|

Cum o cladire necesita un constructor,creatia cere un Creator.

Universul nostru uimitor dezvaluie gloria unui Creator minunat.

Aceste,,minuni''din univers ce ni se desfasoara,releva multe despre Creator,inteligenta universului!

Prin aceasta creatie(universul) putem vedea puterea,intelepciunea,maiestatea Divinului!

Raportand la nivelul primitiv si la nivelul actual,Divinitatea a fost vizualizata diferit,deoarece oamenii au fost si sunt aceeia care au distorsionat imaginea Divinitatii universale!

Iahwe declarat Divinitatea absoluta de catre triburile evreiesti,poate fi aceeasi,,entitate'' cu inteligenta universului,acel creator minunat,care tine in echilibru totul?

Cum puteti raporta descoperirile actuale in toate domeniile,la aceea,,entitate''

Iahwe,care indica ca prin lapidare se făcea,, dreptate''Divină?

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Iahwe e doar creatia unor primitivi, gravitatia e marele creator.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu vorbesti de univers? Ce stii tu de univers? In biblie nu scrie nimic corect despre univers. Acolo Pamantul a fost creat inaintea stelelor si restului universului. Ala-i universul de care vorbesti tu? laughing Sau uite inca o informatie "exacta" ce ne-o da biblia despre universul asta "inteligent" de care vorbesti tu: "Pamantul este fix, nu se misca. Soarele se invarte in jurul pamantului. Pamantul este centrul universului" etc. Du-te si invata un pic de astronomie si apoi putem vorbi de univers daca vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sublime89):

Nu ai inteles absolut nimic!
Eu am pus accentul ca inca nu suntem nici acum sa descoperim ce si cat de mare este universul,cum de ne putem increde in niste triburi evreiesti,care l-au inventat pe Iahwe,pretinzand ca este Creatorul universului?
Acei salbatici gaureau capul cu un cui,unui om bolnav de epilepsie,evocand faptul ca prin aceasta,,metoda''eliberau demonul din el!
Cum putem noi acum in sec.XXI,sa credem ca povestioarele acelor triburi evereiesti sunt compatibile cu descoperirile actuale?
Religiile, ne indica, că acela este adevarul, dar ni se demonstreaza pe zi ce trece ca nicidecum nu poate fi acela adevarul, deoarece este ilogic!
Bineinteles ca religia indeamna sa crezi, chiar daca este ilogic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Westfalia):

"Acei salbatici gaureau capul cu un cui, unui om bolnav de epilepsie, evocand faptul ca prin aceasta,, metoda''eliberau demonul din el!"
Ma bucur ca nu am trait acum vreo 3000 de ani. Asfel as fi fost ucis.laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Ooo,poti sa fii sigur!
Indiferent daca era corect felul tau de a gandii,daca nu gandeai cum doreau ei (stii tu cine) erai ucis sigur!
Si crede-ma ca sunt oameni care ar face si acum acest lucru,acei indoctrinati pana in madiva oaselor,care cred ca prin crima, fac,, dreptate Divina''! au avut de unde,, invata'' deoarece biblia este plina cu asemenea,, indemnuri''!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Westfalia):

Da, scuze, n-am citit prea atent intrebarea. Pai da, asa e cum zici. Nu putem avea incredere in ei pentru ca erau total habarnisti despre tot universul si tot ce exista in jurul lor. Deci e clar ca zeul sau zeii lor nu exista. Dar eu n-as sari asa departe sa zic ca Universul are alt creator, unul adevarat. Pentru ca nu sunt dovezi. Si m-as mira sa le gasim noi vreodata si daca sunt. Dar daca exista, doar stiinta le poate afla, si nimic altceva. Iar acel "creator" n-ar avea nicio legatura cu nicun zeu inventat de om vreodata. Iar universul este un loc ostil vietii in proprotie de 99.999%. Noi am aparut din intamplare, pritnr-un noroc imens. De aici de pe Pamant unde toate-s bune si frumoase pentru noi, e usor sa vorbim despre un univers "perfect" si "inteligent" si "armonios". Universul nu are proprie initiativa. E doar ceva haotic, ostil si indiferent. Oamenii au aparut doar acum in Univers, dupa ce el a existat 13, 8 miliarde de ani fara noi in el. Crezi ca l-ar deranja cu ceva daca noi am disparea maine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau acum 500-1000 de ani, dar nu e tarziu, in unele manastiri gasesti persoane doritoare sa scoata diavoli din om, legandu-i cu lanturi, infometandu-i, poate chiar batandu-i, deci e cul treaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Westfalia):

Nu ma refeream ca-s epilepticlaughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Bineinteles,mi-am dat seama!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar nu crezi ca acel creator al Universului, s-a raportat la niste triburi evreiesti si a neglijat totul celelalte popare care traiau la acea vreme, pe cele sapte continente. Intr-un univers atat de complex, este improbabil ca o planeta marunta ca a noastra sa aiba o importanta majora. Viata extraterestra trebuie sa existe, iar aici ne indepartam putin de la umilele povesti care ni le spun religiile si mergem mai mult spre o intelegere mult mai complexa a lumii in care traiam.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Guildo):

Http://www.trilulilu.ro/......-de-lumina

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează