|

Cuvandul lui Dumnezeu,redat de Biblie in Facerea,spune:

-in prima zi de munca D-zeu a facut "cerurile si pamantul",a facut "lumina",a "despartit lumina de intuneric" si a numit "lumina zi" si "intunericul noapte";

-in ziua a doua a facut "cerul" care din descriere este "intinderea care desparte "apele de ape",adica apele de pe pamant de nori(apele de sus);

-in ziua a treia a configurat marile si uscatul si a acoperit pamantul cu "iarba cu samanta si pomi roditori";

- in ziua a patra a facut:"luminatorul mare"(soarele),"luminatorul mic" (luna) si "stelele"(adica cele cateva miliarde de miliarde de astrii asemanatori soarelui)

-in ziua a cincea a facut toata fauna pamantului,a binecuvantat-o si i-a dat posibilitatea sa se inmulteasca.;

-in ziua a sasea l-a facut pe om l-a botezat Adam,i-a facut si "parte femeiasca",botezata Eva,i-a binecuvantat si le-a dat misiunea de "a creste,a se inmulti si a umple si stapanii pamantul",si le-a spus ce sa manace.

OBSERVATII:

-Din relatarea biblica nu se intelege cum a facut "lumina" si "intuneric" in PRIMA ZI,cand "luminatorii" au fost facuti in ZIUA A PATRA."

-tinand cont ca numeric si volumetric "stelele"sunt mai mari de miliarde-de miliarde-de miliarde de ori decat pamantul si cei doi "luminaori", inseamna ca actvitatea din ZIUA A PATRA reprezita 99, 999999999999999999999999999% fata de aitivitatea din restul zilelor.

INTREBARE:Nu credeti ca relatarea din Bblie nu reprezinta Cuvantul lui D-zeu ci relatarea unor oameni care,la acea data credeau ca pamantul se afla in centrul Universului,ca soarele, luna si stelele au numai rolul de "luminaori", ca cerul se limiteaza la spaiul dintre pamant si nori?

24 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

O posibila interpretare:
Inainte de inceperea zilelor de creare, se spune ca D-zeu a creat cerurile si pamantul. Ce se poate intelege de aici? Ce ceruri a creat? Evident, stelele, planetele, galaxiile. Deci astea nu au fost create nici in prima zi, nici in a patra, ci inaintea inceperii zilelor de creare. Apoi, faptul ca in a patra zi revine si spune ca a creat acei luminatori, s-ar putea intelege ca i-a facut doar vizibili de pe pamant. Adica ei erau si pana atunci, dar un observator de pe pamant nu ii putea vedea din cauza acelor "ape" (nori densi) care erau intre pamant si cer. Deci, lumina era, dar nu se vedeau luminatorii pana in ziua a patra. Asa cum ar fi si astazi intr-o zi cand cerul e acoperit de nori (in plina zi). Avem lumina, dar nu vedem soarele.
Zic si eu, o varianta posibila.

| explică (pentru sabin89):

Bravo Sabin,imi place cum judeci! La prima vedere ce spui tu este o varianta plauzibila.Dar hai sa vedem daca este si posibla conform Bibliei:
---"Dumnezeu a facut intinderea,si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinterii de apele care sunt deasupra intinderii.D-zeu a numit intinderea CER" Poate cuprinde oare "cerul" sau "intinderea",soarele, luna si stelele? Eu zic, cu toata bunavointa, ca NU.
--in A PATRA ZI D-zeu a zis "sa fie si niste luminatori", NU "sa se arate si niste luminatori", cum s-ar putea interpreta varianta propusa de tine.Deci,logic,nu tine.
In orice caz, iti multumesc pentru incercarea de a gasi o explicatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
23 răspunsuri:
| a răspuns:

Cei firesti nu pot sa inteleaga divinitatea.El este omnipotent, omniprezent, omnistient.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Din ce spui tu inteleg:
1.Tu,si cei ca tine, nu sunteti ca noi ceilalti, fiind mai deosebiti;
2.Omnipotenta,omniscienta si omniprezenta, desi nu are aici legatura cu problemele ridicate de mine, le invoci cand iti convine.Atunci cand le-am invocat eu, in sensul ca nu s-au manifestat in activitatile lui D-zeu, nu ai scos un cuvant.Revezi te rog, la cate intrebari, care aveau legatura cu aceste calitati nu ai raspuns.
In rest numai bine si multa judecata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Stii ce, este scris sa ne ferim de intrebarile nebune.Cine sunt eu sa imi permit sa Il judec pe Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

TU esti unul din cei cu LIBER-ARBITRU, pe care daca nu vrei sa-l folosest din FRICA de a pacatuii, este bine sa te abtii la ori ce discutii pe aceasta tema. Nu numai ca nu-ti faci tie insati bine, dar provoci necredinciosii sa-ti adreseze cuvinte nepotrivite. Este un sfat prietenesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei,si tu acum! Ma mananca limba.Nu pot sa tac! Oricum, multumesc pentru sfat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Majoritatea pun luncrurile prostesti din Biblie ce nu pot fi intelese pe seama divinului.
Ideea e ca Biblia n-are sens pentru ca n-are sens si nicidecum pentru ca ar ave vreo legatura cu divinul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Inferno):

Eu nu-ti impartasesc intrutotul parerea.Lucrurile din Biblie nu sunt prostesti.Ele sunt la nivelul de cunostinte si de judecata a oenirii de la data cand au fost redactate. Poate ca felu in care judecam si apreciem noi azi poate fi considerat infantil(eu nu zic prosteste) de urmasii nostri). Dupa mie, Divinul este ceea ce nu putem inca intelege. Unii il fesisizeaza, alitii nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma rog, nu prostesti, dar majoritatea lucrurilor sunt eronate. La vremea respectiva oamenii avea niste pareri gresite despre univers si Pamant pe care le-au epus in Biblie.
Biblia ne ajuta sa intelegem cum gandeau oamenii in trecut si cum vedeau lucrurile. E un portal ce ne intoarce in timp, cu ajutorul ei putem studia mentalitatea oamenilor de atunci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Inferno):

Da,ai dreptate.Asa cum le-am si spus, prin intrebarile si interventiile mele, eu nu vreau sa le schimb credinta ci doar sa-i determin sa inceapa a gandi liber, fara frica de a pacatui.Inchistare in dogme, cu orice pret, mi se pare mai crunta decat o inchisoare fizica.Sunt unii dintre ei care cred ca au invatat ceva, altii insa cred ca au si uitat ce inseamna sa gandesti.Pacat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"TOATA Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire" (2 Timotei 3:16)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 4b):

1.Tu esti restant cu multe raspunsuri.
2. Timotei nu este D-zeu, asa cum Einstein nu este stiinta
3.Insistenta ta in a eluda judecata, ma face sa cred altceva
4.Te rog insistent, de e eviti raspunsuri transante?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

1.bah valeriu, orice ti-as spune ma taxezi cu complimente de ultima moda...crezi ca-mi plac?!
2. Dumnezeu este unul singur; VT il dam la o parte ca e pentru iudei; ajunsaram la NT, da parca sh primele carti fac referire la cele din vechime, parca si urmatoarele, parca si...hopa ca s-a terminat Biblia; mno ce ramane pentru noi? o da, coperta...e super tare.
3.crezi ce vrei.
4.nu ma mai ruga nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 4b):

Bah 4bb4, ti-a iesit un porumbel din gura. Spui tu:"VT il dam la o parte ca e pentru iudei".Vin eu sacaitorul necredincios si intreb:
--VT nu este tot Cuvantul Domnului?;
---D-zeu are alt mod de adresare pentru. iudei si altul pentru restul?
----Tot ce spun diversi prooroci in postarile lor din Biblie, nu este tot Cuvantul Domnului?
Vad ca te-am supart.Nu asta am vrut.Eu nu vreau ca cei ca tine, Ema, etc., sa va tradati credinta, sau sa deveniti atei, sau liberi cugetatori ca mine.Singurul lucru care m-ar bucura nespus este sa va fac sa nu va mai fie frica sa ganditi si judecati LIBER, fara teama de a nu pacatuii. Si "porumbelul" care ti-a iesit azi este un indiciu.Azi nu te mai rog nimic.O zi buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Eram ironica in raspuns; stai lin, eu nu sunt ca altii, nu-mi dezamagesc Prietenulhappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai chiar nu stiu ce biblie ai citit tu
dar in orice biblie scrie asa ca in prima zi a facut "cerurile si pamantul dupa aceea DUMNEZEU A SPUS sa fie lumina" si in jur totul s-a luminat deoarece specifica in biblie ca "pamantul era pustiu si gol peste suprafata adancului de ape era intuneric si duhul lui dumnezeu se misca pe deasupra apelor"...iar in ziaua a patra a facut soarele luna si stelele "DUMNEZEU A ZIS sa fie niste luminatori in intinderea cerului ca sa desparta ziua de noapte ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele, si anii. si sa slijeasxa de luminatori in intinderea pamantului ca sa luminese pamantul si asa a fost"dumnezeu a facut cei doi luminatori si anume:luminatorul cel mare (soarele) ca sa stapaneasca (lumineze) ziua si luminatorul cel mic (luna) ca sa stapaneasca (lumineze) noaptea apoi stelele dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul si sa desparta lumina de intuneric dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun astfel a fost o seara si apoi o dimineata aceasta a fost ziua a patra"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

P.S. eu inteleg ce vrei sa spui tu cum ca lumea nu este facuta de dumnezeu si ca dumnezeu nu exista si referitor la "pamantul era pustiu si gol peste suprafata adancului de ape era intuneric si duhul lui dumnezeu se misca pe deasupra apelor" este o chestie pe care tu nu o sti "la inceput era cuvantul si cuvantul era cu dumnezeu si cuvantul era dumnezeu" (acest pasaj biblic il gasesti in evanghelia dupa ioan capitolul 1 cu versetul 1)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru vyo81):

Dragul sau, draga mea.tu ori nu poti ori te faci ca nu intelegi ce am spus eu:
----Cum putea sa fie lumina daca nu existau acei "luminatori", deci sursa de lumiina?;
-----Sau daca vrei, de ce a mai fost nevoie de" luminatori", daca lumina exista deja, iar in cursul PRIMEI zile realizase si despartirea luminii de intuneric?
-----De restul problemelor ridicate de mine si intrebarea propriuzisa vad ca taci malc.Sa inteleg ca si tacerea-i un raspuns?
-----Referitor la Cuvant, daca urmaresti una di primele mele postari eu am tratat si acest aspect.Da, la inceput a fost Cuvantul adica INFORMATIA.Acest deziderat ste recunoscut si de evolutionisti.
Sunt curios daca-mi mai raspunzi si cat de logic vei fi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai lumina venea de la dn-zeu deoarece el este insusi lumina

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba chiar este mai luminos ca soarele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru vyo81):

Vyo81,(nu ai vrut sa-mi spui daca esti ea sau el),daca D-zeu insusi este lumina, de ce pamantul mai avea nevoie de alti "lumimatori"? Orea "D-zeu-Lumna" nu era suficient? Cu atat mai mult ca lumineaza mai mult ca soarele. Si apropo, cand soarele este in eclipsa se face intuneric, deci si D-zeu intra in eclipsa, dupa teoria ta! Nu judec eu ca un om normal?
Ramai dator cu restul, la care continui sa taci malc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze valeriu sun o ea dumnezeu era destul de luminos dar a creeat acei luminatori pentru ca oamenii sa vada putera si slava sa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru vyo81):

Raspunsul tau este de complezenta.Vad ca si tie, la fel ca lui Ema, 4bb4, etc. iti este frica sa gandesti LIBER, sa iesi, nu din spiritul ci dn litera Biblie.Asa cum i-am spus si lui 4bb4 nu sa va schimb credinta vroiam eu prin intrebarile puse, ci sa va fac ca macar sa va puneti unele intrebari, fara frica de a pacatuii. Daca, credinta inseamna inchistarea in dogme, sunt fericit ca am cugetul liber.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează