| soimos a întrebat:

Cum credeti ca arata Dumnezeu daca l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa, iar stiinta geneticii ne dovedeste ca omul este asemanator in proportie de 98,7% cu o maimuta primata (de ex. ca cimpanzeul)?

Nu cumva tot ca o maimuta primata?

Credeti ca un mare Cimpan-Zeu a avut puterea sa creeze Universul care are miliarde de galaxii, fiecare cu miliarde de miliarde de sisteme solare?

Nu vi se pare ca este cam mult pentru puterile unui Cimpan-Zeu?
Chiar daca este mai mare si este seful Zeilor adica Dumne-zeu?

15 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Subestimezi cimpanzeii, care sunt foarte inteligenti si depasesc usor restul animalelor. Au dezvoltate instinctele cognitive, asta s-a demonstrat. S-au ales mai multi subiecti masculi si li s-a oferit un test. Majoritatea au obtinut un scor foarte bun.
Nu uita ca cimpanzeii au degete opozabile asemeni oamenilor deci nu este greu sa construiasca ceva.
S-au gasit cimpanzei care foloseau bete ascutite pentru a vana. Asemeni omului primitic.
Capacitatea de intelegere si comunicare este deasemeni foarte dezvoltata.

| Polaris a răspuns:

Acel 1% din ADN care ne diferențiază de o primată. Ori a) chestia cu evoluția e reală, ori b) maimuța a fost prototipul omului, făcut de Divinitate. Da, nici eu nu cred punctul b).

| 愛日本 a răspuns:

L-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa adică, are 2 ochi un nas, o gură, două picioare două mâini păr pe cap şi dinţi în gură. Dacă tu vrei să semeni mai mult cu o maimuţă, treaba ta laughingrolling on the floor.

| 愛日本 a răspuns:

Adică, după chipul şi asemănarea lui : 2 ochi o gură un nas 2 urechi 2 maini 2 picioare păr pe cap şi dinţi în gură.
Maimuţă? rolling on the floor Serios? Vaiii.

| ateu123 a răspuns:

Nu ne-a creat nimeni am evoluat

| soimos explică (pentru ateu123):

Intrebarea nu a fost referitoare la "creatie" ci la aspectul lui Dumnezeu plecand de la niste premise clare, si continea si o intrebare colaterala referitoare la puterea unei maimute primate de a crea Universul

| 愛日本 a răspuns (pentru soimos):

Adică, după chipul şi asemănarea lui : 2 ochi o gură un nas 2 urechi 2 maini 2 picioare păr pe cap şi dinţi în gură.
Maimuţă? Serios? Vaiii.
Oare ce va mai ''fată'' mintea? laughinglaughing

| ateu123 a răspuns (pentru soimos):

Deja m-am saturat de acest subiect nu-mi pasa eu unu nu cred in dumnezeu, cand mi se va arata voi crede

| soimos explică (pentru 愛日本):

Nu noua ci, celor care au zis chestia ca l-a creat pe om dupa chipul si asemnarea sa!

| soimos explică (pentru ateu123):

Nu ti-am pus tie intrebarea.
Chiar daca te plictiseste, o sa o pun intrebarea de atatea ori pana primesc un raspuns rational pentru care bineinteles ca dau funda!

Răspuns utilizator avertizat
| addha a răspuns:

Ce-ti mai debiteaza mintea x_x...sigur esti ateu!

| addha a răspuns:

Daca tu crezi in creatie, atunci religia spune destul de clar ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea Lui si nu maimuta a fost creata dupa chipul si asemanarea Lui! Din procentajul destul de mare de asemanare a omului cu maimuta 1, 3% este inteligenta omului si micile detalii ramase. Ar putea fi adevarata teoria lui Darwin, cea ca ne exragem din aceiasi stramosi dar traim separat si in medii diferite. Cum omul nu are nici o legatura cu maimuta, asa nici Dumnezeu nu are cum sa aiba chipul unei maimute!

| BettynaAstrid a răspuns:

Eu stiu sigur ca Dumnezeul in care cred nu arata ca o maimuta! Este jenant si lipsit de cultura din partea ta sa faci o asemenea afirmatie! Daca omul a evoluat din maimuta,de ce nu mai gasim si astazi oameni in curs de evoluare,sau la jumatatea ciclului?! La calitatea ta de om,fiinta rationala si inteligenta, nu cred ca ar trebui sa accepti ca esti rodul intamplarii, ruda superioara a unor animale.Si daca tot am evoluat, de ce mai exista maimute neevoluate pe pamant? De ce nu s-au transformat toate? Sau de ce azi o maimuta nu a nascut inca un om? Eu nu am auzit sa se fi intamplat nici unul din aceste lucruri...

| ateu123 a răspuns (pentru BettynaAstrid):

Sal, se regasesc in natura specii de mamifere cu o inteligenta mare cum ar fi cimpanzeii care sunt prea inteligenti pentru mediul in care traiesc, de ce nu sunt ca noi? daca iei un copil si il cresti in salbaticie ala nu se va comporta ca un salbatic? omul are cunostinte pe care le-a impartasit copiilor lui nu ne nastem oameni ci devenim, nu suntem rodul unei intamplari suntem rezultatul a milioane de ani de evolutie si cimpanzeii au evoluat sau adaptat fb la mediu cum am facut-o si noi, cum sa nasca o maimuta un om? tu crezi ca exista o specie de maimute? noi suntem una, cimpanzeii alta dar avem stramosi comuni, cum adica maimute neevoluate tu stii ce-i evolutia? e adaptarea la mediu ele s-au adaptat deci au evoluat si evolueaza in continuare mai pune-mi intrebari