|

Cum explică teoria evoluţiei diferenţa de comunicare dintre primate şi om? Cum s-a ajuns de la câteva sunete ce le pot forma primatele la capacitatea extraordinară a omului de a comunica?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Complexitatea limbajului variaza in functie de necesitatea sa. In concluzie dintr-o specie cu un caracter sociabil slab dezvoltat si implicit un limaj superficial se poate ajunge la un limba mult mai dezvoltat odata cu dezvoltarea gradului de sociabilitate. Ori omul, prin natura sa intrinseca, este un animal sociabil. Exemplificand: Limbajul mangustelor este mult mai complex decat limbajul unor animale solitare. De ce? Pentru ca supravietuirea lor depinde de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce rost ar avea sa raspund unui om cu convingeri fixe, defintive, mereu acelasi?
cand o sasi deschisi mintea spre cunoastere da o sasi raspund

Dogma (gr. δόγμa, inițial "părere") este un postulat pentru o religie, care este considerat de către o grupă de oameni drept adevăr absolut, infailibil, care nu poate fi pus sub semnul întrebării.
octrină (din limba latină doctrina) înseamnă "o sumă de învățături" ori "instrucțiuni", principii de învățătură sau poziții, precum corpul de învățături în domeniul sistemelor credinței sau științelor. Cuvântul corespunzător din limba greacă este la baza etimologiei cuvântului catehism.

Deseori, doctrina implică în mod special dogme religioase, așa cum sunt promulgate de biserică, dar nu numai. Doctrina se poate folosi și cu privire la un principiu de lege, în tradițiile dreptului comun, stabilite prin tradiții sau prin istoria unor decizii trecute, așa cum este doctrina autoapărării.

În domeniul politicii externe, o doctrină este un corp de axiome fundamentale pentru executarea oricărei acțiuni în politica externă a unei națiuni.

Termenul doctrină se aplică și în cazul stabilirii unor proceduri complexe în timp de război. Exemplul clasic este doctrina tactică prin care se stabilește un set standard de manevre, tipuri de trupe sau de arme pentru declanșarea unui atac sau pentru organizarea apărării.

Prin doctrină se înțelege și totalitatea principiilor unui anumit sistem de idei și de soluții din domeniul politic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evolutia nu spune ca omul ar fi evoluat din primate.Insasi noi ca specie sintem primate.Deci toate primatele au evoluat din ceva comun, dar fiecare specie de primat a luat un drum al lui, ca urmare nu poti sa vii si sa spui cum de omul vorbeste si maimuta nu.Nu ai cum pentru ca amindoua sint primate si omulna evoluat din maimuta.Amindoua au avut un stramos comun indepartat dar dupa au luat-o pe cai diferite si probabil omul alegind un drum greu, anevoios a trebuit sa se adapteze sa improvizeze, sa impinga limitele sale tot mai sus pentru a supravietui si uite asa aceste chestii l-au facut sa gindeasca, sa apara modificari morfologice si anatomice.Maimuta de ex luindo pe un drum maiusor,paduri,hrana din natura la discretie,ceva dusmani naturali mai deloc a ramas asa, pentru ca dupa cum observi si acum exista diferente intre rasele de oameni. Uite africanii daca au avut caldura naturala, mincare acolo fara problema cindva, ca acum emai naspa nu au trebuit sa isi dea silinta, ori sa munceasca sa dobindeasca o casa sa nul ploua si asa mai departe.Munca ion general si li[psurile l-au facut pe om sa improvizeze sa invinga limitele si sa le mute ceva mai sus.Africani stau si acum cu frunze in jurul mijlocului aduna crengi fac un foc stau la birfe etc, lenea e mare dar nici nu dai inainte asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evolutia limbii

Teoriile bazate pe continuitate spun ca limbile sunt prea complexe pentru a aparea brusc din nimic, in forma lor actuala ci ele au evoluat din altele vechi, mai simple. Limba este invatata prin interactiunea sociala, iar cum indivizii au trait in grupuri separate, au evoluat diferit.

Specia umana nu este singura care foloseste limbajul pentru a cominca. Ce-i drept, avem cel mai complex limbaj dintre toate speciile. Unele maimute, precum Kanzi, au invatat sa foloseasca sute de lexigrame.

Regiunea creierului numita Broca la mamifere, este responsabila pentru controlul muschilor fetei, a limbii, a gurii si a laringelui, dar si pentru recunoasterea sunetelor. Multe specii scot sunete diferite, fiecare sunet avand o alta semnificatie. Cercetatorii au observat ca cimpanzeii in captivitate scot sunete diferite pentru mancaruri diferite.

La primii hominizi, capabilitatile de vorbire au aparut acum 2, 5 – 0, 8 milioane de ani. Din punct de vedere anatomic, trecerea la stare bipeda a adus schimbari ale craniului si a tractului vocal.

Lingvistii au realizat modele evolutioniste pentru a intelege dezvoltarea limbilor vorbite astazi pe intreg Pamantul. Precum "speciile", limbile se schimba in timp, isi extind teritoriile, pot inflori sau pot disparea. Darwin insusi a recunoscut acest fapt si a folosit limbile pentru a explica o teorie evolutionista.

Limbile, precum organismele, demonstraza un descendent comun, mutatia si selectia. Ca si in cazul organismelor, selectia naturala si cea artificiala este prezenta si in cazul limbilor.

Sursa descopera.org

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu crezi ca o maimuta s-a transforma in mai putin de 1 secunda intr-un om al viitorului cu lasere, sau ce?
Odata cu evolutia s-au dezvoltat corzile vocale si creierul... Si nu te teme, a fost destul de mult timp pentru asta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BlackSulphur):

Şi unde sunt dovezile pentru ceea ce spui?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Ce tari sunt crestinii, pentru orice lucru vin cu "dovedeste!", dar ei nu dovedesc nimic, ba anumite lucruri nu pot fi cuprinse de mintea umana, ba numai dumnezeu stie, ba vin cu biblia, credibilitate 0, ba ca ceilalti trebuie sa dovedeasca o negatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Problema este ca stiinta incearca sa dovedeasca ceva, uneori chiar reuseste sa o faca chiar bine, alteori doar intr-o maimica masura.Ce este aiurea este ca atunci cind spui unui crestin dovedeste ca exista dzeu elvine cu citate, deci cu ceva teorii si nimic altceva.Acum teorie este si cea a evolutiei insa sa incercat si chiar sa demonstrat cu dovezi cite ceva din aceasta teorie. Uite o dovada.Sa urmarit timp de 100 de ani evolutia sau zii cum doresti viata unor specii de fluture.Deci urmarit 100 de ani cu dovezi asa an de an lunar sau nu mai stiu exact.Acel flurure era foarte viu colorat se confuda cu peissajul, inceputul fiind facut inainte de epoca industrializarii in Anglia.Ei dupa ani au aparut motoare pe abur, se foloseau carbuni si asa mai departe si peisajul din zona sa schimba a devenit cenusiu. Odata cu el acea specie de flutur s-a schimbat si el din colorat cum era a devenit cenusiu, adica s-a adaptat la mediu ca sa poata supravietui, In axcest mediu daca el ar fi ramas colorat ar fi fost prada f usoara pentru pasari si ar fi disparut rapid de pe scena naturii.Deci uite un exemplu ca speciile cit de cit se schimba in timp.Acum ca teoria evolutiei nu poate fi intru totul explicata ori demonstrata este adevarat, dar cel putin stiinta face eforturi sa arate ceva sa afle, ceea ce la biserica nu se face.Pai ce safaca biserica sa demonstreze ceva? Nu are ce, sau poate ar avea vorba cuiva sa faca ca unei persoane care i sa amputat un picior sa zicem sa-i creasca asa ca prin minune acel picior la loc, gen hocus pocus, sa faca dzeu o minune.Si dovezi ale evolutiei mai sint destule si nu stam sa le enumeram aici.Dar sint si semne de intrebare, dar probabil nu gindimnoi in directia care trebuie, ori nu au gasit ei explicatia simpla care poate exista pe undeva. Uite o nelamurire care nu poate fi explicata prin evolutie.Luam wun organ al omului OCHIUL.Acest organ vizual este alcatuit din mai multe sa le spunem componente.Ei natura judecind dupa logica ce o avem acum, prin...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_language

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti pot explica eu cum tu nu cercetezi si studiezi...
Te bazezi doar ce scrie din Biblie..si atat..gandesti limitat si privesti numai intr-o directie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreiush25):

Poţi să te împărtăşeşti cu cercetările ce le-ai făcut şi să răspunzi la întrebare? Eu sunt dispus să ascult părerea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce postezi aceasta intrebare care are legaura cu stiinta la categoria religie? Vrei sa auzi perspectiva religioasa despre acest subiect sau vrei sa auzi adevarul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

S-au dezvoltat sistemele de organe.A aparut laringele, faringele, spre exemplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează