| RAY a întrebat:

Cum poate o biserica de 200 de ani sa revendice adevarul absolut?

ma refer la pocaiti

19 răspunsuri:
| dragos9234 a răspuns:

Pai poti sa ti-o faci de unul singur?

| EmaS a răspuns:

Care este adevarul absolut?

| MMihai a răspuns:

Biserică de 200 de ani?
Despre care biserică vorbești?
Creștinismul are aproape 2 milenii!

| RAY explică (pentru EmaS):

Voi spuneti ca il stiti

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Eu te-am intrebat prima.

| RAY explică (pentru MMihai):

Pocaiti mihai

| Mikhtarian a răspuns:

Specifica mai bine.
Te referi la pocaiti?
Nu stiu, nu sunt de aceea credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici un cult nu poate spune ca are adevarul absolut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ei pot sa prezinte niste dovezi cu adevarat bune, nu are importanta vechimea. Adevarul nu tine cont de timp.

Dar in cazul religiilor, fara dovezi cu adevarat bune, toate sunt la fel (false).

| danay72 a răspuns:

Dar nu biserica detine adevarul absolut, ci Biblia, conform cuvintelor lui Isus.Ioan8:32.Iar acest adevar exista si oricine il poate afla.

Răspuns utilizator avertizat
| M25M a răspuns:

Varsta este irelevanta in cazul acesta. Fiecare noua biserica/religie intemeiata trebuie sa atraga adepti deci daca asta insemna revendicarea adevarului absolut, de ce nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru danay72):

"veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi"
intrebarea este de unde stii tu ca YHAWE e Dumnezeul absolut?

| danay72 a răspuns (pentru anonim_4396):

Din istorie, creatie, dovezi arheologice, din profetii biblice spuse, care s-au implinit in cele mai mici detalii etc.De un real folos iti poate fi situl www.jw.org.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru danay72):

Istorie,sa fim seriosi istoria ne spune cu totul altceva.Cat despre apocalipsa lui Ioan: Ioan si apostololii asptetau in acel timp apocalipsa, deci starea de atunci e si de acum. E rasa umana care nu e schimbata psihologic, deci cam asta se poate spune despre aceste profetii implinite.

| danay72 a răspuns (pentru anonim_4396):

1) Exactitatea istorică. Din cele mai vechi timpuri, cărţile canonice ale Scripturilor ebraice au fost acceptate de iudei ca fiind inspirate şi întru totul demne de încredere. Astfel, în timpul lui David, evenimentele consemnate de la Geneza la 1 Samuel erau unanim acceptate drept istorie autentică a naţiunii şi a relaţiilor lui Dumnezeu cu aceasta. Un exemplu în acest sens este Psalmul 78, care face referire la peste 35 dintre aceste evenimente.
Adversarii Bibliei au atacat cu înverşunare Pentateuhul, îndeosebi în ce priveşte autenticitatea şi scriitorul lui. Însă, pe lângă faptul că iudeii l-au recunoscut pe Moise drept scriitorul Pentateuhului, există mărturia lăsată de scriitori antici, unii dintre aceştia fiind chiar duşmani ai iudeilor. Hecateu din Abdera, istoricul egiptean Manethon, Lisimah din Alexandria, Eupolemus, Tacitus şi Iuvenal îi atribuie lui Moise instituirea codului de legi care îi deosebea pe iudei de celelalte naţiuni şi cei mai mulţi dintre ei arată cu claritate că el a aşternut în scris legile. Numenius, filozof pitagorician, chiar spune că Iane şi Iambre erau preoţii egipteni care i s-au împotrivit lui Moise (2 Tim. 3:8). Aceşti scriitori au trăit în perioada cuprinsă între epoca lui Alexandru (secolul al IV-lea î.e.n.), când grecii au început să manifeste interes pentru istoria iudeilor, şi epoca împăratului Aurelian (secolul al III-lea e.n.). Mulţi alţi scriitori antici spun că Moise a fost conducător, guvernator sau legislator; descoperirile arheologice sprijină adesea exactitatea istorică a evenimentelor consemnate în Biblie, când poporul lui Dumnezeu a avut de-a face cu naţiunile din jur.
Dar ce se poate spune despre Scripturile greceşti creştine? Acestea nu numai că atestă relatările din Scripturile ebraice, dar chiar ele se dovedesc exacte din punct de vedere istoric. De asemenea, Scripturile greceşti sunt autentice şi inspirate la fel ca Scripturile ebraice. Scriitorii lor descriu ce au văzut şi ce au auzit, deoarece au fost martori oculari, iar adesea chiar au luat parte la evenimentele pe care le-au consemnat. Mii dintre contemporanii lor au crezut cele scrise. Mărturia lor este amplu confirmată de referirile făcute de scriitorii antici, cum ar fi Iuvenal, Tacitus, Seneca, Suetoniu, Pliniu cel Tânăr, Lucian, Celsus şi istoricul evreu Josephus.
Într-o lucrare se spune: „Sir Isaac Newton. . . a fost şi un renumit critic al scrierilor antice şi a examinat cu multă atenţie Sfintele Scripturi. Care este concluzia lui cu privire la acest subiect? «Găsesc, spune el, dovezi mai sigure de autenticitate în Noul Testament decât în orice istorie profană [laică].» După cum se exprimă dr. Johnson, avem mai multe dovezi că Isus Cristos a murit pe Golgota, aşa cum arată Evangheliile, decât că Iulius Cezar a murit în Capitoliu.

Exactitate din punct de vedere geografic şi geologic. Mulţi autori au vorbit despre remarcabila exactitate a descrierii pe care Biblia o face Ţării Promise şi teritoriilor învecinate. De exemplu, A. Stanley, care a călătorit mult în Orient, a spus despre peregrinarea israeliţilor prin pustiu: „Izvoarele, fântânile şi pâraiele întâlnite din loc în loc corespund consemnărilor despre «apele» de la Mara, «izvoarele» din. . . Elim, «pârâul» de la Horeb şi «fântâna» fiicelor lui Ietro, cu «adăpătorile» sau jgheaburile ei, din Madian. Vegetaţia este şi acum la fel ca aceea pe care istoria mozaică ne permite s-o cunoaştem". În relatarea despre Egipt, exactitatea se observă în descrierea generală a teritoriului, cum ar fi bogatele sale ogoare cu cereale, fluviul Nil mărginit de trestii (Gen. 41:47–49; Ex. 2:3), apele sale provenite din ‘râuri, canale, iazuri cu trestii şi rezervoare’ (Ex. 7:19), precum şi ‘inul, orzul, grâul şi alacul’ său (Ex. 9:31, 32). Dar ea se observă şi în denumirea şi în amplasarea oraşelor.
Încrederea pe care o au unii oameni de ştiinţă în informaţiile geologice şi geografice ale Bibliei este atât de mare, încât ei au considerat această carte un ghid demn de urmat şi au fost răsplătiţi din plin. Cu câţiva ani în urmă, renumitul geolog Ben Tor a urmat indicaţiile din pasajul biblic unde se spune: „Căci Iehova, Dumnezeul tău, te duce într-o ţară bună,. . . o ţară ale cărei pietre sunt de fier" (Deut. 8:7, 9). La câţiva kilometri de Beer-Şeba, el a descoperit nişte stânci imense, bogate într-un minereu roşu-închis. Conform estimărilor, aici existau 13, 6 milioane de tone de minereu de fier de calitate inferioară. Mai târziu, inginerii au descoperit o deschidere geologică de minereu de 1, 5 km, care conţinea 60–65% fier pur. Joseph Weitz, renumit specialist israelian în reîmpăduriri, a spus: „Primul arbore pe care l-a plantat Avraam în Beer-Şeba a fost un tamarix". „Urmând exemplul său, noi am sădit în urmă cu patru ani în aceeaşi zonă două milioane. Avraam a avut dreptate. Tamarixul este unul dintre puţinii arbori cărora, după cum am observat, le merge bine în sud, unde precipitaţiile anuale nu depăşesc 150 de mm". Într-o lucrare se spune: „Se pare că patriarhul Avraam nu a plantat pur şi simplu la întâmplare un arbore la sosirea lui în Beer-Şeba. El a ales arborele a cărui umbră este mai răcoroasă decât a altor arbori. În plus, [tamarixul] poate rezista la temperaturi ridicate şi la perioade lungi de secetă deoarece îşi înfige rădăcinile adânc în sol, până ajunge la pânza freatică. Nu este surprinzător că [tamarixul] a supravieţuit până astăzi în regiunea Beer-Şebei" (Gen. 21:33).
În ce priveşte detaliile de ordin cronologic şi geografic menţionate în Biblie, profesorul Wilson a scris într-o lucrare a sa: „Informaţiile cronologice şi geografice sunt mai exacte şi mai demne de încredere decât cele oferite în orice alt document antic, iar biografiile şi alte naraţiuni istorice se armonizează perfect cu mărturiile din documentele extrabiblice"
Apostolii in secolul1 asteptau distrugerea Ierusalimului, asa cum a zis Isus ca se va intampla, iar in 70e.n s-a intamplat acest lucru in cele mai mici detalii.

| WholeWorldTeam a răspuns:

Aceste "biserici" nu au legatura cu voia Domnului Hristos.Lucrarea lui Iisus pe pamant este Biserica (adica credinta cea adevarata in Dumnezeu facatorul a tot ce se vede). Apostolii au fost trimisi la propovaduire si au format comunitati crestine care azi sunt foarte puternice si infulente tritorial (Biserica Rasariteana si cea Apuseana care inainte de schisma erau una). Sectantii zic ca noi ne-am ratacit de la credinta si ca ne inchinam idolior si avem practici pagane.Acesti nefericiti oameni care pretind ca fac pocainta se afla intr-o bezna totala.Pentru ca ei, crezand ca slujesc lui Dumnezeu slujesc satanei. Iata de ce spun asta.Hristos spune urmatoarele catre Petru "Tu eşti Petru şi pe această
piatră voi zidi Biserica Mea, si portile iadului nu o vor biruii" (Matei 16, 18) adica demonii nu vor reusii niciodata sa schimbe credinta astfel incat oamenii sa se rataceasca si sa nu mai slujeasca lui Dumnezeu cum trebuie.Si daca Hristos spune ca nu se va ratacii credinta, stau si ma intreb, cum isi permit acestia sa vorbeasca incontra Mantuitorului si sa zica ca s-a ratacit credinta.Nu a zis el oare " iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului " (Matei 28 : 20)? Acesti oameni vor sa spuna ca pana sa apara sectele oamenii au stat in inselare, desi Hristos a spus ca va fi cu noi? Cum altfel este cu noi decat prin credinta cea dreapta crestineasca? Ne avertizeaza Hristos " Vedeţi să nu vă amăgească cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi. [...] Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt (adica adunarea tuturor ereziilor pamantesti la un loc - la asta se refera) Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. " (Matei 24 - am extras cateva versete). Apropo de hristosii mincinosi.citema recent pe net ca a aparut o noua secta. Ceva "pustnici" care tin o ortodoxie amestecata cu obiceiuri pagane, gen yoga si altele si acestia au vindecat cancer, tumori si alte boli incurabile. Iata marile semne si minuni de care vorbeste Sfanta Scriptura. happy

Răspuns utilizator avertizat
| Calininio a răspuns:

Nu poate. La fel, nici una de 1600 de ani / 2000 de ani nu poate tongue.