| Ematei a întrebat:

Cum ar arăta o societate fără biserică?

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pai vezi tari unde sunt mai multi atei vs tari ca Romania unde 99% din populatie este crestina

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Importance_of_religion_by_country

| FreddieM a răspuns (pentru RAY):

Precum ai ilustrat draga Ray, tarile cu cei mai multi atei sunt si tarile cele mai dezvoltate, in concluzie nu pierd vremea cu prostii.

| RAY a răspuns (pentru FreddieM):

Nu sunt prosti și ignoranți e altceva

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

99 % din populație e creștină? Când? La Crăciun, Paște și Rusalii? La botez, nuntă și înmormântare?

| Mateeo a răspuns (pentru RAY):

Ce 99% crestina? Si eu is 99% din SUA, 0.5% din Mongolia, 0.25 din Franta, 0.05 % din Elvetia, 0.2% din Romania si 0.05% Italian. Ma crezi? Nu, pentru ca nu sunt. Pot sa zic ce vreau, chiar daca nu e adevarat. Multi se numesc crestini, putini sunt. Daca tu prin crestini intelegi ca se duc la Biserica o data la Pasti, la Craciun, de Rusalii, de Sfanta Parascheva, la un botez si la o nunta, pai asa cred ca 99% din glob ii crestina.

| RAY a răspuns (pentru sadrian46):

In recensamant

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Recensământ, care se bazează pe ce declară cel intervievat. Care se declară creștin, sperând că o să fie îngropat cu popă.

| Mateeo a răspuns (pentru RAY):

La un recensamant tot de oameni depinzi. De exemplu poate sa iti spuna ca e musulmam si de fapt e ateu...

| RAY a răspuns (pentru Mateeo):

Sau poate e extraterestru in corp de om care se da crestin

| Mateeo a răspuns (pentru RAY):

Foarte fain răspunsul... Nota 10

| RAY a răspuns (pentru Mateeo):

Si raportarea ta la admin

| RAY a răspuns:

Irinel15123532 omule de ce nu scrii ca stai intr o societate unde 99% sunt crestini, de ce iar faci manipulare si minciuni

| Celcestietot a răspuns:

Deja trăiești într-o lume fara biserica. Cei drept, mai sunt în acea lume câțiva credincioși.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

N-am înțeles, fara clădiri sau fara enoriași?
Clădirile nu au nici o valoare si nu ele reprezintă biserica.Biserica este acel grup de credincioși care se întâlnesc in acele clădiri numite si case de rugăciune.
In cazul crestinilor deci a celor care cred in Isus biserica reprezintă totalitatea creștinilor din întreaga lume, care formează trupul lui Isus pe pământ.Dat fiind faptul ca numai Dumnezeu cunoaște pe cei ce sunt ai Lui, noi nu putem ști cați din ei fac parte dintr-o anumită societate.Adevărul este ca fiind in zilele de sfârșit a istoriei pământului, Isus in urma cu doua mii de ani se întreba retoric daca va găsi credință pe pământ la revenirea Lui.Așa ca statisticele nu sunt reale, daca ar fi reale atunci ar exista liniște si pace pe pământ.Dar așa daca s-ar face statistici cu religia celor care sunt in închisori ar însemna același procent de 99% creștini, după gratii.

| FreddieM a răspuns:

Onesta

| Irinel15123532 a răspuns:

Sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu curvesti, sa nu minti, sa nu injuri, sa iti iubesti si cinstesti parintii, iarta-ti aproapele, slujeste-ti aproapele, nu pofti nimic din ce are altul, nici nevasta nici averea lui. Sa nu fii cu viclesug fata de fratele tau, sa iti iubesti aproapele, sa iertati pe toti oamenii asa cum v-a iertat si pe voi Dumnezeu prin moartea Lui Hristos. Sa ajuti pe cei saraci si bolnavi, sa ai grija si sa oferi dragoste orfanului si vaduvei. Elimina-le pe toate, ce va iesi?
Lumea nu intelege ca societatea in care traim, arata asa, tocmai pentru ca aceste principii, nu sunt respectate. Vrei sa vezi o socieate fara Hristos? Nu trebuie sa iti imaginezi nimic, uita-te pe fereastra, si o vei vedea, uita-te in parlament, uita-te la televizor pe un post pe care tu il crezi serios, ori pe tot parcursul programului, ori in cateva secvente, nu se poate sa nu para o femeie aproape goala, sexualitatea vinde, se face totul pentru bani, pe om nu-l mai intereseaza nimic, decat banii, faima, prestigiul, mandria, nu ne dam seama ca ne distrugem propria planeta, prin ''evolutia'' noastra. In loc sa dam 500 de miliarde de dolari pe an, pentru a cerceta sa gasim o alta planeta de locuit, pentru ca asta moare, noi o omoram incet prin ''progresul'' nostru. Cum ar fi daca acei bani s-ar investi in vindecarea planetei despre care stim sigur ca poate sustine viata? Crestem in cunoastere, dar scadem in inteligenta. O societate fara Dumnezeu si principiile Lui morale, este o societate moarta.

| Panamax a răspuns (pentru Irinel15123532):

Asa zisele legi ale lui Dumnezeu au fost preluate de la Egipteni din codul lui Hammurabi.
Nu este nevoie de o carte ca sa stim ce este bine si ce este rau.
Zeul vostru era destul de inapoiat daca a sustinut sclavia, violul, uciderea inamicului, salvand doar fecioarele pentru delectarea soldatilor.

| suntserios a răspuns (pentru Irinel15123532):

Sa stii ca sunt omanei care au principii morale si fara sa le fie frica de un batranel pe un nor. Si sunt principii morale mult mai bine inradacinate nu ca cele pe care le respecta credinciosii DOAR DE FRICA

| Ematei explică (pentru suntserios):

Eu sunt creștin. Respect (cât de bine posibil) legea creștină - pentru că, în urma analizării logice a ceea ce-mi cere Dumnezeu în Decalog, atât eu cât și cercul meu social, ducem o viață care are sens. Pentru mine asta înseamnă viață împlinită: fără mustrări de conștiință și- n deplină libertare. Ce-aș putea dori mai mult?

| suntserios a răspuns (pentru Ematei):

Spre exemplu sa nu te lauzi asa mult cu o religie in numele careia au fost omorati multi oameni in timpul cruciadelor sau a inchizitie. Numa zic

| Daniel323 a răspuns:

Societatea este formata din oameni.
Deci cum ar arata indoctrinatii fara biserica?
La fel.

Întrebări similare