| FanulMeu a întrebat:

Cum poti renunta oficial la religia in care ai fost botezat?

14 răspunsuri:
| GulubuntzBudulush a răspuns:

Botezându-te la Adventiști.

| BilaRomânească a răspuns:

Zici: bag ***, de azi sunt ateu

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Inchinand un ritual lui Satan.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce intelegi prin botezat,
in religia ortodoxa cand e copilul mic se "crestineaza" nu e botezul biblic, singurul valabil de altfel, botezul biblic se face prin alegere constienta cand omul are discernamant.
la protestanti si neoprotestanti se face la maturitate si se emite si un document de botez.
la catolici nu stiu sa iti spun.

insa botezul nu este egal cu membralitatea intr-un cult sau o religie, de botezat te botezi odata, afirmandu-ti credinta, prin vointa ta constienta.
iar de devenit membru intr-o comunitate/religie poti sa devii de cate ori te primesc cei din conducerea comunitatii/religiei la care aplici pentru membralitate si tot asa poti sa si renunti la ea.

practic daca tu la 18 ani + ai hotarat ca esti matur si alegi sa crezi si sa te botezi, indiferent ca un preot ortodox, catolic sau pastor protestant sau neoprotestant ti-a facut botezul nu inseamna ca esti in "religia" lor ci doar marturisirea credintei tale, ca dupa aceea vrei sa devii membru intr-o religie sau alta fiecare are cerintele lui pentru membralitate, inclusiv ortodocsii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru apostazie cred că trebuie să te adresezi preotului care te-a botezat sau la unul din biserica unde ai fost botezat.

| Holiday a răspuns:

Exact cum renunti la bautura. Adica nu mai intreprinzi nici un fel actiuni care sunt legate de activitatea religioasa respectiva.

| Celcestietot a răspuns:

Vrei să renunți la Iisus sau doar vrei să te muți într-o altă biserică? Dacă vrei să te muți în alta, care ar fi aceea?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Religia este o problemă personală iar nu oficială.

| milan9 a răspuns:

Nu_ e indicat aici sa pui interbari despre sinucidere. Parasirea propriei credinte (daca se intampla sa te fi nascut in Biserica incredintata de Dumnezeu umanitatii) este o sinucidere sufleteasca.

| Bizon95 a răspuns:

Daca esti ateu, IGNORI RELIGIA RESPECTIVA
daca esti de alta religie, te inchini alora

apoi urmeaza partea sociala cu rudele
eu sunt (semi) ateu (adica, NU cred in religie, insa viata mi-a aratat ca D-zeu exista), insa cand a murit maica-mea am dus-o binemercic la biserica si i-am facut inmormantare crestineasca pentru ca EA CREDEA IN RELIGIE, si am facut-o pentru ea, nu pentru altceva/altcineva

deci, cand e vorba de rude, in continuare o sa trebuiasca sa tii cont de religie pentru ca asa functioneaza viata si societatea

| Donsavas a răspuns:

Nu trebuie sa faci ceva anume. Asa cum ti s-a spus, e o alegere personală, nu oficială.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Nu_ e indicat aici sa pui interbari despre sinucidere."

Revino-ti, nu mai sunt vremurile cand daca dadeai in gura bisericii majoritare riscai sa fii ucis de ei. Desi, din pacate, inca mai exista influenta in viata politica si sociala a bisericii, totusi nu mai poate face ce vrea ea.

| milan9 a răspuns:

Referitor la afirmatia userulului @armiaso, BOTEZUL nu se confundă nici cu MÂNTUIREA şi nici cu MĂRTURISIREA CREDINŢEI. Sunt trei lucruri diferite! thinking

Botezul este o primire a harului venit prin Jertfa Mântuitorului, o confirmare a acestei Jertfe. Refuzul acestui HAR ca dar este echivalent cu refuzarea realităţii că Jertfa a avut loc, şi că harul oricum este "disponibil".

Mântuitorul a cerut acceptul nostru scris pentru a se jertfi? Nu! Ştia că este necesar pentru toţi!
Noi ar trebui să primim acceptul scris al pruncului pentru a ca acesta să primească harul? Nu, pentru că ştim că îi este mecesar!

MĂRTURISIREA CREDINŢEI e o datorie permanentă ce durează ÎNTREAGA VIAŢĂ, nu e doar un gest, o ablaţiune prin care ţi-ai terminat datoriile. MĂRTURISIREA CREDINŢEI e datoria permanentă a vieţii în scopul mântuirii, pentru care lucrezi o viaţă întreagă…

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Evreii Vechiului Testament dar şi creştinii Bisericii nu au îndrăznit să-i nedreptăţească tocmai pe prunci şi să-i îndepărteze jumătate de viaţă de la unirea cu Hristos!
1). Astfel, evreii aveau happy "intrarea în legământ" (SINGURUL "BOTEZ" al evreilor aplicat pruncilor), la vârsta prunciei: CIRCUMCIZIA,

2). Iar Biserica, a dat si pruncilor inca de la inceput această posibilitate a intrarii in NOUL LEGAMANT, cel al HARULUI (care este darul lui Dumnezeu catre om, pe cand credinta din timpul vietii va fi "darul" omului catre Dumnezeu):
- Irineu de Lyon (anii 130-202!): "Iisus a venit sã mântuiascã prin Sine pe toţi, adicã pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bãtrâni"
- Origen ( anii 185 - 254 d.Hr!) spune: "Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împãrtãşi şi pruncilor botezul".

Botezul nu este la baza o "traditie romaneasca", ci o practica a Noului Testament.
La început, când lumea nu era creştină, era normal ca iniţierea în creştinism să vizeze convingerea oamenilor maturi, botezarea lor mai întâi. Cu ei a început totul, era normal. Când apostolii vizitau o comunitate pâgână, nu începeau pur şi simplu să le boteze pruncii şi apoi să le dea bună ziua. La început au fost vizaţi părtinţii, mai apoi şi copiii- nu exista nici o interdicţie în acest sens!