Nu se spala, se injecteaza in corp formol pentru a nu incepe sa putrezeasca atat de repede.
Sa imbalsameaza pentru ca descopunearea sa fie mai lenta si mirosul sa nu fie prea puternic
Îl îmbălsămează să nu emane mirosuri și îl cosmetizează să nu arate urat. Nu știu dacă ai văzut, dar la o femeie i s-au ridicat măinile din cauză că nu a fost îmbălsămata cum trebuie și a intrat în stare de putrefacție. Şi se îmbălsămează cu diferite chimicale pentru că nu se mai folosește sare ca pe timpul faraonilor. O seară faină să ai.
Pai e un obicei din cele mai vechi timpuri originar din Egipt care se practica si in ziua de astazi pentru ca omul odata decedat incepe sa emane mirosuri neplacute si rudele in spala cu glicerina, alcool etilic si mai multe.Cand sunt acele zile inainte de inmormantare cand se viziteaza observi ca nu miroase urat.Asta e datorita acestui obicei si ale produselor.Nu cred ca ar fi prea placut ca sa intri in casa si sa ti vina mirosul.
Sper ca te am ajutat.
Primesc funda?
Raspunsuri total gresite. Nu se spala mortul cu solutii frumos mirositoare ci se injecteaza in mort o solutie cum ar fi formolul care impiedica descompunerea. Se „imbalsama „pe timpuir dar si acum dar nimeni nu tie cum s ce fel. Mortii, in perioada verii cand e temperatur ridicata si risca sa miroasa e masa ana la inmormantare, se asa zis imbalsameaza, adica chemi doctorul cu solutia care o stie el si o injecteaza in burta si diferite parti ale corpului, pentru c mortul sa nu mai amaneze acel miros urat.
A imbalsama este a spala.
de ce? se imbalsameaza deoarece un om cand decedeaza incepe sa aiba un miros de putred si nu trebuie sa miroasa asa.
Pentru îmbălsămare se folosesc formolul, alcoolul etilic, glicerina, unele săruri de sodiu şi potasiu etc