| HowdidIgethere a întrebat:

Cum este lumea acum? E mai bine sau mai rau decat acum 100 sau 500 de ani? Si din punct de vedere spiritual si material.

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Nu sunt sigura decat ca e mai bine acum decat va fi peste o suta de ani.

| HowdidIgethere explică (pentru Kaℓi):

In tensiunile care sunt nu stim nici ce va fi la anul. Si daca amenintarile unei distrugeri globale sunt atat de mari, nu era mai bine in trecut? Atunci lumea isi revenea si dupa ciuma, holera, dupa Gingis Han. Adica nu s-a pierdut frumusetea acestei lumi. Insa acum e in pericol sa se piarda.

8 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Azi lumea este mult mai rea și ca acum 50 de ani.Dar nu ne mira pentru ca și Biblia zice acest lucru. 2Timotei3:1-5

| Mădă0611 a răspuns:

E mult mai bine, din ambele puncte de vedere. Oamenii au impresia ca ne indreptam spre tot mai rau, ca vad atatea la televizor, dar inainte nu era televizor, asta nu inseamna ca nu erau crime sau violuri, nici macar atat de constienti sau constiinciosi nu erau, acum stim ca indiferent de rasa, etnie, aspect, toti avem sentimente, doar asa poti fi bun.

| VelaJohnny a răspuns:

Foarte rau spiritual. Material foarte bine. Dau exemplu productia de hrana. Ca in prezent nicicand in istorie nu s-a produs atata cantitate de hrana. Ca e distribuita prost si numai pe interese astfel ca mor oameni de foame inca denota lipsa spirituala, nu le prea pasa nimanui de cei din Africa si nu se incumeta sa faca schimbari spre a-i ajuta. Apoi, luxul a crescut, manelele si alte genuri de muzica precum si restul divertismentului au facut ca trebuie sa fi bogat si sa iti permiti tot ca sa fii fericit si sa traiesti „adevarat". Trage tu concluzia acum. Legat de spiritualitate, acum 100 de ani s-au omorat crestinii intre ei, cu binecuvantarea preotului, s-au numit dusmani intre ei si s-au rugat pentru ca fratii lor crestini ajunsi dusmani sa fie infranti si sa moara in razboi. Cata spiritualitate...secolul trecut a fost cel mai sangeros, au murit de 3 ori mai multi oameni in acel secol decat au murit in toate razboaiele la un loc puse din primele 19 secole ale erei noastre. Lupta fireste a fost pentru ca liderii doreau impartirea teritoriilor, influenta economica mai mare, pe scurt pe lacomie s-a bazat razboiul. Clar, daca au fost sustinuti de preoti si religiile crestine, imi dau seama de spiritualitatea oamenilor care chiar cred ca Dumnezeu ii sprijina pe astfel de oameni cand sunt atat de lacomi.

| FaraNume1245 a răspuns:

Material, in Romania, politicienii fura tot, lasand zeci de oameni in strada.
Spiritual, mult mai rau ca in trecut.
Moral, la fel. Nu am vazut foarte multa lume care sa mai tina cont de valori morale sau principii.

| 6684464 a răspuns:

Din punt de vedere spiritual, mai rau. Asta si din punct de vedere religios pentru ca intrebarea este la categoria "Relige". Mai rau pentru ca lumea nu mai vorbeste cu Dumnezeu si minuni nu se mai intampla.

Din punct de vedere material, la fel. Pamantul nu a facut mai multa materie ca acum 500 de ani si sigur o parte din materie nu a fost "data disparuta". Prelucrarea ei este altceva.

| HowdidIgethere explică (pentru Alexandra359ufghffghvcghkoh90):

O emblema cam cu probleme ti-ai pus. Mai ales ales pentru o domnisoara.