| Holiday a întrebat:

Cum poate fi explicata fascinatia crestinilor fata de copilul din flori al unei evreice de acum 2000 de ani, care la maturitate a devenit un sectant schizofrenic?

Sa fie doar din cauza marketingului agresiv facut de organizatiile care obtin profit de pe urma povestii, o slabiciune psihica, sau combinatia dintre cele doua?

11 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Deci noi astia care avem credinta in Isus Hristos suntem toti SCHIZOFRENICI. Pai ce cauti printre "bolnavi mintali", luminatia ta? Nu cumva matale esti un mare MASOCHIST? Eu cred ca DA atata timp cat te sodomizezi intelectual printre schizofrenici sau esti doar un gunoi care se crede foarte "spiritual"? Lumineaza-ne si pe noi astia schizofrenici care credem intr-un Dumnezeu al unei evreice.

| ania a răspuns:

Sau era nebun sau era cine a pretins că este. Noi credem că era cine a pretins că este. N/ai de unde să știi sigur că nu avem dreptate, dar Creatorul nostru care a creat tot universul și sufletul uman poate da în sufletul nostru o confirmare interioară pe care n/o pot clătina orice îndoială a celor care încă nu-L cunosc. Mai bine odată când ești singur voebește cu pereții și provoacă/l pe Creator dacă există să ți se reveleze și să te lămurească de ce te=a creat.

| Holiday explică (pentru ania):

"dar Creatorul nostru care a creat tot universul și sufletul uman poate da în sufletul nostru o confirmare interioară"

Adica nebunia lui Isus e "infirmata" de un spiridus inexistent... misto asta.

| LoveSleep a răspuns:

Cred că mai mult a doua. Majoritatea oamenilor simt nevoia de a-și justifica sărăcia, lipsa realizărilor și inteligența limitată prin motto-uri precum "contează viața de după, nu cea de acum". Tot majoritatea asta merge pe principiul "Dacă cred, nu pierd nimic, dacă nu cred, pierd tot". Un fel de "cu 10 lei poți câștiga la lotto, iar dacă nu câștigi, aia e, sunt doar 10 lei".
Tot aceeași majoritate - și aici e partea ciudată, (în momentul de față dau cu banul când să pun a și cân au) a ajuns în stadiul ăsta datorită educației primite. Mi se pare oarecum incorect cum unii sunt crescuți cu ideea că nu există Dumnezeu iar alții sunt crescuți cu ideea că există și de aici până la decizia lor, e un segment care ține de capacitatea intelectuală a fiecăruia. E ca și cum ai programa 2 roboți și pe scurt, pe unul l-ai face mai deștept și pe celălalt mai prost, apoi i-ai pune să facă înmulțiri. Cel prost, va avea o limită. Dacă limita aia, e credința în Dumnezeu, nu cred că el are vreo vină.
Toată treaba asta cu credința și viața de după moarte e extrem de complicată. Poate pentru tine e mai ușor să fii categoric de o parte sau de alta, eu am crescut cu persoane foarte religioase, orice întrebare ai tu pe subiectul ăsta, eu am un răspuns. Indiferent dacă crezi sau nu în el, niciunul dintre noi nu putem să-l validăm. Cred că ne rămâne doar să ne asumăm lucrurile pe care le facem.

| dany1988 a răspuns:

Cred ca pe acest zeu l-au inventat unii care urasc femeile.Si evident, pentru controlul maselor.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Voi care sunteți obsedați de acest subiect si invadați aceasta categorie cu întrebări care nu cred ca interesează comunitatea TPU dovada ca nu citesc, nu va raspund, nu va iau in seama, de ce fel de boala suferiți?
Biblia spune ca "cei rai nu au pace". Daca nu sunteți bolnavi, sunteți in aceasta categorie, adică oameni rai. Care nu acceptați pe cel de lângă voi daca nu va împărtășesc convingerile.Si daca credeți ca reușiți sa convingeți vreun creștin sa renunțe la credinta va înșelați. Așa ca spre binele vostru încetați sa mai puneti astfel de întrebări. Si lăsați categoria celor cu adevărat religioși care își doresc sa cunoască mai mult despre religia din care fac parte.

Răspuns utilizator avertizat
| NumaPompilius a răspuns:

Cum se poate explica ignoranta completa a ateilor fata de faptul ca paradigma lor e falita intelectual si nu poate explica cele mai fundamentale lucruri precum Logica? Cum se poate explica lipsa completa de inconsistenta logica pe care o au 99, 99% din atei si atitudinea complet retarda pe care o au cand sunt confruntati cu inconsistentele paradigmei lor? happy

| Algo098 a răspuns:

O combinatie de cele 2. Creatorii de credinta merita un 10 pentru viclenie si stiinta manipularii. La fel un 10 merita si oamenii obisnuiti pentru credulitate, superficialitate si lacomie. Accesul la cunoastere se face printr-un efort, nu aceptand orice fantezie drept adevar. Comoditatea, lacomia, superficialitatea sunt un obstacol de netrecut pentru omul obisnuit, care accepta cu usurinta informatii neverificabile conferindu-le o valoare de adevar pe care evident acstea nu o au. Creatorii de credinta se folosesc de toate metodele pentru a induce in eroare omul obisnuit. Apeleaza la emotii, la logica stramba, la generalizarea falsa, promisiuni si amenintari fara acoperire si in felul asta omul e facut pacatos fara nici o vina si dator sa faca o multime de lucruri care nu-i ajuta la nimic si care ii intuneca mintea imbogatita cu informatii false si aberante.

| Teffan a răspuns:

Nu este vorba despre niciun fel de slabiciune psihica/boala mintala.
Crestinii timpurii, pur si simplu au fost fascinati de invataturile lui Isus, s-a format un cult in jurul lui(cum se intampla si in lumea noastra, uita-te la Osho si la cultul fanatic pe care l-a avut in secolul trecut) care s-a materializat intr-o secta iudaica de sine statatoare.Multi nu realizeaza,dar crestinismul a fost,la origini,o secta desprinsa din iudaism, pentru evrei exclusiv.
Ca mai apoi s-a difuzat in societatea romana si, de acolo, in cam toata lumea, e alta poveste, o situatie datorata unor imprejurari favorabile ce au facut posibila afirmarea crestinismului in randul "neamurilor".

Crestinii din prezent sunt produsul unei persistente religioase timp de 2000 de ani, o traditie inradacinata adanc in societatea noastra Occidentala.Din fericire, in proportie de 90%, crestinii sunt doar cu numele astazi.Ar trebui ca toti ateii sa priceapa ca crestinismul e pe moarte si, in afara de cateva cazuri izolate ce ii priveste pe sectanti, nu se poate vorbi despre o practica crestina autentica, in randul populatiei.

Ateismul si materialismul ghideaza lumea moderna, traim vremurile profetizate de Nietzsche, cand oamenii l-au ucis pe Dumnezeu.O societate desacralizata.

| GicaGigekGica a răspuns:

Cred suferi grav de prostie.