| ion32 a întrebat:

Cum este Dumnezeu creatorul unei lumi atat de imperfecte? Bun sau Rau?

14 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Priveste omul si ii vei cunoaste Dumnezeii,cat de buni sunt, creatia acestora si pedepsele lor divine.

Un Dumnezeu este oglindirea poporului care il venereaza, iar poporul care il venereaza este oglindirea Dumnezeului sau.
Aici legamantul devine vital pentru supravietuirea amandurora: Zeul nu poate exista fara poporul sau iar poporulul sau nu ar mai fi el insusi fara Zeul sau.O combinatie simpla si perfecta in care fiecare isi face datoria pentru a pastra aceasta legatura vie.

Legea oglindiri nu iarta pe nimeni, nici macar pe cei mai puternici Dumnezei ai lumii: Ei se oglindesc in poporul care il slujeste, iar faptele acestui popor oglindesc Divinitatea, gradul ei de bunatate sau rautate, valoarea si maretia.

Priveste istoria si faptele oamenilor, care Dumnezeu a fost bun de fapt?

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu a creat totul perfect, dar omul a decis sa nu mai asculte de el si astfel a vrut sa-si conduca singur viata, iar rezultatele se vad.Ieremia10:23

suntserios
| suntserios a răspuns:

Imaginar

| Mădă0611 a răspuns:

"Lumea era perfecta pana sa pacatuiasca omul". laughing Nu intreba cum a putut sa pacatuiasca un om perfect, pentru ca n-o sa iti raspund, asa am observat ca se face. thinking

| sublime89 a răspuns:

Nu e nici bun, nici rau, e indiferent. Stii ce mai e indiferent inca? Nimicul. Deci inexistenta lui e cea mai buna explicatie.

| Lizzu a răspuns:

Imperfect.

| suffarstar a răspuns:

Dumnezeu a creeat o lume perfecta din toate punctele de vedere. Un om nu este o marioneta sau un robot. Daca omul a ales pacatul nesocotindu-l pe Dumnezeu si mancand din fructul oprit, e pacatul lui, Dumnezeu la lasat pe om sa decida intre bine si rau, ba chiar la sfatuit:"Alege viata!" Insa omul a ales moartea. Dumnezeu este drept.

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Inexistent laughing)

| Kalla a răspuns:

Ah da? Pentru tine cum ar fi o lume perfecta? Imi vine sa vomit daca ma gandesc la persoanele care vor o lume unde toti sunt super bogati si frumosi si perfect educati -.-"
Lumea este frumoasa pentru ca este inperfecta.Cu bune, cu rele este lumea noastra si ar trebui sa-l multumim lui Dumnezeu pentru ea.

| ion32 explică (pentru Kalla):

Intrebarea nu mi-am dat-o eu, e o intrebare data de prof. de filosofie

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Dacă ai vedea pe drum un automobil performant dar într-o stare deplorabilă, ai trage concluzia că aşa a fost proiectat de la bun început sau că cineva a distrus-o?

| Mădă0611 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Dar daca tu construiesti totul, acel "cineva" care a distrus-o, n-ar trebui sa existe, deci masinuta ta ar fi ca noua toata vietisoara ei. Grele cu logica...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie lumea nu-mi pare imperfecta deloc.

| Oleg20 a răspuns:

Desigur că Dumnezeu e bun. Această lume imperfectă s-a format din cauza circumstanţelor create de păcat.