Cum se numește un om care nu dorește sa își complice viața Nici cu religia și Nici cu ateismul?== un om deștept!
Ateismul nu este complicat fiindca, fiind ateu nu iti doresti sa iti complici viata cu toti incultii care cred cu desavarsire in existenta unor fiinte superioare lor. Fiind ateu, nu trebuie sa iti pese. Deci, dupa cum vezi, un om care nu vrea sa isi complice viata se numeste ateu. De ce crezi ca, fiind ateu, te complici? Daca esti ateu nu vrei sa le demonstrezi celorlalti ca sunt prosti, asta este ce te-au facut colegii nostri de pe TPU care incearca sa faca ceva similar cu a invata oile sa citeasca, daca ma intelegi...
Inca ceva... Daca esti ateu, nu crezi, consideri. Cuvantul "cred" nu ar mai trebui sa aiba insemnatate pentru tine .
Depinde de perspectiva
Credinciosii l-ar numi ignorant
Ateii i-ar zice destept
In teorie ar fi neutru
El s-ar caracteriza ca fiind indiferent
Monist, deist (credinta in D-zeu fara a lua insa in brate si teoria creationista), panteist-monism materialist, panteist-monism idealist, nihilist, agnostic, sceptic, scientism, heliocentrism si cate si mai cate teorii si conceptii filosofice.
Eu spre exemplu nu ma regasesc nici in teism dar nici in ateism si nici in antiteism.
Esti deist atunci nu?
Nu.Nu cred in Zei insa, duca cum am mai spus, nu-s nici ateist ori antiteist.
Ateismul e lipsa credintei, deci practic esti ateu, probabil agnostic
Nu sint, ce nu intelegi? Am mai spus-o si-o mai spun odata: ateismul nu reprezinta singura conceptie de negare a Zeitatilor, mai sint multe alte doctrine care partial ori total existenta Zeilor si a tot ceea ce tine de acestia.Iar eu sint o pers. nonconformist, deci iti dai seama.
"nu reprezinta singura conceptie de negare a Zeitatilor", asta nu stiam, stiam doar de deism, panteism, teism si ateism, ma lamuresti si tu totusi?
"Monist, deist (credinta in D-zeu fara a lua insa in brate si teoria creationista), panteist-monism materialist, panteist-monism idealist, nihilist, agnostic, sceptic, scientism, heliocentrism si cate si mai cate teorii si conceptii filosofice.
Si astea nu-s toate, dar mai citeste si singur/a.
Da, sunt multe.
Care neaga* partial ori total, am corectat.
Dar e firesc sa ma numesti ateu/atee cand tu in teorie nu (re)cunosti decat curentul teism si ateism.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: