| Nilsson a întrebat:

Cum vi se pare situația sistemului medical din România?
Până nu demult, necredincioșii îi ridicau în slăvi pe doctori de parcă ar fi niște zei, spunând că la ei e salvarea când te prinde vreo boală.

Acum își dau demisii în masă ori refuză pacienți.

Pentru coronavirus nici măcar nu există tratament, medicii pot doar ameliora cât de cât simptomele, dar vindecarea nu vine decât atunci când sistemul imunitar creat de Dumnezeu creează anticorpii necesari combaterii virusului.

Cum e să te încrezi în oameni și nu în Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| IMPERO a răspuns:

Omul, cu inteligenta care o are de la D-zeu poate sa intervina si sa ajute la insanatosirea bolnavilor, tinandu-i in viata pana se reface sistemul imunitar.

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai auzit de vaccinare vreodata. Aia de produce anticorpi pe care dumnezeu nu ii produce?

| Nilsson explică (pentru suntserios):

Sistemul imunitar (făcut de Dumnezeu) creează anticorpii când te vaccinezi.
Mai citește și tu cum funcționează un vaccin. Și un pic de gramatică eventual.

| suntserios a răspuns (pentru Nilsson):

Cumva o intorci tu ca tot dumnezeu sa fie ala mare si tare nu?
Ca sistemul imunitar ala facut de dumnezeu nu face nimic fara vaccinul creat de oamenii de stiinta...

Total deaccord ca anticorpii sunt creati de organism si nu de vaccin, dar niciodata nu se va activa sistemul imunitar fara vaccin sau boala.

Astepti si corectia gramatica punctuala la primul raspuns. Asa sa vad ce am de invatat.

| Meme10Memu a răspuns (pentru suntserios):

Ce ai tu impotriva ca Dz nu vrea sa produca anticorpi nativi intr-un om?

Sunt oameni care mor cu vaccin cu tot.

Prin asta nu vreau sa spun ca un vaccin bun nu e bun sa fie facut.

Tie nu-ti plac concluziile ci explicatiile detaliate. Biblia e concluzia la tot ce exista. "Dz face si drege" e o concluzie.

| Meme10Memu a răspuns (pentru suntserios):

De la SARS-CoV din 2002 nu s-a facut niciun vaccin valabil.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dar vindecarea nu vine decât atunci când sistemul imunitar creat de Dumnezeu creează anticorpii necesari combaterii virusului.
Iar sistemul imunitar crează anticorpi după ce ai fost vaccinat. Astfel un vaccin, sistemul medical, creat de oameni te salvează de la moarte.
Când ești bolnav de coronavirus, te rogi, dacă crezi în Dumnezeu. Apoi apelezi la medici. Ei te salvează.

| Celcestietot a răspuns:

Inca un argument ca nu ar trebui sa ridicam stiinta in slavi. Noi nici macar nu avem antidotul pentru Coronavirus, dar apoi sa mai spunem ca Dumnezeu nu exista rolling on the floor!

| dany1988 a răspuns:

Si de ce nu-i salveaza Dumnezeu? Ca doar e atotputernic.

| FreddieM a răspuns:

Da tipule, ne-am lamurit cu totii. Doar dz. ne poate lecui de acest virus tot de el creat.
In romanica noastra credincioasa sanitarii credinciosi si ei dau bir cu fugitii in caz de extrema necesitate, iar in tari civilizate cum ar fi Anglia de exemplu un singur apel au facut ca ar fi nevoie de voluntari. Cu sutele de mii s-au inrolat. Sanitari veniti din pensie, paramedici si chiar simpli oameni care vor sa ajute. Si nu pentru ca le cere religia (e inexistent conceptul acolo) ci pur si simplu ca sunt OAMENI.
Chiar nu mi se umfla pieptul de mandrie ca sunt roman.
Umblati la mentalitate oameni buni ca mergem din ce in ce mai rau.
Pace

| Meme10Memu a răspuns (pentru FreddieM):

Fii mandru ca esti creat de Dz.

| Meme10Memu a răspuns (pentru FreddieM):

E o profetie: vor fi epidemii, cutremure etc. Matei 24.

| Algo098 a răspuns:

Sistemul medical e cel pe care il meritam. E dupa puterile noastre. Ne place sa spunem ca suntem cei mai buni sau ca suntem la un nivel ridicat chiar si cand nu suntem. Nu e rau sa fim optimisti, dar in situatii reale mai dificile se dovedeste adevarata valoare. Avem lipsuri si materiale si de personal medical atat numeric cat si calitativ in sistemul medical si asta e ceva normal pentru gradul nostru de dezvoltate ca tara si ca oameni in general. Si in tarile mai dezvoltate sistemul medical nu e chiar asa de performant si in situatia actuala sunt probleme greu de rezolvat.
A crede in Dz e acelasi lucru cu a crede in oameni, deoarece existenta lui Dz e marturisita tot de oameni. Prezenta lui Dz e mai mult absenta lui Dz daca e sa-l cautam dupa descrierea din carte. Cartea care ne spune despre Dz e destul de rupta de realitate si destul de contradictorie, deci imi e infinit mai usor sa cred in omul doctor (care are la baza stiinta), decat in omul credincios (care are la baza credinta). Dupa parerea mea, a crede in Dz e tot o credinta in oameni si atunci avand de ales intre omul cu stiinta verificabila si omul cu credinta neverificabila, aleg credinta in omul cu stiinta.

| Trustmotorcy a răspuns:

Dacă vei avea vreodată virusul te rog du-te la biserică să te trateze și lasă un pat liber în spital, o să te ajute Dumnezeu.

| Totenkampf a răspuns:

Cum e să suferi de ceea ce în termeni medicali se numește "delusional disorder"? Omule, tu realizezi ce spui acum? Nu sunt eu fan medicină și nici când am avut ficatul mărit sau alte probleme mai grave pe care prefer să nu le menționez nu am luat tratament, dar tot nu înțeleg cum cineva poate ajunge la un astfel de mod de gândire? Jură-te că în viața asta n-ai avut vreodată de-a face cu medicina modernă, lăsând la o parte homeopatia. Până și un banal test de sânge te face un apostaziat care s-a derogat de la credința lui Dumnezeu că totul e bine, și a avut dubii cu privire la sănătatea sa (când era clar că era în mâinile lui Dumnezeu, deci teoretic trebuia să fie ok). Ori dacă n-ai avut niciodată dubii, înseamnă că l-ai transformat pe Dumnezeu în vraci, trăiește cu gândul ăsta.


Și crede-mă și mie îmi place primitivismul (dar nu pentru mântuire, din alte considerente), dar asta nu înseamnă că nu înțeleg temerile și nevoia altora de a se încrede în ȘTIINȚĂ, atunci când ADEVĂRUL stă în EXPERIENȚĂ și nu în CREDINȚĂ.

| Nilsson explică (pentru Totenkampf):

Dacă asta ai înțeles din postarea mea, că nu trebuie să mergem la doctor, atunci trebuie să fac urgent niște clarificări: medicii sunt doar un instrument prin care Dumnezeu lucrează dar nu reprezintă factorul decisiv.
Ca să dau exemplu coronavirusului, peste 80% din cazuri nici nu au nevoie de internare, oare nu este meritul lui Dumnezeu că atâția oameni se vindecă de un agent patogen destul de agresiv fără să facă nimic?
Sau când cineva face o operație complicată, până și cei mai buni și experimentați medici trasează o așa numită perioadă de evoluție post operatorie, când abia pot da un pronostic, e perioada când Dumnezeu își face treaba regenerând celulă cu celulă și nu mai depinde atunci câtuși de puțin de cadrele medicale.
Medicii cu adevărat profesioniști știu să recunoască meritul divin, ca dovadă mulți prieteni din biserica din care fac parte sunt doctori sau studenți la medicină.
Nu spun nimănui să nu apeleze la cadrele medicale, ba chiar îi încurajez să își facă controale din timp, dar să nu îi ridice la rangul de zei așa cum fac ateii pe toate mijloacele lor de comunicare fiindcă Dumnezeu are ultimul cuvânt în privința a cine trăiește și cine nu.
Dacă e să nu ai zile, te operezi de o banală apendicită și decurge bine, însă de infectezi cu o bacterie intraspitaliceasca rezistentă la antibiotice și te răpune într-o zi.
În rest îți doresc multă sănătate și numai bine!