| Mirunikuuu a întrebat:

Cum credeți că ar fi prietenia după voia lui Dumnezeu? Și nu, nu întreb de o fată și un băiat, ci de... doi prieteni.
Dacă vi s-ar pune întrebarea : cum este prietenia după voia lui Dumnezeu, ce i-ați răspunde? De ce?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Sper sa te ajute aceste idei.
Scripturile conţin multe exemple de persoane care au primit binecuvântări pentru că au legat prietenii sănătoase. Poţi citi despre prietenia dintre Naomi şi nora ei Rut, dintre cei trei tineri evrei care au legat o prietenie strânsă în Babilon şi dintre Pavel şi Timotei (Rut 1:16; Daniel 3:17, 18; 1 Corinteni 4:17; Filipeni 2:20–22). Să ne îndreptăm însă atenţia asupra unui alt exemplu remarcabil: prietenia dintre David şi Ionatan.
Potrivit Bibliei, după ce David l-a omorât pe Goliat, „sufletul lui Ionatan s-a alipit de sufletul lui David şi Ionatan a început să-l iubească la fel ca pe sufletul lui" (1 Samuel 18:1). Acesta a fost începutul unei prietenii statornice care, în pofida considerabilei diferenţe de vârstă dintre cei doi, a durat până la moartea lui Ionatan pe câmpul de luptă (2 Samuel 1:26). Ce a stat la baza legăturii puternice dintre aceşti doi prieteni?
Legătura dintre David şi Ionatan avea la bază iubirea pentru Dumnezeu şi dorinţa puternică de a-i rămâne fideli. Ei erau uniţi în sens spiritual. Fiecare manifesta calităţi care îl făceau plăcut în ochii celuilalt. Ionatan a fost fără îndoială impresionat de curajul şi de zelul tânărului care apăra neînfricat numele lui Iehova. La rândul lui, David l-a respectat pe bărbatul mai în vârstă care susţinea cu loialitate lucrurile stabilite de Iehova şi care dovedea altruism, căutând mai degrabă binele lui David, decât binele său. De exemplu, să remarcăm ce s-a întâmplat într-un moment de răscruce din viaţa lui David, pe vremea când acesta era fugar şi locuia în pustiu ca să scape de furia tatălui lui Ionatan, răul rege Saul. Dovedind o remarcabilă loialitate, Ionatan a luat iniţiativa şi „s-a dus la David. . . , ca să-i întărească încrederea în Dumnezeu" (1 Samuel 23:16). Imaginează-ţi ce trebuie să fi simţit David când prietenul său drag a venit la el pentru a-i oferi sprijin afectiv şi pentru a-l încuraja!
Ce învăţăm din exemplul lui Ionatan şi al lui David? În primul rând, înţelegem că ceea ce contează cel mai mult într-o prietenie sunt valorile spirituale comune. Când ne apropiem de cei ce au aceleaşi convingeri şi valori morale ca ale noastre, precum şi dorinţa de a-i rămâne fideli lui Dumnezeu, putem avea un schimb de idei, de sentimente şi de experienţe care ne încurajează şi ne întăresc (Romani 1:11, 12). Astfel de prieteni cu preocupări spirituale găsim printre cei uniţi cu noi în închinare

| lpavel a răspuns (pentru danay72):

In Biblie NU se mentioneaza de iehova sau ca asa-l cheama pe D-zeu! big grin Cand este intrebat cum sa fie numit, El spune : Eu sunt cel care sunt!
Vezi vechiul Tesament! Nu stiu de unde ati scos voi acest nume... laughing)))

| danay72 a răspuns (pentru lpavel):

Analizeaza putin mai atent Biblia si istoria poporului evreu si vei vedea ca asa il cheama. Daca nu, poti sa intrebi un preot, care e sincer, si vei vedea ca spune ca il cheama Iehova sau Iahve.

15 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Un prieten adevarat este mai rar ca aurul din Ofir.

| lpavel a răspuns:

Dupa voia Lui ar trebui sa fi prieten cu toata lumea!
Cum ar trebui sa te comporti cu un prieten? Cum te comporti cu un frate pe care-l iubesti si-l respecti mult!

| martzian a răspuns:

"Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi în nenorocire ajunge ca un frate." (Proverbe 17:17)

| MskDesign a răspuns:

Dupa voia unui prsonaj inexistent, in acest caz un personaj din Biblie, nu exista nimic, decat povesti.

| lpavel a răspuns (pentru MskDesign):

Iar daca-s povesti, ce te mai bagi in seama? Pastreaza-ti parerea in alta parte aici NU te crede nimeni, in caz ca NU ai observat... laughing)

| MskDesign a răspuns (pentru lpavel):

" laughing "
Este un ras ca sa nu plangi.
"Iar daca-s povesti, ce te mai bagi in seama?" imi zice ca iti este frica de adevar si nu iti aperi convingerile false pe care le ai.

| Croampa a răspuns:

Serios, cum de te preocupa religia acum? laughing

| Mirunikuuu explică (pentru Croampa):

Nu. Mă preocupă cei 10 lei pe care m-i i-o dat frati-miu să-i fac referatul la religie laughing)) Și de când te preocupă pe tine ce mă preocupă pe mine? Nesimțitule! Ai fost cu Mădă în pădure fără mine. Și să nu mai spunem pe unde ați ajuns...

| Croampa a răspuns (pentru Mirunikuuu):

Da' de unde sa stiu eu ca ajungem acolo? thinking
A fost ceva gen: Ia o casa, hai pana acolo sa vedem ce gasim! laughing

| iurii75 a răspuns:

Este spre folosul tău și te ocrotește de pericole.
http://o53xo.nj3s433sm4.cmle.ru/......-adevarat/

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Destul de cruda si primitiva. pai uite si tu ce traznai are in cap. dumnezeu zice: "Daca un om merge cu o femeie maritata, daca merge cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea sa fie pedepsiti cu moartea." alte indemnari la crima din biblie le poti vedea aici http://alturl.com/sgkid deschide chiar biblia din casa si verifica faptul ca nu spun minciuni. "Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea." biblia online: http://biblia.resursecrestine.ro/exodul/31 sutele de prostii din biblie le gasiti subliniate pe http://www.evilbible.com/Murder.htm in romana> http://goo.gl/1jvl4r

| SorinaSuciu a răspuns:

Dupa voia Lui ar trebuie sa fi un bun prieten pentru toata lumea si sa iti "tratezi aproapele ca pe tine insuti" adica sa dai tot ce ai mai bun fara a cere ceva in schimb

| Collin_Alecsander_1991 a răspuns:

Dumnezeu nu este un om, o persoana, infantilizatiloooor! Dumnezeu este Universul, tot, cat despre prietenie - armonia dintre doua sau mai multe persoane care tind spre a fi un singur organism integrat in Univers!