| Inferno a întrebat:

Cum este indiscutabil faptul ca existenta Lui Dumnezeu nu poate fi dedusa obiectiv din examinarea realitatii,nu este oarecum absurd ca divinitatea crestina sa condamne la suferinta vesnica pe cei ce i-au tagaduit existenta?
Nu exista nici-un motiv pentru care cineva ar crede sau nu intr-o divinitate,mai mult,nu exista nici-un motiv pentru care cineva ar crede intr-o divinitatea creatoare ce manifesta anumite caracteristici si nu in alta, cu caracteristici diferite.
Credinta in lucruri metafizice este o aruncare de zaruri,iar sa condamni pe cineva pentru ca avut ghinionul ca zarurile sa cada intr-un anumit fel nu-mi pare o dovada covarsitoare a intelepciunii divine, ci doar infantilitate.

17 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Dumnezeu este divinitatea supremă.
Ce treabă are Dumnezeu cu religia Creștină?
Dacă există sau nu există un Dumnezeu, asta este o altă problemă!

Mai nou postezi numai lucruri insuficient gândite!

| Inferno explică (pentru MMihai):

Cauta in DEX,"premisa".

| danut a răspuns:

Dragule, din punct de vedere Biblic NU exista suferinta vesnica. Acest lucru este DOAR o INVENTIE de sorginte Catolica asemenea cu, Purgatoriul, Iadul si Raiul. Doar chesti pagane. Intr-adevar Biblia spune ca EFECTELE pedepsei sunt vesnice dar nu suferinta.

NOname
| NOname a răspuns:

De acord.

| usuk a răspuns:

Poate ca este, dar mai absurd[cred eu] sunt chiar oamenii, care isi joaca viata la loterie, crezand ca, daca traiesc viata altora, vor reusii sa "dobandeasca" "viata vesnica".
pacat; deoarece aceea viata ar putea fi[chiar este] doar o falsa inchipuire si care, nu face nimic altceva decat sa subjuge gandirea si ratiunea omului facandu-l astfel sa aiba anumite ideologii [cretine in mare parte] care evident, nu-l vor ajuta prea mult sa se bucure de viata[care si asa e so fu^&ing short]

| usuk a răspuns:

Sa omori, sa furi, astea sunt fapte demne de o pedeapsa serioasa;
eu unul am privit altfel lucrurile:
un om foarte credincios:
merge de 3/sapt la biserica[presupun]
nu bea alcool
nu participa la petreceri
se indeparteaza de cunostintele mai "dezghetate" care beau/petrec
incepe sa umble doar intr-un cerc restrans de oameni
incepe sa fie foarte apropriat de acel cerc
incepe sa adopte lucruri "bune" din acel cerc si sa se descotoroseasca de cele "rele"
in scurt timp el va vedea bucuria doar in dzeu

la acest lucru ma refeream eu de fapt
desigur, sunt si oameni mai putin religiosi[nu am nimic cu ei], eu ma refer la cei foarte religiosi[aia asa, mai fanatici]

cat despre siguranta pe care o am in ceea ce priveste viata de dupa moarte...eu unul ma pot increde doar in 5 lucruri
-in ceea ce vad
-in ceea ce aud
-in ceea ce gust
-in ceea ce miros
-in ceea ce simt
da stiu, nu sunt prea "evoluat"...am doar 5 simturi

| usuk a răspuns:

Ma tem ca nu ai fost prea atent la cele insirate de mine mai sus.
spuneam de un om "foarte religios"; ceea ce spui tu, e un om doar religios si e bine pentru unul sa fie asa
sunt de acord cu punctul tau de vedere

| milan9 a răspuns:

"Sa condamni pe cineva pentru ca avut ghinionul ca zarurile sa cada intr-un anumit fel" - Nici nu se intampla asta! Dumnezeu nu este nedrept.

Fiecare om va fi evaluat dupa credinta in care s-a nascut, pe care avea datoria sa o cunoasca foarte bine, sa nu o trădeze, va fi evaluat după posibilitatea pe care a avut-o de a cunoaşte, de a avea acces la legea morală, la Revelaţia autentică…

| suffarstar a răspuns:

Dumnezeu nu "arunca pe nimeni in "groapa cu smoala". Oamenii merg in suferinta vesnica pe picioarele lor si daca le spui asta spun ca esti nebun.

| Inferno explică (pentru suffarstar):

Si este normal ca o divinitate buna, divinitatea crestina, sa permita acest lucru, sa permita oamenilor sa mearga sspre suferinta vesnica doar pentru ca nu stiu a se descurca?

| suffarstar a răspuns (pentru Inferno):

Dumnezeu a lasat liberul arbitru.Adica nu suntem niste marionete. El a lasat oamenilor Cuvantul sau pentru a fi indrumati. Dumnezeu a trimis pe Isus pentru a plati pretul iertarii cu viata Sa astfel incat toti oamenii sa aiba sansa sa fie iertati de pacatele lor. Dumnezeu nu poate permite unei persoane care a facut mult rau, nu s-a cait de el, sa intre in rai; pentru ca Dumnezeu e drept si perfect.
Chestia asta se aseamana cu un hot care a furat o suma de bani si este prins si pus in fata instantei. Drept ar fi ca hotul sa primeasca o amenda si daca nu o va putea plati sa fie privat de libertate. Judecatorul nu poate pur si simplu sa ignore infractiunea si sa trimita hotul acasa. Judecatorul il condamna dar se ofera sa plateasca el amenda in locul hotului. Trebuie doar ca acesta sa vrea sa fie ajutat si sa nu mai comita infractiunea a doua oara.
Asta este iertarea. Mai mult de atat nu se poate.

| Kalla a răspuns:

Nu Dumnezeu comdamna. Daca faci ceva rau (adica pe placul satanei) diavolul te ia cu el. Asta este munca lui. De asta diavolul ne ispiteste ca sa aiba mai multe suflete de chinuit.
Si nu mai spune divinitatea crestina. Are un nume : Dumnezeu. Daca vrei respect invata sa respecti credinta altora. De ai sti cat de buni sunt crestinii cand nu sunt insultati.
Nu este un zar cel ce decide cine e crestin si cine nu. Fiecare decide ce vrea. Nu-ti convine Dumnezeu? Du-te la stiinta sau zei dar nu critica credintele altora si dupa spui ca noi criticam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cruce de 3 ori la ochi. X"inchide tabul"

| BlackSulphur a răspuns:

1. Crestinismul poate inseamna un grad de moralitate, insa "moralitate" nu inseamna crestinism. Omul, crede-ma, poate fi moral si fara religie. Ba chiar sunt sanse sa se descurce mai bine.
2. Cu bunatatea nu faci nimic in viata. Avem exemple peste tot in natura: Lupti ca sa supravietuiesti... Daca de frica altora nu esti in stare sa-ti indeplinesti un scop, atunci naspa de tine, primesti pedeapsa ca esti slab. Faza cu "raiul" pentru cei ce rabda este doar o forma de consolare si indobitocire.

| sabrina103 a răspuns:

Ce spui tu tine de revelatia generala: natura, istorie si om. Nici macar natura, care teoretic e ceva mai aproape de obiectivitate nu poate fi cunoscuta la nivel absolut de catre om.

Nu mi-e frica sa afirm ca la nivel de viata este obiectivc ca cine minte este un mincinos. Cine fura este un hot. Cine omoara este un criminal. Astfel chiar daca un om afirma ca nu cunoaste o lege el tot este nedrept. Daca tu nu cunosti o lege si esti gasit vinovat in fata unui judecator nu vei fi absolvit de vina ci cel mult ti se va da o pedeapsa mai mica. Dar tot vinovat esti.

Modul in care ne relationam la diferite religii sunt dupa consecintele lor. De exemplu Islamul avut mai multe consecinte pozitive decat religia traditionala a arabilor.

| Hombre a răspuns (pentru sabrina103):

"Astfel chiar daca un om afirma ca nu cunoaste o lege el tot este nedrept."
Da, dar asta in timpul vieti fizice si in contextul legilor existente ale comunitati, esti obligat ca inaintea comiteri unei actiuni sa te informezi daca nu incalci legea sau daca exista vreo lege care iti interzice.
Ori in ceea ce priveste divinitatea cu judecata de apoi totul se petrece in afara vietii fizice ce are la baza doar credinta de netagaduit iar condamnarea la pedeapsa este doar una presupus posibil fiind in afara realitatii obiective.

| Inferno explică (pentru sabrina103):

Daca dumneata compari legile absolute si infailibile ale divinitatii cu niste legi umane, e problema ta. Stii cum se spune, justitia este oarba, numai ca, in anumite cazuri, e atat de oarba incat nu poate vedea un adevar evident si pentru un copil de 6 ani. Sa speram ca justitia divina nu este tot atat de opaca ca cea umana.