|

Cum poti fi sigur ca vei ajunge in rai? Adica 100 %.

22 Raportează Evaluează
22 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu un mod de gandire defect orice este posibil.
Nu putem fi 100℅ siguri nici ca ceea ce experimentam e adevarata realitate, iar nu un joc Sims al viitorului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

"Un joc Sims al viitorului." Te auzi ce spui? laughing
Cunosti prea bine adevarul, nu vrei sa accepti si te duci unde vrea inima ta cu gandul, trist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BogdanHaotic):

Mi se pare doar amuzant ca intr-o lume guvernata de incertitudini niste idiotic se incred in totalitate in cele mai bizare teorii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viata Vesnica ESTE un dar, deci tine de alegerea Celui care DARUIESTE. In cazul acest nu poti fi 100% sigur ca vei primi acel dar. Si totusi DACA faci VOIA Domnului poti fi sigur 100% ca vei primi acel DAR. Problema este sa nu faci confuzie intre VOINTA lui Dumnezeu si cea a omului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poți fi sigur.Pentru că conform doxei creștine, omul e păcătos și orice face e păcat, dar dacă faptele bune sunt într-un număr mai mare decât cele rele atunci cică ajunge în așa zisul rai. Dacă nu, ajunge în așa zisul iad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Marile religii afirma clar si răspicat ca ajungi in rai dacă respecți voința divina, problema este ca in fiecare religie diferă vointa celui de sus sau alte mici detalii. Voința Lui ar fi ceea ce este scris in geneza 1:28: oamenii sa creasca, sa se înmulțească si sa stăpânească peste plante si animale. Precum vezi, oamenilor le place mai mult sa stăpânească peste semenii lor (sa taie, sa împuște, sa spânzure- si alte forme de a bagă spaima n populație; apoi unora le place sa se cace in cap la altii, altora sa stea cu fundul la soare si slugile sa execute programul de munca). Robia, sclavagismul, iobagismul, slugareasca sunt forme de organizare socială care s-au desființat dar situația in sine "șef descreierat ce comanda unui subaltern speriat" este ceva banal de actuală.
Așadar, creștinii sunt destui de pașnici, dar sunt îndobitociți cu fabule si alte minciuni ( cum ar fi Adam&Eva si hai sa o repet ca-i exagerat de mare prostia: acolo d-zeu cel mincinos (pentru ca zice ca Adam va muri in ziua in care va mânca dar el mănâncă si nu moare) pedepsește pe Adam si Eva pe motiv ca au mancat din "pomul cunoasterii binelui si râului" dar ei au mancat din pomul din mijlocul grădinii, iar in mijlocul grădinii era alt pom, pomul vieții, mai îl pedepsește pe si pe șarpele cel mincinos iar șarpele este chiar cel ce a zis adevarul: mănâncă ca nu vei muri, nu doar ca a mancat si nu a murit dar l-a si băgat in sperieții pe acest d-zeu care a sărit ca fript sa-i de-a afara din rai pe cei doi... ca sa nu apuce sa mănânce din pomul vieții, nu doar ca nu mureau dar mai si trăiau veșnic. Ce mare noroc a avut d-zeu (ca-n orice fabulație) că Adam nu a mancat din pomul vieții, că probabil, si in ziua de azi d-zeu ar fi luat suturi in fund de la Adam.)Pe scurt, credincioșii nu văd că acolo: mincinosul pedepseste pe cel corect pe motive care nu exista, si unde porunca de a nu mânca nu însemna nimic altceva decât ai interzice ...2004 - 2171 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca tinta principala a unui crestin ar trebui sa fie sa ajunga in rai, are o usoara nota de egoism.
Tinta unui crestin ar trebui sa fie sa ii iubesca pe cei din jur, sa faca tot ce e necesar pentru binele lor si sa nu isi dezamageasca Creatorul alegand pacatul si implicit moartea.
Daca face lucrurile acestea siguranta mantuirii vine de la sine, Pavel spre sfarsitul vietii declara:
2Tim.4,7-8,,M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea" Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În Regatul lui Dumnezeu putem doar spera ca vom ajunge. În acest moment nu putem vedea în viitor, însă putem face ceea ce-i este plăcut lui Dumnezeu, astfel încât să mai câștigăm avere spirituală.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa stii ca Dumnezeu e bun si iarta pacatosii. Suta la suta nu poate fi nimdni sigur. Dar putem spera la asta prin spovedanie, caci nimeni nu e fara de pacat, iar prin aceasta actiune ni se iarta pacatele, prin rugaciune si prin incercarea cu cat mai multa putinta sa fim oameni buni si sa nu facem lucruri imorale. Nu ne cere nimdni sa fim perfecti, Dumnezeu nu e absurd...ne cere sa fim buni, sa credem in El sa Il iubim si sa ne incredem in planurile si faptele Sale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Yavanna):

Da, ' iarta'.cum a iertat si unele cetati, popoare si asa mai departe. Apropo. Ai auzit de ' potopul lui Noe'?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Yavanna):

Asta nu te scuza de pacatele facute, ma duc sa omor, sa fur ca si alti au facut asta sau ca se va ierta, prin spovedanie nu se iarta nimic, citeste biblia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Se iarta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dany1988):

Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Bineinteles ca nu te apuci sa omori sau sa faci alte pacate ca ti le iarta Dumnezeu oricum

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Yavanna):

Rasunsul tau este gresit, cred ca cel mai bun raspuns si adevarat este acesta al meu. Cum poți fi sigur că
vei ajunge în Rai?

"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. " (Ioan 3:16).

Așa cum spune Biblia, fiecare persoană va petrece veșnicia în Rai sau în iad. Veșnicia e un timp îndelungat. Din nefericire, există multă confuzie cu privire la calea către Rai. Dorința lui Dumnezeu pentru tine este să fii sigur că vei ajunge în Rai.

Noi toți suntem păcătoși

„Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:23)

A păcătui înseamnă a rata ținta. Noi toți ratăm ținta perfecțiunii lui Dumnezeu. E ca și cum ai trage cu arcul și ai rata cercul din centrul țintei. Putem încerca din răsputeri să trăim corect și să facem fapte bune, însă vom eșua să fim perfecți.

Când ne gândim la păcat, majoritatea ne gândim la acele fapte pe care le calificăm drept păcate „majore", precum crima, violul, etc. Le clasificăm sau le măsurăm, din punctul nostru de vedere al gravității lor. Dar păcatul, așa cum este definit în Biblie, deseori este la fel de simplu ca invidia, mândria, mânia, poftele murdare sau gândurile urâte. Cu siguranță ești de acord că toți suntem vinovați de cel puțin unul din aceste lucruri, astfel încât toți am încălcat poruncile lui Dumnezeu.

Mulți oameni cred că din cauza faptului că suntem păcătoși, Dumnezeu ne urăște. Adevărul este că Dumnezeu ne iubește, dar urăște păcatul nostru. Păcatul nostru este ceea ce ne desparte de Dumnezeu.

„Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru." (Romani 6:23)

Din moment ce am încălcat legile lui Dumnezeu, trebuie să plătim pedeapsa pentru păcatul nostru. Dacă un infractor ar răni pe...2005 - 2244 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Anonimouse25163):

"A păcătui înseamnă a rata ținta. Noi toți ratăm ținta perfecțiunii lui Dumnezeu"
D-zeu spune Gen1:28: Creșteți, inmultiti-va, si stăpâniți peste plante si animale"... iar oamenilor le place sa stăpânească peste oameni, creând sisteme sociale prin care pot abuza de viața semenului său, a oricui. Ținta nu este " a stapanii peste viața altor oameni" ci "a stapanii peste plante si animale". Alegi ca ținta "Perfecțiunea lui dumnezeu" doar dacă vrei ca războaiele peste războaie ce sunt pe fiecare pagina a istoriei sa nu se termine veci. Adică, "perfecțiunea lui d-zeu" înseamnă "sa ți ochii închiși".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Prin Iisus Hristos, trebuie sa-l accepti ca mantuitor si sa-i marturisesti pacatele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BogdanHaotic):

Si farisei il acceptau pe dumnezeu ca fiind zeul lor dar nu era de ajuns, mai trebuie si sa demonstrezi prin fapte credinta ta, faza cu iertarea pacatelor e ca trebuie sa numai le faci, asta inseamna pocainta =indreptare nu sa faci la fel

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti fi niciodata sigur, de aceea Isus ne indeamna sa veghem mereu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare dintre noi nu dorește de moară ci să aibă viață veșnică, Dumnezeu a pus gândul veșniciei ( Eclesiastul 3:11 ).
În primul rând să elucidăm modalitățile prin care omul nu poate moșteni Împărăția lui Dumnezeu: nu prin fapte bune ( Efeseni 2:9 ), nu prin faptele legii ( respectare poruncilor din lege, Galateni 2:30 ), nu prin necredință, nu prin tradiții, etc.
Această întrebare și-a pus-o un tânăr bogat, așa că a venit la Isus și L-a întrebat ce poate face el pentru a fi mântuit.
Isus i-a spus următoarele : „De ce mă întrebi: ‘Ce bine?’ Binele este Unul singur. Dar, dacă vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile."„Să nu ucizi; să nu preacurveşti; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă;
Tânărul I-a spus Mântuitorului că el a păzit cu grijă aceste porunci în tinerețea Sa, dar în continuare a simțit că mai are nevoie de ceva și a întrebat: Ce-mi mai lipseşte?
Drept răspuns Isus i-a spus bogatului să vândă tot ce are ( a spus asta fiindcă banii erau idolii tânărului ) și nu doar atât ci să i-a decizia să-L urmeze. „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine" a spus Isus ucenicilor Săi. La Tatăl, este în Împărăție și Isus spune despre Sine că doar prin El poate cineva să ajungă în rai.
Tot Isus a mai zis "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." Aici vedem că iubirea lui Dumnezeu L-a făcut să-și trimită Fiul pentru ca TOȚI cei ce CRED în EL ( Isus Hristos ) să NU PIARĂ ci să aibă VIAȚĂ VEȘNICĂ. Aici nu se vorbește despre credința aceea în care doar crezi că există un Dumnezeu fiindcă și dracii cred și se înfioară. Această credință este cea când tu afli starea ta păcătoasă, dreptatea și mila lui Dumnezeu și jertfa Sa răscumpărătore....2015 - 2263 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

In afara de Russell si Turnul de veghe mai stiti altceva?!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează