| CalatoriSpreCer a întrebat:

Cum le putem transmite copiilor noştri credinţa?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Fiecare dintre noi suntem un exemplu pentru colegii nostri, pentru prietenii nostri, si mai tarziu, pentru copiii nostri.Copiii copiaza in cea mai mare parte ceea ce vad la parintii lor.Asa ca esti raspunzator de modul in care iti traiesti viata.Prin modul tau de viata influentezi pozitiv sau negativ pe cei din jurul tau, chiar daca tu nu realizezi asta.Cunosc persoane care si-au schimbat viata in bine, pentru ca au avut tangenta cu oameni de la care au avut de invatat. In spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie puternica fie sotie sau mama.

23 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu putem.
Tot ce putem face este sa le deschidem cat mai multe orizonturi, in mod obiectiv, fara amenintari cu faimoasele pedepse divine care se pot abate asupra lor la cel mai mic sughit, dupa care sa-i lasam sa aleaga singuri daca vor sau nu sa fie "credinciosi".
Fiecare dintre noi (chiar si copiii) are liberul arbitru, care NU trebuie ucis ci lasat sa-si faca treaba.

| OOOLEOOO a răspuns:

Nu face asta, un copil nu este o prelungire a ideiilor tale.

Lasa-l sa-si descopere adevarul.

| danay72 a răspuns:

Inca de mici putem sa le citim relatari biblice si sa vizionam filmulete legat de acest subiect.De un real folos pentru parinti poate fi situl jw.org sectiunea copii.

| Mădă0611 a răspuns:

Amenintandu-i cu iadul.

| Mădă0611 a răspuns:

Primesti bani pentru asta? Daca da, ar fi bine sa iti cumperi caiete si creioane si sa mergi la scoala, ca vad ca pocaitii nu ti-au dat. thinking

| milan9 a răspuns:

Daca te referi la mesaj, baza pentru a nu mai fi contradicţii asupra Bibliei NU este studiul după inspiraţia proprie.
Oricât de "atent" ar studia cineva, foarte uşor se poate cădea într-o oarecare "variantă de interpretare" dorită de un grup sau altul. Astfel, ultimul secol a inventat pentru nevoile diferitelor grupari aproape 40000 de variante gresite de "intelegerere".

Textul Scripturii nu a fost scris pentru a fi receptat în mod confuz. Există în consecinţă un singur sens al mesajului, o singură interpretare!

Biserica a fost lasata inclusive cu acest scop: de a forma canonul Bibliei, de a alcatui Biblia, dar si de a o pazi, de a garanta pastrarea neschimbata a mesajului…

| milan9 a răspuns:

Multe grupari invită la studii biblice, sau fac reclama la site-uri de propaganda, dar, dar prin asta nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

| zurick a răspuns:

Chiar nu puteți. Dacă acesta n-o va vrea nu-l obligați pentru că este decizia lu și dacă se va întâmpla să nu-i spuneți păgân (cum îmi spune mie mămaia...)și să-l lăsați să creadă orice dorește.

| sublime89 a răspuns:

Tii neaparat sa-ti prostesti copiii? Crezi ca le faci un bine, dar de fapt le faci cel mai mare rau cu putinta. E tragic.

| pietrean a răspuns:

De ce "sa le transmitem"? De ce sa nu-i lasam pe ei sa decida,cand vor fi destul de mari,apti sa decida,ce vor sa faca cu viata lor? Poate este bine,sa-i invatam de mici,despre diferitele culte,despre istoria lor si a tarilor,despre diferenta dintre ce se dovedeste stiintific,ca asa este drept si nu dupa ce spune o persoana(care a fost indoctrinata din diverse cauze),sa nu amenintamcopii,cu diverse pedepse,ca daca nu "crede si trebuie sa faca" in ceea ce spune un adept,a unei credinte,va fi vai si amar de el si de urmasii din a saptea generatie.
Spiritul de turma, distruge spiritul!
Eu, niciodata nu intru in categoria Religie", dar acum, am intalnit intrebarea ta la raspunsuri fara funda si din acest motiv, mi-am permis sa-ti dau un raspuns.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca doresti sa citesti in Biblie in Deuteronom 6:4-9; 2Timotei 1:5; Isaia 48:17-20.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie lasati liberi sa aleaga in functie de capacitatile lor.
Depinde cu ce nivel de evolutie a aterizat la noi in familie.
Daca vrea sa fie ateu, ii respect alegerea, deoarece stiu ca ateii batrani sunt putini.
Pe traseu isi mai pierd din vitejia initiala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu putem.cuvantul prinde radacini semanat in inimile potrivite.in piatra nimic nu prinde radacina.iar cu forta nu e indicat. Dumnezeu nu vrea dragoste cu sila ci de bunavoie.

| pietrean a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica,dupa tine ateii, sunt nesimtitori, duri ca piatra? Si piatra poate fi modelata, doar sa fie mesterul priceput.Doar,ca la noi,ortodocsii, popii sunt avizi dupa bani, avere, care face o biserica mai mare, mai aurita.Si eu sa urmez "sfaturile" lor? Din aceste motive,sunt ATEE CONVINSA!
In ceea ce priveste chestia cu "dragoste cu sila,ci de bunavoie", aici ai dreptate!
Nu intru niciodata in categoria "Religie", dar acum, am gasit raspunsul tau, la intrebarile fara funda.De aceea, mi-am permis sa-ti spun parerea mea.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru anonim_4396):

Oare nu putem? 99 % din familiie crestine, au copii crestini... Coincidenta crezi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru pietrean):

Mai fata? e asa greu sa citesti pilda samanatorului si talmacirea ei? e mai usor sa fii prost decat intelegator? cand am spus piatra m-am referit la inima impietrita nicidecum la atei, chiar daca poate intrebarea face referire directa.ba voi vedeti doar cuvinte? nu simtiti cu trupul cu mintea nu ganditi? OMUL, maria sa omul asta destept nu trebuie sa fie destept desavarsit, voi ateii n vedeti cat santeti de superficiali? Doamne degeaba ai dat minte unora daca nu stiu ce sa faca cu ea.cred ca pilda samanatorului si postarile despre indoctrinarea in copilarie si alegerea cand fiecare e matur raspune in totalitate intregii probleme.iar intelepciunea OMULUI care vine in plus, de la lucrarea Duhlui sfant ori educatia personala desavarseste incununarea creatiei care este OMUL.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PreaDulcePreaFin):

Ma dulceata? am trei copii. unul citeste biblia si tot ce tine de stiinta.altul nu citeste nimic, doar se joaca pe calculator si participa la sedinte rock si concerte.si o fiica,ce se tine de carte,picteaza icoane la o biserica in scop umanitar si pentru excursii cu grupul, la manastiri in scop informativ, in privinta picturii crestine, dar la biserica nu i-am dus, doar le-am raspuns la intrebari legate de Dumnezeu.sincer,cand auzeam e cineva ca spunea, vorbind de propriul copil ca; nu am ce sa-i mai fac, ziceam ca nu e posibil asa ceva.viata mi-a demonstrat ca nu este nici o scoala care sa te invete sa fii parinte, ca ai 5 degete la o mana si nu seamana unul cu altul, si ca impotriva curentului numa pestele poate merge.omul prin natura lui nu poate ori nu poate prea mult.iar cu procentul de 99% pot sa-ti spun cu sinceritate si mult regret, ca nici eu singur nu stiu daca sant crestin, stiind farte bine ce inseamna, dar traind dupa spiritul lumii si nu al bisericii crestin ortodoxe.si cred ca a ma numi doar ortodox a fi botezat si cununat ortodox nu e chiar suficient sa fiu numit fiu al luminii si partas la imparatia Domnului cu imparatul nostru Iisus Hristos.doar nadajduiesc in marea sa dragoste, mila si puterea cea mare a jertfei lui.amin.

"Mai fata"? Tu cui crezi ca te adresezi? Unei copile, care nu are discernamant si poate fi indoctrinata, asa cum vor popii, urmand chipurile doctrinele religiei? Ai gresit! Varsta imi permite, sa atrag atentia celor ce incearca sa ma atraga spre o religie sau alta.Nu degeaba am ajuns la varsta asta,fara ajutorul aluia de sus,la care voi va rugati sa va dea bani, sanatate, desteptaciune, sa reuseasca la scoala copii, facand fel de fel de ploconeli pe lapopi si biserici.Eu lupt singura cu viata,cu problemele ei,incerc sa-mi pastrez sanatatea intacta,imi ajut copii cu sfaturi lumestisi nu ma duc pe la biserici,sa ma "atraga"popa spre ortodoxism,sa-i umplu buzunarele cu bani,ca sa faca zeci de biserici,iar copii nu au scoli,unde sa invete,spitalele,sunt tot mai putine(unde mergeti si voi credinciosii,cand va dati seama ca popa nu va poate da sanatate).
Tocmai,ca la varsta mea,sunt buna cu semenii mei,cu animalele,cu persoanele de orice confesiune ar fi,pana si cu homosexualii(deci nu am inima "impietrita"), sunt desteapta, lucida, tocmai ca gandesc, incat sa nu cred in prostiile cu care va prosteste religia.Deci,sunt OM, chiar daca sunt ATEE! Tu nu vezi, cat esti de INDOCTRINAT, dupa cum vorbesti?

| anonim_4396 a răspuns (pentru pietrean):

Multamesc pentru bunatatea ta si frumoasele cuvinte.ti-am spus mai fata fiindca orice varsta ai avea, tot fata esti.in rest tat respectul si succesuri in viata draguata.dar ai o parere proasta despre oameni in general si despre crestini in special.nu mi-ar place sa te cunosc, cu toata sociabilitatea si toleranta de care sant capabil, si daca ai vreo pricina cu noi crestinii bunul Dumnezeu va judeca pricina noastra.el e drept.noi santem rai, si pamantul fiiindca ne tine.sanatate si virtute.

Tu esti "rau" ca nu stii sa-ti respecti semenii, orice credinta ar avea! Iar "fata" poti sa-i spui unei copile de 12-13 ani si nu unei femei de 60 de ani! Dupa cum poti sa vezi,nu mi-am ascuns nici in "profil"data nasterii! Probabil refuzi sa cunosti alte persoane cu alte pareri,tocmai din cauza ingustimii mintii tale,tocma ca esti rau(asa cum afirmi chiar tu)sau de frica aluia de sus, ca sa nu te judece si sa te trimita in iad, ca nu ai convertit un ateu la ortodoxism. Dupa modul cum te exprimi(in jargoane mistocaresti), nu prea cred ca esti dus la biserica!
Eu iti doresc o zi buna si sanatate! Sunt o femeie civilizata si nu ma pot adresa ca o "bagaboanta", asa cum ai facut tu.

| Lămâie00 a răspuns:

Copiii nu ar trebui botezati, ar trebui lasati sa isi aleaga religia singuri.

| Lămâie00 a răspuns:

De ce? este dreptul meu sa cred in ce vreau!

| PontaRatonu a răspuns:

Nu incerca sa-i indobitocesti si pe ei