| Marian5672 a întrebat:

Cum mă pot lepăda de un păcat dacă nu vreau să îl mărturisesc? Adică vreau să îl spun cuiva, dar mi-e foarte rușine de el.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Orice pacat se iarta, se spune ca sinuciderea este o exceptie si nu se iarta pentru ca nu il mai poti marturisi. Daca te spovedesti este extrem de important sa spui tot ce ai pe suflet. Fara griji ca un preot a auzit foarte multe feluri de pacate. Nu prea are ce sa-l mai surprinda. Nu te judeca, el te ajuta sa te speli de pacate. Marturiseste tot ce ai pe inima si te vei simti usurat dupa spovedanie. Asa am facut si eu si altii. E greu dar trebuie sa ne marturisim pacatele, sa nu cadem in mandrie si sa zicem ca de ce sa spun eu ca am facut aia si aia? Lasa sa iasa tot ce ai rau in tine si te vei simti mai bine.

6 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Pacatul trebuie marturisit DOAR lui Dumnezeu printr-o RUGACIUNE personala.
Marturisirea la un preot este o inventie plecand de la Inchizitie si culminand cu Securitatea comunista si mai nou cu cea preoteasca. Doar Dumnezeu iarta pacatele, deci NUMAI LUI i te poti confesa.

| CristianIonut00 a răspuns (pentru danut):

Taina spovedaniei este instituita de Mantuitorul atunci cand a zis apostolilor " Luati Duh Sfant carora veti ierta pacatele iertate vor fi si carora le veti tine tinute vor fi" "Oricate pe pamant veti lega vor fi legate si in ceruri si oricate pe pamant veti dezlega vor fi dezlegate sin in ceruri" astfel prin aceasta putere de la Dumnezeu preotul iarta pacatele oamenilor

| danut a răspuns (pentru CristianIonut00):

Asa scrie in Biblie:
Ioan 20, 22. Dupã aceste vorbe, a suflat peste ei, si le-a zis: "Luati Duh Sfânt. 23. Celor ce le veti ierta pãcatele, vor fi iertate si celor ce le veti tine, vor fi tinute."
Asta NU inseamna ca Apostoli au fost AUTORIZATI sa asculte pacatele oamenilor ci doar atunci cand cineva le facea ceva RAU sa nu ii ierte, este cu totul altceva decat sa le ceara oamenilor sa le dezvalui problemele intime sau ca erau INDRITUITI de Dumnezeu sa le ierte pacatele. Ce le-ati mai amestecat. Numai Dumnezeu iarta pacatele fiindca DOAR EL s-a jerfit pentru PACATOSI. Si atentie cu dezlegatul si nedezlegatul, NU EXISTA asa ceva in textul Biblic.
Uite TEXTUS RECEPTUS:
20:22 κaὶ τοῦτο εἰπὼν ἐνεφύσησεν κaὶ λέγει aὐτοῖς λάβετε πνεῦμa ἅγιον
23 ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμaρτίaς ἀφιέντaι aὐτοῖς ἄν τινων κρaτῆτε κεκράτηντaι
UNDE scrie ce spui tu?

| Digikey a răspuns:

Crestinii au inventat iertarea pacatelor ca sa afle biserica toate informatiile importante.

| GicaGigekGica a răspuns:

Nu trebuie sa te spovedesti la preoti si la oameni, tu trebuie sa marturisesti pacatul lui Iisus si sa ii promiti ca nu mai faci acel pacat.

| Bucurialuisatanpunctcom a răspuns:

De „păcate" nu te lepezi, „păcatele" sunt umane. De fapt ele sunt acțiuni considerate de biserică drept „negative" sau „rău-intenționate" iar cel ce comite prea multe de astfel de acțiuni de altfel umane este pasibil de iad și suferință eternă. Este doar o armă de manipulare a maselor, mă întreb dacă poporul român va înțelege vreodată asta. În alte țări precum Finlanda deja se iau în considerare legi care să interzică creștinismul iar în Islanda oamenii vor să deschidă temple păgâne dedicate adevăraților Zei antici ai omenirii care au fost huliți și transformați în caractere inamice zeului biblic de către evreii care au creat creștinismul pentru a controla masele.