|

Cum credeţi ca ar fi aratat cartea Genezei daca Lilith nu ar fi fost scoasa din aceasta? Credeti ca Creştinismul ar fi aratat altfel?Se observă ca Eva ar fi venit dupa plecarea lui Lilith, aceasta fiind creata din coasta lui Adam. Genesa 2:23 „Şi omul a zis: „Iată in sfârsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi -femeie-, pentrucă a fost luată din om." Se intelege foarte usor din Geneză că înainte de Eva a fost Lilith.In biblie cuvântul lilith apare o singură dată:Isaia 34:14

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Acum cei cu mine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lilith666):

Cica te-au scos astia din geneza. Ce naşpeţi, dom'le!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce te face sa crezi ca termenul Lilith ar fi fost in cartea Genezei? nu vad din versetul pe care-l citezi de unde tragi concluzia ca inainte de Eva ar fi fost tanti Lilith.
termenul e un pic ambiguu oricum, si intr-adevar apare in ebraica in Isaia 34:14. in unele traduceri in engleza e tradus prin "screech owl" bufnita care striga, alteori prin pasare de noapte. traditional evreii zic ca ar fi un demon feminin. oricum nu are nici o legatura cu crearea lui Adam si Eva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Hope77):

Conform legendei Cabala, Dumnezeu ar fi creat pe Adam şi pe Lilith din ţărână…

Lilith este un demon feminin al nopţii, prinţesa a Iadului, care se presupune ca zbura in căutarea pruncilor pentru a-i răpi sau strangula. In mitologia evreilor, se spune ca Lillith a fost prima sotie a lui Adam.

A doua varianta este ca Dumnezeu i-a creat pe Adam si pe Lilith ca fraţi gemeni. Lilith a cerut sa fie egala cu Adam, însa încercările sale au eşuat, ea parasindu-l in final pe Adam. In mitologia musulmana se spune ca dupa ce l-a parasit pe Adam, Lilith s-a imperecheat cu Satan.
Tit 1:13-14 "Mărturia aceasta este adevărată. De aceea mustră-i aspru, ca să fie sănătoşi în credinţă,
şi să nu se ţină de basme evreeşti, şi de porunci date de oameni, cari se întorc dela adevăr."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mrjohanys):

Ultima parte, citarea din Tit e cea mai sanatoasa. nu recomand nimanui basmele evreiesti. Cabala e o chestie foarte periculoasa care trece de granitele traditiei iudaismului (evreii conservatori nici nu accepta Cabala). e un fel de ocultism de sorginte evreiasca si pare sa stea la baza altor societati secrete satanice (francmasoneria, iluminati, cavalierii templieri etc)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mrjohanys):

Ce treaba are scrisoarea lui pavel cu legenda cabala si cu biblia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hope77):

"nu recomand nimanui basmele evreiesti".Oh, ironia asta, doare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează