori, cadouri, filme, spectacole, etc., etc. Si acum ei vin şi ne critică pe noi! Câtă făţărnicie din partea lor! În biserica ortodoxă acest obicei nu exista în urmă cu 100 de ani. Iar dacă el a fost acceptat ca divertisment, nu înseamnă ca a schimbat ceva în credinţa oamenilor. Şi de atunci, de ce există aceste acuze din partea unora care pretind că nu au nicio legătură cu aceste obiceiuri inventate chiar de ei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Domnule în goana după enoriași, lupta se transformă într-o cloacă politică în care IGNORANȚA, NECUNOAȘTEREA, INCULTURA și eventualele supărări pe care oamenii le-au experimentat într-un conflict izolat cu Biserica Ortodoxă sunt speculate la maxim.

Spune-i unei bătrâne despre păcat și asociază păcatul cu ortodoxia și e de ajuns să sperii o femeie mai slabă cu îngerul care n-a ieșit în lumea asta.

Vă mai dau un exemplu căsătoria în vremea romanilor avea o însemnătate păgână cu ritualuri către zei, o cu totul altă însemnătate capătă căsătoria după răstignirea lui Hristos.

Dacă ar fi să ne luăm după unele discursuri sectare ce ar trebui să desființăm căsătoria pentru că undeva prin anul 2000 înainte de Hristos ea reprezenta altceva?

Un alt exemplu, să zicem că am copil și el aude la școală că vine moșul, ce să fac să nu-i cumpăr nimic rănind bietul suflet cu o explicație retardă de genul Bradul și cadourile de Crăciun sunt păcate?

Să știți că protestanții occidentali sunt mult mai relaxați, în Olanda biserici întregi au ajuns să fie muzee sau să se închidă pentru că nu mai au enoriași.

În America de Nord nu va veni nimeni cu argumente retarde și ipocrite de genul

Vai, cât de mari sunt catedralele ortodocșilor și ce furturi fac ortodocșii, pentru că protestanții au Biserici uriașe cu zeci de mii de locuri :

http://www.turnbacktogod.com/10-biggest-churches-in-united-states/

Noi uităm ceva România este o țară săracă proaspăt ieșită din tranziția comunistă, orice ipocrit care va juca rolul unui om virtuos prefăcut că umblă în sac are șanse mari să câștige adepți din rândul populației sărăcite care, genetic, urăște bogăția.

Predicatorii de aici sunt instruiți să speculeze lipsurile sociale ademenindu-i pe oameni cu ajutoare și cu povești rupte din context pentru a face aderenți.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Adevarat grăieşti! Eu aş caracteriza în două cuvinte fenomenul neo: ipocrizie şi manipulare! Din păcate ei sunt maeştri ai manipulării, ai oratoriei şi convingerii. O mulţime de români cad în plasă, şi după ce pleacă din ortodoxie devin cei mai aprigi acuzatori şi sabotori ai acesteia. Cum bine spunea cineva, "aruncă cu pietre în familia pe care au părăsit-o".

Link-ul cu bisericile americane m-a lasat mască! Am să-l ţin minte!

O seară liniştită!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Să știi că mulți dintre ei s-au aflat la un moment dat într-o etapă grea a vieții depresie, tentative de suicid și pentru că nu au reușit să găsească înțelegere la preotul local sau pentru că s-au smintit de scăderile lui omenești, au ajuns să caute ajutor în altă parte.

N-aș vrea să-i judec nici pe preoți, nici pe ei.

Eu nu vreau să-i corectez decât pe cei care exagerează, credința e o parte din sufletul omului, de accea nu accept să-mi fie călcată în picioare, și sper să nu o calc nici eu pe a altuia.

"Din păcate ei sunt maeştri ai manipulării"

Din păcate ei au introdus tehnicile de convingere de marketing în religie.

Știi tu procedeele alea în care trebuie să-i convingi pe oameni să-ți cumpere produsul și pentru asta oferi promoții - Biblii gratis cu note de subsol în care e interpretarea versetelor conform doctrinei oficiale a cultului, tabere la jumătate de preț în care copii urmăresc filmele și ascultă interpretările de care se folosește cultul.
Chiar nu contează dacă au rămas cu ceva copii important e că ei s-au atașat emoțional de grup și pe partea aceasta emoțională în mintea lor vor asimila amintirile și felul minunat în care s-au simțit în tabără cu cultul respectiv și astfel semințele cultului va pătrunde în sufletul lor mai ușor.

Cursuri de engleză gratis în care copii studiază texte biblice în engleză cu mesajele cultului respectiv.

Am auzit de bătrâni care au trecut la alt cult pentru promisiunea unor medicamente care nu se găsesc decât în Vest.

La sărăcia din RO astfel de practici se pliază perfect pe starea socială a națiunii.

În principal ar fi cam 4 motive pentru care majoritatea trec
-atașamentul emoțional față de o mână de ajutor întinsă într-un moment greu al vieții,
-ispita aceasta că tu ca om reprezinți ceva mare și ca atare credința poți s-o încerci numai prin rațiunea proprie și prin interpretarea...2004 - 2230 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Domnule, ca s-o lămurim și cu închinarea la Maica Domnului și icoane.

Porunca a2-a, începe cu : "să nu-ți faci" deci, simpla confecționare, plasează persoana în cauză, în vinovăție.

Ca atare, chiar și protestanții care imprimă, dețin sau răspândesc broșuri sau biblii ilustrate cu "chipuri pictate" păcătuiesc conform poruncii, asemenea celor care se închină, întrucât, închinarea, e doar componenta finală a poruncii.

Cu atât mai mult, cei care, recunosc Sfânta Scriptură ca unică autoritate, alăturarea unor imagini împreună cu textul sfânt îi face și pe ei autori de "chipuri cioplite" dacă e să interpretăm, cu ochelari de cal, STRICT AD-LITERAM cum le place lor.

În privința reprezentărilor, avem dovezi chiar de la primii creștini, urmașii direcți ai apostolilor, care în Biblie sunt numiți Sfinții lui Dumnezeu.

Iată niște picturi murale, rămase din catacombele în care obișnuiau să se retragă de prigonitori :

Maica Domnului Roma și Pictură din Mănăstire Bizantină ambele de secol 2

http://en.wikipedia.org/wiki/Catacomb_of_Priscilla

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Virgin_Mary.jpg

+ privește poza Good Shepherd fresco- Blândul Păstor

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_catacombs

E limpede că dacă, primii creștini oficiau slujbe în prezența imaginilor care reprezentau persoane sfinte nu considerau asta un păcat, ba chiar aveau cultul sfinților, pe care-i îngropau cu mare evalvie în catacombe, noi cu atât mai mult nu păcătuim.

Vă dați seama ce blasfemie fac cei care asociază chipul Mântuitorului cu un idol sau cei care hulesc Vasele Duhului Sfânt- Sfinții Mucenici și Mărturisitori.

Sau cei care neagă puritatea Maicii Domnului, de parcă ceva Sfânt se putea naște din ceva spurcat.

Motivul pentru care nu regăsim picturi din sec I este pentru că inițial, propovăduirea, s-a făcut în mișcare, la suprafață, când prigoanele Imperiale nu...2004 - 2206 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am auzit niste chestii de genu adica cine e Mos Craciun nu e in biblie nu e din religia crestina si cica craciunul ar fi o sarbatoare satanista.Acum eu chiar nu stiu ce sa zic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bradul = pomul cunoasterii. Globul = merele, fructul oprit. Beteala = sarpele. Asta presupune ritualul pagan.
Acesti sectanti nu judeca CREDINTA ci DOCTRINA, DOGMELE RELIGIOASE.Eu sunt sectanta si incerc sa explic faptul ca nu ai nevoie de icoane, de moaste sau alte lucruri 'sfinte' pentru a-ti iubi aproapele si a-L iubi pe Isus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ArinaRya):

Bradul si vopsitul oualor nu este o dogma.Si nu se face in ideea de a ne inchina unui Dumnezeu strain.Am mai spus odata si vad ca va mai trebuii sa mai spun : Daca nu stiti ce e aia ortodoxie si cu ce se mananca, stati in banca voastra.Scoateti unii niste absurditati iesite din comun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

16 ani am stat in biserica ortodoxa, din fericire am deschis ochii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

As vrea doar sa precizez ca (deocamdata) eu sunt ortodoxa, deci sa nu crezi ca vorbesc in necunostinta de cauza. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ArinaRya):

Eu cred ca tu nu i-ai avut niciodata.In primul rand cantarile din Biserica sunt rugaciuni cantate.Voi ati inventat muzica lumeasca cu Iisus in ea.Asta duce cu gandul la Dumnezeu? Asa se inchinau oare primii crestini. oh go on Sectele nu sunt fondate de apostoli ci de oameni care au sucit intelesul Bibliei in multe privinte.Treaba ta.Vei vedea la judecata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Uoau ce le mai ai tu cu judecatalaughing poate vei vedea tu amice, nu eu. Oricum cred ca toti vom avea ceva de vazut nepacatosule.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează