anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum pot unii crede că spiritele morților salăjluiesc printre cei vii, când versetul de mai jos spun clar că morții dorm (până la a doua venire a lui Hristos)?

Eclesiastul 9: 5-6, 10
"Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri; dar cei morţi nu ştiu nimic, şi nu mai au nici o răsplată, fiindcă până şi pomenirea li se uită. Şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor, de mult au şi pierit, şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare.
Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune!"

Spiritismul e o mare amăgire. Amăgire pe care demonii o folosesc pentru a îndepărta și mai mult oamenii de la Adevăr, adevărul care sta scris in Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu.
Demonii pot lua orice forma, inclusiv a persoanelor decedate și se folosesc de asta pentru a tulbura sufletele celor care nu cunosc Cuvântul și n-au citit niciodată Biblia.

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Sunt de acord ca spiritismul este un paganism si un neadevar! Mantuitorul Iisus Hristos ii spune talharului pocait ca: "Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in Rai". - Luca 23:43 Deci, sufletul talharului pocait nu a mai stat pe pamant, nu a bantuit pe nimeni ci a fost dus in rai de Mantuitorul si Dumnezeul Iisus Hristos.
La fel, in pilda saracului Lazar si a bogatului nemilostiv de la Luca, cap.16, dupa moarte saracul Lazar a fost dus de la ingeri in sanul lui Avraam, iar bogatul nemilostiv se chinuia in vapaia iadului. - Luca 16, 22-23
Observam ca bogatul nemilostiv nu dormea, ci se chinuia in iad si ii cerea patriarhului Avraam sa-l trimeata la el pe saracul Lazar cu un varf de deget de apa, fiindca se chinuia in vapaia iadului.
Mai observam din Biblie ca Moise, care era mort demult, totusi vorbeste, impreuna cu Ilie, pe muntele Tabor, cu Mantuitorul Iisus Hristos la Schimbarea Lui la fata. -Matei 17:3
Si mai sunt si alte versete din Biblie care demonstreaza ca teza adventista a somnului sufletelor sau a distrugerii lor este total falsa si este o erezie!
Cuvantul lui Hristos este mai mare decat al Ecclesiastului! Nici macar nu sustine Ecclesiastul, in incercarile lui filosofice, ca mortii dorm! "Eu sunt viata si invierea, spune Hristos. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. Si oricine traieste si crede in Mine, nu va muri in veac!" - Evanghelia dupa Ioan cap. 11, 25-26
Dumnezeu ne-a daruit viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau, Iisus Hristos!

71 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Biblia se contrazice asupra acestei chestiuni.

https://web.archive.org/......_bibl1.htm

| RAY a răspuns:

Faza e ca iisus s-a dus in iad dupa ce a murit, daca toti ar fi adormiti de ce exista iadul? sau raiul? el spune vei fii cu mine in rai, daca nu a fost judecata de apoi inca nu exista inca iad/rai sau nu e locuit de nimeni, vt nu recunoaste viata de apoi, evrei nu credeau in asa ceva, versetul e bun si realist, o data ce mori numai existi

| Anonim explică (pentru RAY):

Ba da, după ce mori îți continui viata în rai sau în iad.

| RAY a răspuns:

PacatosulBogdan ce secta a avut tahlarul de pe cruce?
sa pocait )))))) nici nu sa botezat

| Anonim explică (pentru RAY):

Sa te pocăiești nu înseamnă să te botezi și sa ai un anumit cult

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci de ce se mai face botezul si de ce exista religii

| Anonim explică (pentru RAY):

?
Nu are legătură. Eu am zis ca nu asta înseamnă să te pocăiești. Da, asta e un termen des folosit pentru oamenii care se convertesc, dar a te pocăi înseamnă a regreta păcatele tale și a ți cere iertare sincer de la Dumnezeu și sa nu le mai faci.

| LoveSleep a răspuns:

Mama ce arde focul cu paginile alea subtiri din biblie.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sunt de acord cu tine ca spiritismul este o amagire si ca sufletele celor morti nu vagabondeaza pe pamant, dar unde ai vazut tu ca scrie ca sufletele dorm pana la a doua venire a lui Hristos? In versetul dat de tine în niciun caz nu scrie așa ceva.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

"Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde. Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El. Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi. Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. "(1Tesaloniceni 4:13-16)

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Bună încercare. Ai nota 5 pentru efort. Se vede că voi protestantii habar n-aveti despre ce vorbeste Biblia. Tocmai mi-ai dat 3 versete care vorbesc despre învierea cea de pe urmă, adică învierea trupurilor celor adormiti care se vor prezenta la judecata de apoi si dupa vor trece în Parusia. Asta n-are nicio legatura cu sufletele celor adormiti care in acest moment sunt vii în Domnul și așteaptă ca și noi învierea morților.


Matei 22:32

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Habar n am despre ce vorbește Biblia? Tu ai spus asa "unde ai văzut tu ca scrie ca sufletele dorm pana la a doua venire a lui Hristos?" și eu ți am dat versete. Dacă nu știi sa te exprimi, nu e problema mea

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Și foarte urat din partea ta. De ce te tot crezi superior și spui ca protestanții nu au habar despre ce vb Biblia și tot așa?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Repet. Poate dacă repet o să-ți pice fisa. Tu mi-ai dat niste versete care vorbesc despre vremurile din urma, judecata de apoi și învierea TRUPURILOR. Discutia era despre faptul ca SUFLETELE sfintilor sunt vii în Domnul.

N-ai citit în Biblie că Dumnezeu este Dumnezeu al viilor și nu al morților? Ce-i asa greu de inteles? Biblia va da mură-n gură și tot nu pricepeți

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Tot noi nu pricepem? Pai uite ce scrie mai jos (1 Tesaloniceni 4:13-18). În versetul 15 scrie ca cei ce vor rămâne vii pana la venirea Domnului nu o vor lua înaintea celor adormiți în Domnul, apoi, în versetul 16 scrie ca Domnul cu un strigat Se va coborî în cer și întâi vor învia cei morti în Hristos și în versetul 17 scrie ca cei vii care vor fi rămas vor fi răpiți în nor și astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Nu vezi ca e vorba de suflet aici? Ca vom merge în rai când va veni Domnul si ca nu o vom lua înaintea celor morți. Deci, și cei morți vor merge în rai după ce va veni Domnul, ptc nu le-o vom lua înainte (dar cum am putea sa le-o luăm înainte dacă ei deja ar fi în rai?). Deci, tu nu pricepi Biblia.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu zice nimeni ca sfintii o iau inaintea celorlalti. Pentru noi Ortodocsii raiul este diferit de Ierusalimul Ceresc, de Parusia, de Pamantul Nou sau cum vrei sa-l denumesti. Sfintii sunt in rai si asteapta si ei ca si noi Ierusalimul Ceresc. Deci da, voi nu pricepeti ca acolo e vorba de ce se intampla la final si nu ce se intampla acum.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

În primul rand, tu ce înțelegi prin Ierusalimul ceresc și prin rai?
Și, în al doilea rand, da, în acele versete se spune de ce se va întâmpla la final, adică la final cei morți vor învia, nu acum. Dar, cei ce mor acum vor învia atunci, nu cei ce vor muri la final vor învia atunci când va veni Domnul ptc Pavel a scris de cei ce deja muriseră (asta acum aproape 2000 de ani).

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

N-am zis că învie acum sau că n-o să învie atunci. Îmi dai versete din Biblie ca și cum n-aș fi deja de acord cu ele. Citesc Biblia în fiecare seara si o studiez din carti. Stiu ce vorbesc. Cât despre rai, este locul și starea existentiala in care sfintii se odihnesc în Domnul până la învierea din morți. Până la înviere sufletele merg în rai sau iad. După învierea din morți și Judecata de Apoi a lui Hristos cei din rai vor merge în Ierusalimul ceresc, în noul Pamant transfigurat de Dumnezeu, în noul Eden, iar cei din iad vor experimenta nu iadul ci Gehena pe vecie. Biblia ne spune că Dumnezeu este Dumnezeu al viilor. Atunci sfinții n-au cum să "doarmă" sau să fie morți ci nu pot fi decât vii în Hristos care le-a promis viața veșnică. Nicăieri în Biblie nu scrie ca sfintii "dorm" pana la înviere. Ca și cum sufletele noastre ar avea nevoie de somn ca trupul.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Și aceasta gheena cum e în viziunea voastră?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Este descrisa in Biblie, am uitat acum capitolul si versetul, dar undeva prin Matei probabil.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Știu ca e scris în Biblie de gheena și de Ierusalimul ceresc și de rai și așa. Dar eu mereu am asociat raiul cu Ierusalimul ceresc și iadul cu gheena. Recunosc, nu am studiat niciodată aspectul ăsta, adică nici nu ma interesează prea mult, știu ca trebuie sa împlinesc Biblia cât de mult pot pana voi muri sau pana va veni Domnul, ca să pot sa ajung și eu în rai și sa fiu o veșnicie cu El, nu ma bag prea mult în teologie (adică as putea s o fac, dar nu prea am făcut o, recunosc)

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai daca nu te bagi in teologie rist sa nu intelegi ce zice Biblia. Degeaba ai tu bunavointa sincera sa urmezi Biblia, dacă exista posibilitatea sa n-o intelegi. De asta si exista teologia ca sistem logic si filozofic de interpretare a Bibliei (pentru ca nu poate fi interpretata individual corect)

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Poate fi interpretata individual corect, dar sunt pasaje mai grele. Dar nu mi afectează cu nimic mântuirea dacă nu înțeleg prea bine anumite părți legate de locul unde îmi voi petrece veșnicia sau ceva. Știu ca voi fi cu Dumnezeu, asta contează.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde stii ca vei fi cu Dumnezeu? Te consideri deja mantuit/a? Nici Sfantul Apostol Pavel nu socotea ca deja dobandise Imparatia lui Dumnezeu! El inca alerga si nu se socotea desavarsit!

| Anonim explică (pentru pacatosulBogdan):

Pai da, trebuie sa alergi pana la sfârșitul vieții ptc dacă zici "gata, sunt mântuit, toată viata nu mai fac nimic ptc oricum ajung în rai" nu rezolvi nimic. Trebuie toată viata sa alergi spre neprihănire. Dar, da, deja ma consider mantuita prin Cuvânt.
În Biblie scrie asa"Căci prin har sunteți mântuiți, prin credință. Și mântuirea aceasta nu este de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. " (Efeseni 2:8, 9)
Daca în Biblie scrie ca suntem mântuiți, da, ma consider mantuita. Asta nu înseamnă că de acum pot trai cum vreau eu și voi ajunge în rai. Nu. Trebuie în continuare sa împlinesc Biblia ptc nimic intinat și spurcat nu va întra în rai și nici nu vom putea întra în rai facă nu vom fi ca niște copilași, adică fără păcat.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Foarte frumos pusă problema! Mi-ai amintit de un citat de Eliade:
"Prietenul meu se exaltase. Vorbea despre credința simplă și mântuitoare, ce se pogoară prin har. Se împotrivea cărților, teologiei, filosofiei religioase. Voia creștinismul absolut, pur, credința fără nicio rezervă în dogmele bisericii.
- Surprind o contradicție evidentă în afirmațiile d-tale, întrerupse studentul; pentru că credința în Biserică, pe care o mărturisești, e mai mult decât credința în Noul Testament, pe care de asemenea o mărturisești. Așadar, trebuie să primești teologia și, deci, filosofia, odată ce ai primit Biserica, întemeiată nu numai pe Noul Testament, ci și pe învățăturile patristice și conciliate. Dacă ești ortodox pur, nu poți disprețui filosofia și teologia, deși datele prime ale creștinismului nu se pot cunoaște, nici repeta printr-un proces rațional, ci numai printr-o experiență. " ("Gaudeamus")

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă poate fi interpretată individual corect de ce atat de multi indivizi care o interpreteaza individual ajung la înțelegeri radical diferite? Si cum poti sa spui că nu-ti afecteaza mantuirea daca nici macar nu stii cat de bine intelegi Biblia? Daca nu o intelegi aproape deloc? Te-ai gandit 2 secunde la asta?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Fain citat. Eliade genial ca întotdeauna. Credința fără religie este ca voia fără fapte. Ca și cum ai vrea să vizitezi o țară, dar tu stai în casă toată ziua. Credința fără fapte (și fără religie) moartă este. Orice pseud arogant care propovăduiește "credința și nu religia" ar trebui obligat să citească capitolul 2 din Iacov până îi iese pe urechi.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Înțeleg Biblia, chiar o înțeleg. Sunt unele pasaje sau versete pe care nu le înțeleg din TOATĂ Biblia.
Si da, nu mi afectează mântuirea dacă nu știu ce va fi după moarte în mod precis?
Și da, Biblia poate fi interpretata în mod corect în mod individual, desigur. Exista atât de multe interpretari ptc nu toți oamenii o înțeleg. Nu am spus ca toți oamenii o înțeleg, am spus ca se poate interpreta corect în mod individual.
La inceput, oamenii au nevoie de o îndrumare, cumva, dar pe parcurs nu avem nevoie de cineva care sa stea mereu după noi sa ne explice fiecare cuvânt din Biblie. Atunci de ce o mai citim și studiem singuri dacă altcineva ar trebui sa ne explice tot?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de unde stii ca o intelegi? Dacă crezi ca o intelegi si de fapt in realitate te înșeli amarnic. Te-ai gandit vreodata la asta?

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

În Biblie scrie ca, credință fără religie e moarta? Scrie ca fără fapte e moartă. Nu mai adăuga cuvinte la versetele sfinte și adevărate ale Bibliei. Și în Iacov 2 nu este vorba absolut deloc de religie. Ai pus versete fără context și fără legătură. SINGURUL LOC UNDE SE VORBESTE DE RELIGIE e Iacov 1:26, 27. Dar ai citit ce scrie acolo? "Dacă crede cineva că este religios și nu-și înfrânează limba, ci își înșală inima, religia unui astfel de om este zadarnică. Religia curată și neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume."
Scrie undeva de o religie anume? Și dacă religia ar fi fost" atât de importanta", de ce nu s-a scris nicăieri de ea în Biblie? Sincer, de ce adăugați de la voi? Nu religia contează înaintea Domnului, ci "Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Cel ce v-a chemat este credincios și va face lucrul acesta.". Dacă spune ca duhul, sufletul și trupul nostru trebuiesc păstrate curate, asta înseamnă că asta vrea Dumnezeu de la noi și asta urmărește El în noi, nu religia care e doar un nume pe care il purtăm.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Nu am cum sa nu o înțeleg atât timp cât alte versete din Biblie întăresc ceea ce eu înțeleg din versetele pe care le citesc. E foarte simplu. Și, citind Biblia, Îl cunoști pe Dumnezeu și îți dai seama ce vrea El de la noi și vezi ce urmărește El.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am zis ca scrie acolo de religie, ci am făcut o conexiune. Știi ce-s alea conexiuni? Mi-am folosit creierul să interpretez înțelesul textului. Ar trebui s-o faci și tu, recomand.
Și ar trebui să înveți ce semnifica de fapt cuvântul "religie". Religia este suma totala a faptelor prin care se eprima un cult, o credinta. Vine din latinescul religo care înseamnă a, a venera și a îngriji. Dacă religia înseamnă fapte atunci Iacov când zice "credinta fara fapte este moartă" oare la ce se referă? happy

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă ți se pare ție că întăresc dar de fapt te întărești doar în minciună?

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Ce sens are sa pui "religie" în loc de "fapte" dacă zici ca inaeamna același lucru? Degeaba faci conexiuni dacă nu ajuta la nimic

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Dacă voi ați avea proroci prin care Dumnezeu din cer v ar vorbi, ai înțelege. Sau văzători. Astea sunt daruri ale Duhului Sfant, pe care voi nu le practicati, deși aveți Biblia la îndemână. În fine, nu asta contează. Dacă am fi înțeles Biblia greșit toți (ptc dacă o înțeleg eu greșit, toți ceilalți din biserica mea și nu numai o înțeleg greșit, ptc o înțelegem la fel), oare nu ne înștiința Dumnezeu? Sa fim serioși, Dumnezeu când te iubește nu te lasă să mergi pe calea pierzării fără sa te înștiințeze ca e greșit ceea ce faci/ crezi. Și cum se face ca majoritatea penticostalilor înțeleg Biblia la fel, deși eu nu am vorbit cu alții din alte orașe mai înainte ca să îmi spună părerea lui, ci eu înțeleg exact ca el, deși nici nu îl cunoșteam. Dacă cauți sincer sa faci voia lui Dumnezeu (nu ceea ce spun preoții sa faci), atunci Dumnezeu te luminează. Dacă vrei sa citești Biblia pentru a da argumente protestanților și fără a cauta sa o împlinești, e în zadar.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde știi că nu avem proroci si vazatori? Pana si parintele meu duhovnic are daruri extraordinare ale Duhului Sfant. Si nu doar ci toti sfintii din calendarul nostru au avut daruri extraordinare ale Duhului Sfant: vedeau sufletul omului, te cunostea fara sa te fi intalnit vreodata si chiar iti profetea cand vei muri. Probabil o sa spui că nu crezi asta, dar la fel de bine n-aș putea sa spun si eu ca nu cred in ce zici tu? Deci de ce zici că nu le practicăm? Iar dacă noi ortodocșii și catolicii ne-am înșela de ce nu ne-ar fi înștiințat Dumnezeu de asta? Observi cum tot ce zici tu despre noi pot să zic și eu despre voi? Iar dacă preotii îmi spun care e voia lui Dumnezeu de ce să nu-i ascult?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu înseamnă exact același lucru. Bineînțeles că exista o diferențiere de nuanțe. Religia si simplul concept al faptelor au sensuri înrudite și asemănătoare, dar nu la fel.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Știu ca nu aveți proroci tocmai de la toți ortodocșii călora le-am zis ca noi avem. Cam toți erau mirați și nu știau despre ce vorbesc. Pana și profesoara de religie ortodoxa de la clasa mea spune ca nu aveți proroci. Ea m-a întrebat dacă avem cum sunt preoții și i-am zis ca nu, ca noi avem proroci ca cei din Biblie. Când spun "Asa vorbește Domnul:..." și Dumnezeu vorbește direct prin acei oameni, ca și cum ar fi în fata noastră în Persoana. Prorocul nu interpretaza ce ii spune Dumnezeu, ci spune exact ce i se spune sa zică mai departe. Voi nu aveți asa ceva. Nici văzători.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba avem părintele meu duhovnic e vazator cu duhul. Nici nu ma cunostea si mi-a zis toata viata practic. Si avem darul prorocirii in sensul că le sunt revelate sfintilor evenimente viitoare, dar nu avem ce numiti voi "proroc" in sensul de funcție de asta ca uite prorocul adunarii. Ma rog, n-o sa intru in detalii cum ca e o diferenta gigantica intre ce aveti voi si ce scrie in Biblie dar asta e alta discutie. Dar vazatori cu duhul, prorocii si altele avem 100%

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Nu e o diferență gigantica între ce avem noi și ce scrie în Biblie, de fapt, prorocii noștri sunt exact ca cei din Vechiul Testament, deci e 100% biblic

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Din câte am auzit trăim în perioada Noului Testament

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Proroci sunt si în Noul Testament. Citește Fapte 11:27-30. În 1 Ioan 4:1 scrie ca au ieșit mulți proroci mincinoși. Pai, dacă sunt proroci mincinoși, înseamnă că există proroci adevărați. În 1 Tesaloniceni 5:20 scrie sa nu disprețuim prorociile. Ca să nu le disprețuiești, ele trebuie sa existe, nu? În 1 Corinteni 14:1 scrie sa umblam mai ales după darul prorocii. Ca să umbli după el, trebuie sa existe, nu? În 1 Corinteni 12 sunt prezentate darurile Duhului Sfant, printre care și PROROCIA iar în capitolul 14 este prezentata mai detaliat prorocia. Și prorocia nu este ce mi ai spus tu ca ți a descoperit duhovnicul tău. A avut o descoperire, poate, dar nu a prorocit. Prorocia este ca cea din Vechiul Testament, având in vedere capitolul 14 din 1 Corinteni.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu ca sunt si in Noul dar tu ai zis ca "ai nostri sunt ca in vechiul'". Și de ce ignori faptul ca si noi avem prorocii și vazatori cu duhul?

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Pai dacă sunt proroci și în Noul Testament, înseamnă că sunt la fel ca cei din Vechiul Testament, mai ales că nu scrie absolut nicăieri în Noul Testament ca prorocii din Noul Testament sunt diferiți fata de cei din Vechiul Testament. Având în vedere ca Dumnezeu nu Se schimba niciodată, nici darurile Sale nu se schimba, deci prorocii din Noul Testament sunt la fel ca cei din Vechiul Testament. Și voi nu aveți proroci ca cei din Vechiul Testament. În timpul rugăciunilor începe cumva vreo persoana sa strige mai tare ca să se facă auzit și ca cei din jur sa se oprească și apoi începe sa transmită mesajul lui Dumnezeu? Știu sigur ca voi nu aveți așa. Și văzătorii sunt cei care au vedenii, cum au avut multe persoane din Biblie. Când ți se descoperă tainele inimii e altceva.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok dar eu ma refeream ca avem oameni care spun proprocii, adica care vad viitorul. Iar vazatori cu duhul sunt cei care iti vad sufletul fara sa le zici nimic. Asta nu-i dovada ca Duhul Sfant le dă puterea asta? Ca fara Duhul Sfant n-ar putea face asta.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Nu zic ca nu e de la Dumnezeu ce fac, dar și duhurile știu viitorul. Cu ajutorul cui crezi ca ghicesc vrăjitoarele viitorul? Cu al lui Dumnezeu, sigur nu. Din nou, nu zic ca ce e la voi n ar fi de la Dumnezeu, dar nici nu pot spune ca e de la El, atât timp cât nu am fost în biserica ta și asa mai departe.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Nu zic că nu e de la Dumnezeu ce fac, dar si duhurile știu viitorul. Cu ajutorul cui crezi că ghicesc vrăjitoarele viitorul? Cu al lui Dumnezeu, sigur nu. Din nou, nu zic ca ce e la voi n ar fi de la Dumnezeu, dar nici nu pot spune ca e de la El, atât timp cât nu am fost în biserica ta și asa mai departe.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Vrajitoarele nu ghicesc viitorul. Ele pur și simplu mint.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Pai, cunosc o persoana căreia i-a fost ghicit viitorul de o vrăjitoare sau i s au descoperit tainele inimii, nu mai țin minte sigur cum a fost. Deci și vrăjitoarele au aceasta putere. DAR, după cum am zis de 2 ori deja, nu zic ca voi lucrați cu demoni, ci doar am zis ca se poate și așa.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cred ca vrajitoarele au aceasta putere. Cred că ele îi prostesc pe idiotii care se lasa prostiti de ele. La fel e cu zodiacul. Si zodiacul "iti ghiceste viitorul" daca esti suficient de prostovan.

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

De zodiac știu, mai ales ca scrie în Biblie de zodiac ca e păcat și așa. Dar unei persoane foarte apropiate mie, acum mulți ani, o vrăjitoare (sau ce era ea, dar știu sigur ca lucra cu duhurile, nu cu Dumnezeu) i-a descoperit ceva ce lui i s-a întâmplat sau ce avea în inima, ori i-a prezis ceva din viitor. Da, știu ca s multe vrăjitoare care zic ca iti ghicesc în globul lor, în palma sau în cafea și sunt multe care ii prostesc pe oameni pentru bani, dar asta de care zic eu, chiar a zis adevărul, deși nu ajuta cu nimic

| KronstadtRevival a răspuns:

Este vorba despre a fi mort dpdv spiritual, nu clinic. A lua mot a mot tot ce scrie în Biblie nu este cea mai bună alegere.

| Superior a răspuns (pentru KronstadtRevival):

Yeah, pana la urma folosim un limbaj uman care inca e limitat.

| Anonim explică (pentru KronstadtRevival):

Ba nu, e vorba chiar de moartea trupeasca. Dacă nu ai citit Biblia, normal ca nu înțelegi contextul. Biblia nu are numai versete care trebuiesc studiate, are și versete clare, în care ce zice asa e, fără sa fie ceva ascuns.

anonim_4396
| Anonim explică:

Da, morții care mor, rămân morți. Dar mai știi ca Saul a chemat un om care vorbește cu spiritele și a cerut sa vorbească cu Samuel parca? Lucrurile astea se pot întâmpla, totuși. Dar nu oricum.

| andreisergiu123456789 a răspuns:

Zeul iudeu este un personaj imaginar folosit ca analgezic de crestini, evrei si musulmani.

Toata biblia reprezinta o poveste de adormit copii, folosita pentru prostirea maselor.Toata manipularea incepe de la Adam care a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.(atat fizic cat si moral, cat si spiritual).

De cand s-a descoperit, in unanimitate ca ADN ul nostru si al cimpanzeilor, are o asemanare de 98%, de atunci a cazut toata povestea cu Adam si implicit biblia.Fiindca in biblie Adam a fost o faptura extrem de diferit creata, spre deosebire de maimute(sau de animale la general). Realitatea contrazice ce zice biblia.happy

| Anonim explică (pentru andreisergiu123456789):

E greșit ceea ce spui tu. Unde scrie în Biblie ca Adam a fost extrem de diferit de maimuțe? Asemănări se vad cu ochiul liber ca există, dar asta nu înseamnă că ne tragem din maimuțe. Realitatea nu contrazice Biblia.

| andreisergiu123456789 a răspuns (pentru anonim_4396):

1.)Normal ca a fost extrem de diferit. Nu mai minți.
2.)Cine te baga în seama?

| Anonim explică (pentru andreisergiu123456789):

1. Asa ceva nu e scris în Biblie, dacă o spui tu ca și cum ar fi normal, nu înseamnă că e și argument.
2. Nu-mi pasă.

| goodspeed55555 a răspuns:

Chat ght Dacă ne raportăm la o rată constantă de creștere a populației, înmulțindu-ne cu un factor de 6, 5 miliarde la fiecare 100 de ani, atunci peste 100 de ani ar fi:

6, 5 miliarde x 6, 5 = 42, 25 miliarde

Cu toate acestea, este important să reținem că această rată de creștere nu este sustenabilă pe termen lung, deoarece există un număr limitat de resurse și spațiu disponibile pe planeta noastră. De aceea, este important să luăm măsuri pentru a reduce impactul nostru asupra mediului și pentru a ne asigura că populația mondială crește într-un mod sustenabil și echilibrat

| goodspeed55555 a răspuns:

Dacă ar exista 42, 5 miliarde de oameni pe Pământ, ar fi foarte dificil să găzduim și să hrănim atâția oameni. Este important de menționat că capacitatea de suportabilitate a Pământului este limitată și depinde de mai mulți factori, cum ar fi resursele disponibile, capacitatea de producție a hranei și impactul asupra mediului înconjurător. Deși este posibil ca o astfel de populație să poată fi găzduită fizic pe Pământ, supraviețuirea și bunăstarea tuturor oamenilor ar fi foarte dificilă și ar avea nevoie de soluții complexe și sustenabile pentru a asigura resursele necesare.

| goodspeed55555 a răspuns:

Cu toate acestea, putem încerca să facem o estimare aproximativă. Dacă presupunem că rata medie de creștere a populației va fi aceeași ca în ultimii 100 de ani (aproximativ 1, 2% pe an), atunci în următorii 200 de ani populația globală ar putea crește de aproximativ 53 de ori. Acest lucru ar însemna că populația globală ar putea ajunge la aproximativ 344 de miliarde de oameni până în anul 2223.

| Anonim explică (pentru goodspeed55555):

Sorry, dar ce scrii tu nu are nicio treabă cu contextul întrebării mele.
Nu mă interesează ce "spune" ChatGPT, ci părerea ta umană.

| goodspeed55555 a răspuns:

Din păcate, acest număr mare de oameni este mult prea mare pentru capacitatea actuală a Pământului de a susține viața umană într-un mod sustenabil. Potrivit cercetărilor, există o limită la câți oameni pot fi susținuți de planeta noastră în condiții sustenabile, iar acest număr este mult mai mic decât 42, 5 miliarde.

| goodspeed55555 a răspuns:

Limitele exacte ale capacității de suport a Pământului pentru populația umană variază în funcție de mai mulți factori, precum nivelul de dezvoltare economică, consumul de resurse, tehnologia și practicile agricole. În general, se estimează că limita globală a capacității de suport a Pământului pentru populația umană se situează între 7 și 10 miliarde de oameni.

| AlexandruBerbatov a răspuns:

Cred doar in a doua venirea a lui Moise

| adic0man a răspuns:

Biblia tiparita este doar hartie irosita.
A fost scrisa de oameni pentru alti oameni evident mai slabi de inger.
Chiar nu-ti trece prin cap de ce este nevoie sa imprumutam de la 3000km cartile sfinte ale evreilor si sa credem intr-un evreu care ar fi inviat acum 2000 de ani, cand la noi in ograda am avut si avem chestii mult mai ok?

| Anonim explică (pentru adic0man):

Dumnezeu a lăsat Biblia pentru toată omenirea, nu numai pentru evrei.

| dancomanm a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia a fost scrisa de evrei la intoarcerea din exil pentru a tine poporul unit. Dumnezeul evreilor oricum nu face doi bani.A fost un criminal si un psihopat.

| Anonim explică (pentru dancomanm):

Ba nu. Dumnezeu e totul pentru noi. Fără Dumnezeu tu nici măcar nu ai fi existat, ca sa nu mai vorbim de faptul ca ești satanos mintal, probabil și fizic...